Η απίθανη τεχνική των δελφινιών για να πιάσουν τη λεία τους τράβηξε την προσοχή των ερευνητών

altΑπό πού την μαθαίνουν

Λίγα είναι τα ζώα που χρησιμοποιούν εργαλεία για την τροφή τους. Συνήθως πιάνουν κατευθείαν το θήραμά τους με τα νύχια ή τα δόντια τους.
Πρόσφατα, όμως, δελφίνια εθεάθησαν στην Αυστραλία να παγιδεύουν τα ψάρια σε τεράστια κοχύλια.

Οι επιστήμονες ανακάλυψαν πώς αυτά τα δελφίνια έμαθαν να πιάνουν τη λεία τους με αυτόν τον απίθανο τρόπο, χρησιμοποιώντας τα ράμφη τους για να φέρουν στην επιφάνεια της θάλασσας τα κοχύλια και στη συνέχεια να ρίχνουν το ψάρι στο στόμα τους.
«Η μελέτη έδειξε ότι αυτή η συμπεριφορά συλλογής τροφής (το «shelling»), όπου τα δελφίνια παγιδεύουν τα ψάρια-στόχο σε άδεια κοχύλια, μεταδίδεται με την κοινωνική μάθηση ανάμεσα σε στενούς συνεργάτες», αναφέρει η Sonja Wild, που εκπόνησε την έρευνα για το διδακτορικό της στο University of Leeds.
«Αυτό προκαλεί έκπληξη, καθώς τα δελφίνια και οι φάλαινες τείνουν να ακολουθούν τις μητέρες τους όσο αφορά στη συλλογή τροφής», αναφέρει στο CNN.

Περισσότερες λεπτομέρειες στο " bovary.gr" (εδώ)

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 06.55
Δύση: 17.28
Πρώτο Τέταρτο
1940
Όλα τα προκαλυπτικά τμήματα της αμυντικής τοποθεσίας Ελαία-Καλαμάς συμπτύσσονται πίσω από την γραμμή αυτή.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Το αεροδρόμιο

Μια ξανθιά πάει με τον αρραβωνιαστικό της να δουν ένα σπίτι που θέλουν να αγοράσουν.
Καθώς μελετούν το σπίτι ο αρραβωνιαστικός λέει στον μεσίτη:
– Ωραίο το σπίτι και σε καλή τιμή. Αλλά παρατηρώ ότι βρίσκεται κοντά σε αεροδρόμιο. Δε θα’ χει πολύ θόρυβο;
– Θα έχει, αλλά ύστερα από μια βδομάδα θα τον συνηθίσετε και δεν θα έχετε πρόβλημα, του απαντάει ο μεσίτης.
Και η ξανθιά λέει αποκρινόμενη και στους δύο:
– Αχ να το πάρουμε αγάπη μου και δεν πειράζει, την πρώτη βδομάδα, μένουμε σε ξενοδοχείο!