Στις πλαγιές των βουνών του Μεξικού, ένα κολιμπρί-κατάσκοπος πλησίασε κοντά σε ένα σμάρι πεταλούδων-μονάρχης και κατέγραψε το αργό ξύπνημά τους και το σταδιακό πέταγμά τους σε σμήνος.
Με τα χαρακτηριστικά χρώματα και σχήματα στα φτερά της, η πεταλούδα-μονάρχης, γνωστή ως Danaus Plexippus, είναι ένα πολύ γνωστό έντομο.
Καθώς στα βορειότερα πλάτη ο καιρός αλλάζει και γίνεται πιο ψυχρός, οι πεταλούδες-μονάρχης μεταναστεύουν από τις περιοχές αναπαραγωγής τους στον Καναδά και τις βόρειες Ηνωμένες Πολιτείες στο κεντρικό Μεξικό, όπου σχηματίζουν σμάρια αποικιών σε έλατα oyamel για να συγκρατήσουν θερμότητα έως ότου μακρύνει και πάλι η μέρα οπότε και μεταναστεύουν ξανά στον Βορρά.
Περισσότερες λεπτομέρειες στη “larissanet.gr” (εδώ)
Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ
|
![]() |
||||||||||||||||
![]() |
![]() |
Το αεροδρόμιο
Μια ξανθιά πάει με τον αρραβωνιαστικό της να δουν ένα σπίτι που θέλουν να αγοράσουν. Καθώς μελετούν το σπίτι ο αρραβωνιαστικός λέει στον μεσίτη: – Ωραίο το σπίτι και σε καλή τιμή. Αλλά παρατηρώ ότι βρίσκεται κοντά σε αεροδρόμιο. Δε θα’ χει πολύ θόρυβο; – Θα έχει, αλλά ύστερα από μια βδομάδα θα τον συνηθίσετε και δεν θα έχετε πρόβλημα, του απαντάει ο μεσίτης. Και η ξανθιά λέει αποκρινόμενη και στους δύο: – Αχ να το πάρουμε αγάπη μου και δεν πειράζει, την πρώτη βδομάδα, μένουμε σε ξενοδοχείο! |
|