Δουλεύοντας από το σπίτι… μαζί με τα παιδιά

altΠώς θα καταφέρετε να συγκεντρωθείτε όταν τα μικρά σας απαιτούν διαρκώς προσοχή;

Ο κοροναϊός έφερε τα πάνω – κάτω στις ζωές μας. Και μία από τις πρώτες αλλαγές, ήταν πως όσοι από εμάς εργαζόμασταν σε θέσεις που το επέτρεπαν, πλέον έχουμε μεταφέρει το γραφείο μας στο σπίτι. Όπως συμβαίνει, δυστυχώς, με πολλά από τα μικρότερα και μεγαλύτερα όνειρά μας, αυτό που πριν ένα μήνα θα μας φαινόταν ειδυλλιακό, τώρα αποδεικνύεται αναπάντεχα δύσκολο.

Δεν φταίει μόνο το άγχος απέναντι στην ασθένεια: Το σπίτι έχει πολλούς περισπασμούς που δεν μας επιτρέπουν να συγκεντρωθούμε και ένα… δίχρονο παιδί, είναι ο πιο αποτελεσματικός από όλους. Τι μπορούμε να κάνουμε, λοιπόν, για να παραμείνουμε παραγωγικοί μέχρι η ζωή μας να επιστρέψει στους φυσιολογικούς της ρυθμούς;

Δημιουργήστε ένα πρόγραμμα
Πολλές φορές ακόμη και το πιο ανήσυχο νήπιο ηρεμεί με την ύπαρξη ενός προγράμματος, γιατί ξέρει ποια δραστηριότητα θα ακολουθήσει κάθε φορά. Για παράδειγμα, ξέρει ότι αφού περάσει κάποια ώρα παίζοντας ήσυχα, θα μπορεί να παρακολουθήσει το αγαπημένο του παιδικό και έπειτα θα φάτε μαζί και θα πέσει για ύπνο. Μια τέτοια “συμφωνία” θα σας βοηθήσει και με τους συναδέλφους σας, καθώς θα γνωρίζουν ποιες ώρες είστε περισσότερο και ποιες λιγότερο διαθέσιμοι.

Εκμεταλλευτείτε τον ύπνο του
Είτε πρόκειται για ένα μωράκι που κοιμάται για λίγο αλλά συχνά, είτε για ένα νήπιο που ξαπλώνει για μία ή δύο ώρες το μεσημέρι, οι στιγμές που το μικρό σας ξεκουράζεται είναι πολύτιμες για την παραγωγικότητά σας. Εκμεταλλευτείτε τις για να ολοκληρώσετε δουλειές που απαιτούν συγκέντρωση ή για να μιλήσετε στο τηλέφωνο για ένα ζήτημα που δεν μπορεί να επιλυθεί μέσω e-mail.

Ενθαρρύνετε την ανεξαρτησία του
Αν το μικρούλι σας έχει φτάσει πλέον σε νηπιακή ηλικία, αρκεί να του δώσετε τα κατάλληλα παιχνίδια για να εξασφαλίσετε αρκετό χρόνο ηρεμίας. Πλαστελίνες, κυβάκια και παζλ μπορούν να γίνουν οι καλύτεροί σας σύμμαχοι. Να θυμάστε: Το γεγονός ότι βρίσκεστε στο σπίτι, ήδη σας προσφέρει επιπλέον χρόνο με το παιδί. Όμως και πάλι δεν μπορείτε – και δεν πρέπει – να ασχοληθείτε αποκλειστικά με εκείνο.

Περισσότερες λεπτομέρειες στη “imommy.gr” (εδώ)

  • image

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 06.17
Δύση: 18.48
Σελήνη
6 ημερών
1821
Έλληνες επαναστάτες εξαναγκάζουν σε παράδοση τους Τούρκους του χωριού Μαλανδρίνο Λιδορικίου.
1822
Τουρκικός στόλος φθάνει βόρεια της Χίου ενώ όλα τα ναυτικά νησιά συνεγείρονται για κοινή αντιμετώπιση του εχθρού.
1827
Εκλογή του Ιωάννη Καποδίστρια ως Κυβερνήτου της Ελλάδος από την Γ΄ Εθνική Συνέλευση της Τροιζήνας.
1919
Η Ελληνική ΙΙ Μεραρχία αναλαμβάνει την άμυνα του Δνείστερου ποταμού στον τομέα Σαγμίανι-Ολενέστι.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Ήξερε πότε θα αρχίσει

Ένας άντρας γυρνάει από τη δουλειά κουρασμένος, κάθεται στην πολυθρόνα, ανοίγει την τηλεόραση παίρνει το τηλεκοντρόλ στα χέρια του, και λέει στη γυναίκα του: αγάπη μου πιάσε μια μπύρα πριν αρχίσει.
Εκείνη του φέρνει μια μπύρα και δέκα λεπτά αργότερα, αυτός λέει πάλι: μωρό μου πιάσε μια μπύρα πριν αρχίσει.
Η γυναίκα του φέρνει άλλη μια μπύρα.
Μερικά λεπτά αργότερα, ο άντρας της λέει να φέρει άλλη μια μπύρα.
Η γυναίκα, τότε του λέει: Δεν νομίζεις ότι πίνεις πολύ μπύρα; Δεν είναι ούτε μίση ώρα που γύρισες και ήπιες δύο μπύρες και δεν έβγαλες τα σκουπίδια, δεν άλλαξες τη λάμπα στη κουζίνα, το γκαράζ είναι άνω κάτω. Ποτέ θα τα κάνεις όλα αυτά;
Ο άντρας τότε μουρμουρίζει: Τώρα αρχίζει!