Δουλεύοντας από το σπίτι… μαζί με τα παιδιά

altΠώς θα καταφέρετε να συγκεντρωθείτε όταν τα μικρά σας απαιτούν διαρκώς προσοχή;

Ο κοροναϊός έφερε τα πάνω – κάτω στις ζωές μας. Και μία από τις πρώτες αλλαγές, ήταν πως όσοι από εμάς εργαζόμασταν σε θέσεις που το επέτρεπαν, πλέον έχουμε μεταφέρει το γραφείο μας στο σπίτι. Όπως συμβαίνει, δυστυχώς, με πολλά από τα μικρότερα και μεγαλύτερα όνειρά μας, αυτό που πριν ένα μήνα θα μας φαινόταν ειδυλλιακό, τώρα αποδεικνύεται αναπάντεχα δύσκολο.

Δεν φταίει μόνο το άγχος απέναντι στην ασθένεια: Το σπίτι έχει πολλούς περισπασμούς που δεν μας επιτρέπουν να συγκεντρωθούμε και ένα… δίχρονο παιδί, είναι ο πιο αποτελεσματικός από όλους. Τι μπορούμε να κάνουμε, λοιπόν, για να παραμείνουμε παραγωγικοί μέχρι η ζωή μας να επιστρέψει στους φυσιολογικούς της ρυθμούς;

Δημιουργήστε ένα πρόγραμμα
Πολλές φορές ακόμη και το πιο ανήσυχο νήπιο ηρεμεί με την ύπαρξη ενός προγράμματος, γιατί ξέρει ποια δραστηριότητα θα ακολουθήσει κάθε φορά. Για παράδειγμα, ξέρει ότι αφού περάσει κάποια ώρα παίζοντας ήσυχα, θα μπορεί να παρακολουθήσει το αγαπημένο του παιδικό και έπειτα θα φάτε μαζί και θα πέσει για ύπνο. Μια τέτοια “συμφωνία” θα σας βοηθήσει και με τους συναδέλφους σας, καθώς θα γνωρίζουν ποιες ώρες είστε περισσότερο και ποιες λιγότερο διαθέσιμοι.

Εκμεταλλευτείτε τον ύπνο του
Είτε πρόκειται για ένα μωράκι που κοιμάται για λίγο αλλά συχνά, είτε για ένα νήπιο που ξαπλώνει για μία ή δύο ώρες το μεσημέρι, οι στιγμές που το μικρό σας ξεκουράζεται είναι πολύτιμες για την παραγωγικότητά σας. Εκμεταλλευτείτε τις για να ολοκληρώσετε δουλειές που απαιτούν συγκέντρωση ή για να μιλήσετε στο τηλέφωνο για ένα ζήτημα που δεν μπορεί να επιλυθεί μέσω e-mail.

Ενθαρρύνετε την ανεξαρτησία του
Αν το μικρούλι σας έχει φτάσει πλέον σε νηπιακή ηλικία, αρκεί να του δώσετε τα κατάλληλα παιχνίδια για να εξασφαλίσετε αρκετό χρόνο ηρεμίας. Πλαστελίνες, κυβάκια και παζλ μπορούν να γίνουν οι καλύτεροί σας σύμμαχοι. Να θυμάστε: Το γεγονός ότι βρίσκεστε στο σπίτι, ήδη σας προσφέρει επιπλέον χρόνο με το παιδί. Όμως και πάλι δεν μπορείτε – και δεν πρέπει – να ασχοληθείτε αποκλειστικά με εκείνο.

Περισσότερες λεπτομέρειες στη “imommy.gr” (εδώ)

  • image

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 05.09
Δύση: 19.57
Τελευταίο Τέταρτο
1470
Οι Τούρκοι πραγματοποιούν έφοδο, εισχωρούν στη Χαλκίδα και την κυριεύουν από τους Βενετούς.
1715
Οι Τούρκοι καταλαμβάνουν το Άργος από τους Βενετούς.
1913
Αγήματα του Ελληνικού Στόλου απελευθερώνουν την Αλεξανδρούπολη.
Ο Ελληνικός Στρατός απελευθερώνει την Ξάνθη.
1920
Ο Ελληνικός Στρατός απελευθερώνει την Αδριανούπολη, φθάνοντας έως την Τσατάλτζα, έξω από την Κωνσταντινούπολη.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Αγώνας με μια αρκούδα

Δύο κατασκηνωτές περπατούν μέσα στο δάσος, όταν μια αρκούδα εμφανίζεται στο ένα μέτρο.
Η αρκούδα βλέπει τους κατασκηνωτές και αρχίζει να τους πλησιάζει.
Ο πρώτος άνδρας ρίχνει κάτω την τσάντα του και αρχίζει να φορά τα αθλητικά του παπούτσια.
Ο δεύτερος άνδρας λέει: «Τι κάνεις; Τα αθλητικά δεν θα σε βοηθήσουν να ξεπεράσεις την αρκούδα».
«Δεν χρειάζεται να ξεπεράσω την αρκούδα», λέει ο άλλος.
«Αρκεί να τρέξω πιο γρήγορα από σένα».