Φτιάξτε παραδοσιακά μελομακάρονα

altΕύκολη συνταγή για να τα φτιάξετε στο σπίτι
Υλικά
500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
120 ml σπορέλαιο
120 ml ελαιόλαδο
50 ml κονιάκ
60 ml χυμό πορτοκάλι
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
75 γρ. ζάχαρη
1/4 κ. γλ. μαγειρική σόδα
1/2 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ
1/2 κ. γλ. κανέλα
100 γρ. κοπανισμένα καρύδια (για το πασπάλισμα)
Για το σιρόπι: 350 ml νερό, 250 γρ. ζάχαρη, 250 γρ. μέλι, 1 ξύλο κανέλας, 1 φέτα πορτοκαλιού
Εκτέλεση
Για το σιρόπι: Σε μια κατσαρόλα τοποθετήστε το νερό, το μέλι, τη ζάχαρη, την κανέλα και τη φέτα πορτοκάλι και βράστε για περίπου 5 λεπτά. Αφήστε στην άκρη.Σε ένα μπολ τοποθετήστε το σπορέλαιο, το ελαιόλαδο, τη ζάχαρη, το ξύσμα και το χυμό πορτοκαλιού, την κανέλα, το κονιάκ, το μπέικιν πάουντερ και τη μαγειρική σόδα και ανακατέψτε με μια μαρίζ μέχρι να αποκτήσετε ένα ομοιόμορφο μείγμα. 
 

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 06.08
Δύση: 18.39
Σελήνη
22 ημερών
629
Ο Αυτοκράτωρ Ηράκλειος επιστρέφει νικητής στην Κωνσταντινούπολη, φέρνοντας μαζί του τον Τίμιο Σταυρό.
1814
Ιδρύεται η Φιλική Εταιρεία από τους Νικόλαο Σκουφά, Αθανάσιο Τσακάλωφ και Εμμανουήλ Ξάνθο στην Οδησσό της Ρωσίας.
1825
Ο Ιμπραήμ κυριεύει την Κυπαρισσία, καίει τα Φιλιατρά, τους Γαργαλιάνους και την Λιγούδιστα και επιστρέφει στα Μεσσηνιακά φρούρια.
1831
Υπογράφεται το Πρωτόκολλο του Λονδίνου, με το οποίο ρυθμίζονται τα σύνορα μεταξύ Ελλάδος-Τουρκίας στη γραμή Άρτας-Βόλου.
1848
Εξέγερση στο Αργοστόλι Κεφαλληνίας από ομάδες ενόπλων χωρικών, με σκοπό την κατάργηση του καθεστώτος της αγγλικής προστασίας.
1906
Στην πλατεία της Δράμας απαγχονίζεται από τους Τούρκους ο Αρμέν Κούπτσιος (Προκόπιος) από τον Βώλακα Δράμας.
1922
Ο Βασιλεύς Κωνσταντίνος αναγγέλλει με διακήρυξη ότι παραιτείται από τον θρόνο υπέρ του Διαδόχου Γεωργίου.
1943
Πυρπόληση και καταστροφή 11 χωριών και εκτέλεση από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής 352 Κρητών της Επαρχίας Βιάννου Ηρακλείου.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Το αεροδρόμιο

Μια ξανθιά πάει με τον αρραβωνιαστικό της να δουν ένα σπίτι που θέλουν να αγοράσουν.
Καθώς μελετούν το σπίτι ο αρραβωνιαστικός λέει στον μεσίτη:
– Ωραίο το σπίτι και σε καλή τιμή. Αλλά παρατηρώ ότι βρίσκεται κοντά σε αεροδρόμιο. Δε θα’ χει πολύ θόρυβο;
– Θα έχει, αλλά ύστερα από μια βδομάδα θα τον συνηθίσετε και δεν θα έχετε πρόβλημα, του απαντάει ο μεσίτης.
Και η ξανθιά λέει αποκρινόμενη και στους δύο:
– Αχ να το πάρουμε αγάπη μου και δεν πειράζει, την πρώτη βδομάδα, μένουμε σε ξενοδοχείο!