Διακοπές - Μαγειρεύοντας απλά στο κουζινάκι του ενοικιαζόμενου

altΤο να κάνεις τουλάχιστον το ένα γεύμα της ημέρας στο μπαλκόνι του δωματίου σου στο νησί ή στην εξοχή και όχι στη γειτονική ταβέρνα, σίγουρα βοηθάει να εξοικονομήσεις χρήματα που -κακά τα ψέματα- και δεν περισσεύουν και στις διακοπές φεύγουν σαν τρελά.
Συνήθως τα κουζινάκια των ενοικιαζόμενων δωματίων έχουν μόνο τα στοιχειώδη, δηλαδή ένα μεγάλο κι ένα μικρότερο μάτι, μια κατσαρόλα, ένα τηγανάκι κι ένα σουρωτήρι για τα μακαρόνια.

Κι αυτά από μια άποψη αρκούν και με το παραπάνω, γιατί κανείς δεν έχει πάει διακοπές για να περνάει την ώρα του στην κουζίνα με πολύπλοκες συνταγές.

Αναζητήστε τα ντόπια υλικά, αν υπάρχουν
Αν παντρέψουμε κάποια στάνταρτ προϊόντα του … local mini market με τα ντόπια υλικά της εποχής, είναι πολύ εύκολο να τσιμπάμε κάτι στο ενοικιαζόμενο περιορίζοντας το μεγάλο γεύμα σε μία φορά τη μέρα. Συχνά δε -και αν η θέα του μπαλκονιού μας προδιαθέτει γι’ αυτό- μπορεί να μη φάμε και καθόλου έξω φυλάγοντας τα λεφτά μας για το μπαράκι που μας …γυάλισε.

Περισσότερες λεπτομέρειες στο "ethnos.gr" (εδώ)


 

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 05.01
Δύση: 20.01
Σελήνη
5 ημερών
454 π.Χ.
Τελειώνει ο εξαετής πόλεμος Αθηναίων και Περσών στην Αίγυπτο.
311 π.Χ.
Ήττα των Ελλήνων από τους Καρχηδονίους στην Ιμέρα της Σικελίας.
275 π.Χ.
Ήττα του Βασιλέως Πύρρου της Ηπείρου από τους Ρωμαίους στο Βενεβέντο της Ιταλίας.
763
Ο Αυτοκράτορας Κωνσταντίνος Ε΄ κατατροπώνει τους Βουλγάρους στην μάχη της Αγχιάλου.
1800
Ο Αλή πασάς επιτίθεται ανεπιτυχώς κατά του Σουλίου.
1907
Ο Λοχαγός Ν. Δουμπιώτης (Αμύντας) εξοντώνει την βουλγαρο-ρουμανική συμμορία του διαβόητου κομιτατζή Χαψάσκι.
1913
Οι Βούλγαροι, υποχωρώντας, λεηλατούν και πυρπολούν το Δοξάτο Δράμας.
1921
Απελευθερώνεται από την VI Μεραρχία το Ακροϊνό (Αφιόν Καραχισάρ), μετά από σκληρότατο αγώνα.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Το αεροδρόμιο

Μια ξανθιά πάει με τον αρραβωνιαστικό της να δουν ένα σπίτι που θέλουν να αγοράσουν.
Καθώς μελετούν το σπίτι ο αρραβωνιαστικός λέει στον μεσίτη:
– Ωραίο το σπίτι και σε καλή τιμή. Αλλά παρατηρώ ότι βρίσκεται κοντά σε αεροδρόμιο. Δε θα’ χει πολύ θόρυβο;
– Θα έχει, αλλά ύστερα από μια βδομάδα θα τον συνηθίσετε και δεν θα έχετε πρόβλημα, του απαντάει ο μεσίτης.
Και η ξανθιά λέει αποκρινόμενη και στους δύο:
– Αχ να το πάρουμε αγάπη μου και δεν πειράζει, την πρώτη βδομάδα, μένουμε σε ξενοδοχείο!