Όσα πρέπει να ξέρουμε για να μη μας βγει… μάπα το καρπούζι: Όλα τα μυστικά

altΜυστικά για το πώς να διαλέγουμε σωστά το καρπούζι, παρουσίασε η εκπομπή Μέρα Μεσημέρι με τη Μάριον.
Πολύ βασικό κριτήριο για το πώς θα διαλέξουμε το αγαπημένο φρούτο του καλοκαιριού, είναι ο κανόνας των δύο δακτύλων, σύμφωνα τον οποίο, για να είναι ώριμο και νόστιμο θα πρέπει κάθε ανοιχτόχρωμη ρίγα να απέχει από την άλλη, όσο οι απόσταση δυο δακτύλων μας, με την ιδανική απόσταση να είναι 2,5 πόντοι.

Αναφορικά με το χτύπημα πρέπει όταν το χτυπάμε, ο ήχος πρέπει να είναι έντονος καθώς κάτι τέτοιο είναι κριτήριο για το πόσο νόστιμο θα είναι.

Τα αρσενικά και θηλυκά καρπούζια
Όσο κι αν ακούγεται περίεργο, και όμως τα καρπούζια είναι «αρσενικά» και «θηλυκά» κάτι το οποίο μπορούμε να διακρίνουμε από το σημάδι που βρίσκεται στο κάτω μέρος του, με το μικρότερο να είναι «αρσενικό» ενώ όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, τα «θηλυκά καρπούζια» είναι νοστιμότερα.

Περισσότερες λεπτομέρειες στο "ethnos.gr" (εδώ)

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 06.41
Δύση: 20.22
Σελήνη
21 ημερών
1452
Ανεπιτυχής επίθεση του Μωάμεθ Β΄ κατά της Κωνσταντινουπόλεως.
1822
Η Πελοποννησιακή Γερουσία ανακηρύσσει Αρχιστράτηγο τον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη.
1904
Ανταρτικό σώμα 14 ανδρών υπό τον Ευθύμιο Καούδη, εισέρχεται από την ελεύθερη Ελλάδα στη Δυτ. Μακεδονία.
1916
Οι Γερμανο-Βούλγαροι κυριεύουν την Ηράκλεια.
1920
Απελευθερώνεται ο Συνάος (Σιμάβ), νοτίως της Προύσας.
1921
Ο Ελληνικός στρατός περνά τον Σαγγάριο και την στενωπό του Πολατλί.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Το παιδί και ο κουρέας

Ένα νεαρό αγόρι μπαίνει σε ένα κουρείο και ο κουρέας ψιθυρίζει στον πελάτη: «Αυτό είναι το πιο χαζό παιδί στον κόσμο. Δες». Ο κουρέας τότε βάζει ένα δολάριο στο ένα χέρι και κάτι ψιλά στο άλλο. «Διάλεξε όποιο θες», λέει στο παιδί. Το παιδί παίρνει τα ψιλά και φεύγει. «Τι σου είπα;», λέει ο κουρέας, «το παιδί δεν θα μάθει ποτέ». Αργότερα, ο πελάτης συναντά το παιδί στον δρόμο, να τρώει παγωτό. «Να σε ρωτήσω, νεαρέ, γιατί δεν πήρες το δολάριο;», ρώτησε ο πελάτης. «Τη μέρα που θα πάρω το δολάριο, το παιχνίδι θα τελειώσει», λέει το παιδί.