Η παγκόσμια παραγωγή κρασιού μειώθηκε φέτος στο χαμηλότερο επίπεδο από το 1961, καθώς οι αμπελώνες επλήγησαν από ακραία καιρικά φαινόμενα, σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Αμπέλου και Οίνου (OIV).
Η παραγωγή έφτασε τα 244,1 εκατομμύρια εκατόλιτρα, μειωμένη κατά 7% σε σχέση με το 2022, ανέφερε ο διακυβερνητικός οργανισμός, καθώς παρουσίασε τις πρώτες εκτιμήσεις του.
-«Για άλλη μια φορά, οι ακραίες κλιματολογικές συνθήκες - όπως ο πρώιμος παγετός, οι έντονες βροχοπτώσεις και η ξηρασία - επηρέασαν σημαντικά την παραγωγή του παγκόσμιου αμπελώνα», ανακοίνωσε ο οργανισμός.
Όπως αναφέρει ο Guardian, ορισμένοι μεγάλοι παραγωγοί στο νότιο ημισφαίριο είχαν σημαντική πτώση. Η Αυστραλία, η Αργεντινή, η Χιλή, η Νότια Αφρική και η Βραζιλία είδαν την παραγωγή να μειώνεται μεταξύ 10 και 30%.
Η Ιταλία έχασε τον τίτλο του κορυφαίου παγκόσμιου παραγωγού καθώς η παραγωγή της μειώθηκε κατά 12%, επιτρέποντας στη Γαλλία, που κράτησε σταθερή την παραγωγή της, να ανακτήσει την πρώτη θέση.
Η Ισπανία διατήρησε τη θέση της ως η τρίτη μεγαλύτερη παραγωγός κρασιού στον κόσμο, παρόλο που η παραγωγή της μειώθηκε κατά 14% και ήταν μειωμένη κατά 19% σε σχέση με τον μέσο όρο της πενταετίας.
Αν υπάρχει κάποιο θετικό στοιχείο για τον κλάδο, είναι ότι αυτή η κατάσταση μπορεί να βοηθήσει κάπως στην άμβλυνση της ανισορροπίας της αγοράς.
Περισσότερα στο cnn.gr - εδώ
|
![]() |
||||||||||
![]() |
![]() |
Η μύγα!
Δυο ψεύτες κάνουν διαγωνισμό στο ποιος θα πει το μεγαλύτερο ψέμα. Λέει ο πρώτος δείχνοντας το καμπαναριό: - "Βλέπεις μια μύγα πάνω στην καμπάνα;" Κι ο δεύτερος: - "Εγώ δε βλέπω τη μύγα αλλά ακούω τα βήματα της!!" |
|
Ο χρήστης των σελίδων και των υπηρεσιών του Δικτυακού μας τόπου οφείλει να διαβάσει προσεκτικά τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις παροχής υπηρεσιών που ακολουθούν πριν από την επίσκεψη ή τη χρήση των σελίδων και των υπηρεσιών
Περισσότερα