Είμαι έγκυος να κάνω το αντιγριπικό εμβόλιο;

alt«Τα εμβόλια κατά της γρίπης έχουν αποδειχθεί ασφαλή και κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης» επισημαίνει ο δρ Harvey Karp, παιδίατρος.
Το να διατηρούμε την υγεία μας είναι πάντα σημαντικό ενώ όταν μείνετε έγκυος, η διασφάλιση ότι δεν θα αρρωστήσετε μπορεί να γίνει ακόμη μεγαλύτερη προτεραιότητα.

Επιπλέον, η εγκυμοσύνη έρχεται ήδη με πολλές ενοχλήσεις, όπως πρωινή αδιαθεσία και κόπωση, οπότε μπορεί να θέλετε να αποφύγετε να αρρωστήσετε.
Ο ετήσιος εμβολιασμός κατά της γρίπης είναι ο καλύτερος τρόπος για την πρόληψη της εποχικής γρίπης, αλλά ίσως αναρωτηθείτε εάν είναι ασφαλές να εμβολιαστείτε ενώ είστε έγκυος. Στην πραγματικότητα, τα εμβόλια γρίπης συνιστώνται σχεδόν για όλες τις έγκυες γυναίκες.
«Τα εμβόλια κατά της γρίπης έχουν αποδειχθεί ασφαλή και κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης» επισημαίνει ο δρ Harvey Karp, παιδίατρος.

Τι θέλετε να γνωρίζετε για το εμβόλιο της γρίπης
Ο εμβολιασμός κατά της γρίπης σας προστατεύει από τον ιό της εποχικής γρίπης, μια μεταδοτική ασθένεια του αναπνευστικού. Εάν καταλήξετε με γρίπη, μπορεί να εμφανίσετε συμπτώματα όπως πυρετό, βήχα, πόνους στο σώμα και πονόλαιμο και μπορεί να γίνει ιδιαίτερα σοβαρή εάν είστε πολύ μεγάλοι, πολύ νέοι, έχετε ορισμένες ιατρικές παθήσεις ή είστε έγκυος.
Η λήψη του εμβολίου ετησίως είναι σημαντική επειδή ο ιός αλλάζει και αναπτύσσεται, οπότε οι ερευνητές ενημερώνουν τη σύνθεση του εμβολίου. Στην Ελλάδα εποχικές εξάρσεις γρίπης εμφανίζονται  κατά τους χειμερινούς μήνες (από τον Οκτώβριο έως τον Απρίλιο).

Περισσότερες λεπτομέρειες στο "vita.gr" (εδώ)
 

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 05.01
Δύση: 20.01
Σελήνη
5 ημερών
454 π.Χ.
Τελειώνει ο εξαετής πόλεμος Αθηναίων και Περσών στην Αίγυπτο.
311 π.Χ.
Ήττα των Ελλήνων από τους Καρχηδονίους στην Ιμέρα της Σικελίας.
275 π.Χ.
Ήττα του Βασιλέως Πύρρου της Ηπείρου από τους Ρωμαίους στο Βενεβέντο της Ιταλίας.
763
Ο Αυτοκράτορας Κωνσταντίνος Ε΄ κατατροπώνει τους Βουλγάρους στην μάχη της Αγχιάλου.
1800
Ο Αλή πασάς επιτίθεται ανεπιτυχώς κατά του Σουλίου.
1907
Ο Λοχαγός Ν. Δουμπιώτης (Αμύντας) εξοντώνει την βουλγαρο-ρουμανική συμμορία του διαβόητου κομιτατζή Χαψάσκι.
1913
Οι Βούλγαροι, υποχωρώντας, λεηλατούν και πυρπολούν το Δοξάτο Δράμας.
1921
Απελευθερώνεται από την VI Μεραρχία το Ακροϊνό (Αφιόν Καραχισάρ), μετά από σκληρότατο αγώνα.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Το αεροδρόμιο

Μια ξανθιά πάει με τον αρραβωνιαστικό της να δουν ένα σπίτι που θέλουν να αγοράσουν.
Καθώς μελετούν το σπίτι ο αρραβωνιαστικός λέει στον μεσίτη:
– Ωραίο το σπίτι και σε καλή τιμή. Αλλά παρατηρώ ότι βρίσκεται κοντά σε αεροδρόμιο. Δε θα’ χει πολύ θόρυβο;
– Θα έχει, αλλά ύστερα από μια βδομάδα θα τον συνηθίσετε και δεν θα έχετε πρόβλημα, του απαντάει ο μεσίτης.
Και η ξανθιά λέει αποκρινόμενη και στους δύο:
– Αχ να το πάρουμε αγάπη μου και δεν πειράζει, την πρώτη βδομάδα, μένουμε σε ξενοδοχείο!