Γαριδομακαρονάδα

altΚαι μόνο η πλουσιοπάροχη σάλτσα του Λάμπρου Βακιάρου είναι αρκετή για να βάλει αυτή τη συνταγή για γαριδομακαρονάδα στις καλύτερες. Αν έχετε χρόνο δοκιμάστε να ψήσετε τα κελύφη από τις γαρίδες πριν στο φούρνο. Άλλο επίπεδο!
Μερίδες:4Χρόνος προετοιμασίας:10'Χρόνος μαγειρέματος:1:10'Έτοιμο σε:1:20'
Υλικά
Για τη σάλτσα μπισκ
15-16 γαρίδες, τα κελύφη
45 ml εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
180 γρ. κρεμμύδι, κομμένο στα 8
2 καρότα, χοντροκομμένα
30 γρ. πελτέ τομάτας
15 γρ. αλεύρι
120 ml ούζο
2 φύλλα δάφνης
3 γρ. κόκκους πιπεριού
1250 ml κρύο νερό
Για τη γαριδομακαρονάδα
500 γρ. σπαγγέτι
την ψίχα από τις 15-16 γαρίδες
45 ml εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
2 τομάτες χωρίς τα σπόρια, ψιλοκομμένες
άνηθο για το γαρνίρισμα, ψιλοκομμένο
Για τη σάλτσα μπισκ: Προθερμαίνουμε μια μεγάλη κατσαρόλα σε υψηλή θερμοκρασία (8-9). Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και τα κελύφη και τσιγαρίζουμε ανακατεύοντας συνεχώς για 3 – 4 λεπτά, μέχρι να πάρουν ένα βαθύ σκούρο χρώμα. (Για τέλειο αποτέλεσμα ψήνουμε τις γαρίδες απλωμένες σε ένα ταψί στους 150 βαθμούς στον αέρα για 40 – 50 λεπτά. Στη συνέχεια ξεκινάμε το 1ο βήμα).

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 06.08
Δύση: 18.39
Τελευταίο Τέταρτο
629
Ο Αυτοκράτωρ Ηράκλειος επιστρέφει νικητής στην Κωνσταντινούπολη, φέρνοντας μαζί του τον Τίμιο Σταυρό.
1814
Ιδρύεται η Φιλική Εταιρεία από τους Νικόλαο Σκουφά, Αθανάσιο Τσακάλωφ και Εμμανουήλ Ξάνθο στην Οδησσό της Ρωσίας.
1825
Ο Ιμπραήμ κυριεύει την Κυπαρισσία, καίει τα Φιλιατρά, τους Γαργαλιάνους και την Λιγούδιστα και επιστρέφει στα Μεσσηνιακά φρούρια.
1831
Υπογράφεται το Πρωτόκολλο του Λονδίνου, με το οποίο ρυθμίζονται τα σύνορα μεταξύ Ελλάδος-Τουρκίας στη γραμή Άρτας-Βόλου.
1848
Εξέγερση στο Αργοστόλι Κεφαλληνίας από ομάδες ενόπλων χωρικών, με σκοπό την κατάργηση του καθεστώτος της αγγλικής προστασίας.
1906
Στην πλατεία της Δράμας απαγχονίζεται από τους Τούρκους ο Αρμέν Κούπτσιος (Προκόπιος) από τον Βώλακα Δράμας.
1922
Ο Βασιλεύς Κωνσταντίνος αναγγέλλει με διακήρυξη ότι παραιτείται από τον θρόνο υπέρ του Διαδόχου Γεωργίου.
1943
Πυρπόληση και καταστροφή 11 χωριών και εκτέλεση από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής 352 Κρητών της Επαρχίας Βιάννου Ηρακλείου.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Το αεροδρόμιο

Μια ξανθιά πάει με τον αρραβωνιαστικό της να δουν ένα σπίτι που θέλουν να αγοράσουν.
Καθώς μελετούν το σπίτι ο αρραβωνιαστικός λέει στον μεσίτη:
– Ωραίο το σπίτι και σε καλή τιμή. Αλλά παρατηρώ ότι βρίσκεται κοντά σε αεροδρόμιο. Δε θα’ χει πολύ θόρυβο;
– Θα έχει, αλλά ύστερα από μια βδομάδα θα τον συνηθίσετε και δεν θα έχετε πρόβλημα, του απαντάει ο μεσίτης.
Και η ξανθιά λέει αποκρινόμενη και στους δύο:
– Αχ να το πάρουμε αγάπη μου και δεν πειράζει, την πρώτη βδομάδα, μένουμε σε ξενοδοχείο!