Πώς δεν θα αφυδατωθείτε στην εγκυμοσύνη

altΧρήσιμες και πρακτικές συμβουλές για να καταφέρετε να παραμείνετε ενυδατωμένη στην εγκυμοσύνη.

Γενικά, το σώμα χρειάζεται περισσότερο νερό στην εγκυμοσύνη. Οι ορμονικές και σωματικές αλλαγές που παρατηρούνται ενώ το μωράκι μεγαλώνει μέσα σας επιταχύνουν την απώλεια υγρών και ηλεκτρολυτών, καθιστώντας ευκολότερη την αφυδάτωση.

Πρέπει να καταναλώνετε ακόμη περισσότερο νερό κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, προκειμένου να αποφευχθεί η αφυδάτωση, η οποία μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες στην υγεία της μητέρας και του εμβρύου.
Όσο απλό και αν ακούγεται, η κατανάλωση περισσότερου νερού μπορεί να είναι μια πρόκληση για μερικούς ανθρώπους. Ειδικά με ένα φορτωμένο πρόγραμμα, είναι εύκολο να ξεχάσετε να διατηρήσετε την κατανάλωση υγρών σε υψηλά επίπεδα. Οι ειδικοί μας προτείνουν μερικούς από τους πιο απλούς και αποτελεσματικούς τρόπους με τους οποίους μπορείτε να παραμείνετε ενυδατωμένη στην εγκυμοσύνη, ακόμα και αν βρίσκεστε εν κινήσει.

Ένα μπουκαλάκι νερό πάντα μαζί σας
Είτε βρίσκεστε στο σπίτι ή την δουλειά είτε είστε καθοδόν στις υποχρεώσεις σας, είναι σημαντικό να έχετε πάντα κοντά σας ή μαζί σας, στην τσάντα σας ένα μπουκαλάκι νερό.
Αφήστε το ιδανικά σε ένα σημείο, που θα το βλέπετε διαρκώς για να λειτουργεί ως υπενθύμιση και να πίνετε τελικά το νερό που χρειάζεστε μέσα στην ημέρα.

Περισσότερες λεπτομέρειες στο "vita.gr" (εδώ)

 

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 06.41
Δύση: 20.22
Σελήνη
21 ημερών
1452
Ανεπιτυχής επίθεση του Μωάμεθ Β΄ κατά της Κωνσταντινουπόλεως.
1822
Η Πελοποννησιακή Γερουσία ανακηρύσσει Αρχιστράτηγο τον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη.
1904
Ανταρτικό σώμα 14 ανδρών υπό τον Ευθύμιο Καούδη, εισέρχεται από την ελεύθερη Ελλάδα στη Δυτ. Μακεδονία.
1916
Οι Γερμανο-Βούλγαροι κυριεύουν την Ηράκλεια.
1920
Απελευθερώνεται ο Συνάος (Σιμάβ), νοτίως της Προύσας.
1921
Ο Ελληνικός στρατός περνά τον Σαγγάριο και την στενωπό του Πολατλί.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Το παιδί και ο κουρέας

Ένα νεαρό αγόρι μπαίνει σε ένα κουρείο και ο κουρέας ψιθυρίζει στον πελάτη: «Αυτό είναι το πιο χαζό παιδί στον κόσμο. Δες». Ο κουρέας τότε βάζει ένα δολάριο στο ένα χέρι και κάτι ψιλά στο άλλο. «Διάλεξε όποιο θες», λέει στο παιδί. Το παιδί παίρνει τα ψιλά και φεύγει. «Τι σου είπα;», λέει ο κουρέας, «το παιδί δεν θα μάθει ποτέ». Αργότερα, ο πελάτης συναντά το παιδί στον δρόμο, να τρώει παγωτό. «Να σε ρωτήσω, νεαρέ, γιατί δεν πήρες το δολάριο;», ρώτησε ο πελάτης. «Τη μέρα που θα πάρω το δολάριο, το παιχνίδι θα τελειώσει», λέει το παιδί.