Ο Ύπατος Αρμοστής του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα στην Περιφέρεια Θεσσαλίας

Τον  Ύπατο Αρμοστή του ΟΗΕ  για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα κ. Jason Hepps και τον Υπεύθυνο για θέματα ένταξης Πέτρο Μάστακα, υποδέχτηκαν σήμερα στην Περιφέρεια Θεσσαλίας ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού, Αθλητισμού, Νεολαίας, Απασχόλησης και Δια Βίου Μάθησης Νίκος Λιούπας και ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας Βασίλης Πινακάς.

Η επίσκεψη σηματοδοτεί την ολοκλήρωση της επιτυχούς συνεργασίας μεταξύ της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, της Περιφέρειας Θεσσαλίας, Δήμων της Θεσσαλίας και τοπικών εταίρων για την υλοποίηση του προγράμματος στέγασης ESTIA από το 2017 έως το 2020.

Ο κ. Λιούπας ενημέρωσε τον Ύπατο Αρμοστή για το πρόγραμμα Διαπολιτισμικών μεσολαβητών που χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Θεσσαλίας μέσω του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020 και αφορά  στην εκπαίδευση και πρόσληψη διερμηνέων- διαμεσολαβητών σε Κέντρα Κοινότητας της Θεσσαλίας. Παράλληλα, συζητήθηκε η μετάβαση σε μια νέα εποχή συνεργασίας μεταξύ της Αντιπροσωπείας της Ύπατης Αρμοστείας στην Ελλάδα και της τοπικής αυτοδιοίκησης, με την τελευταία να διεκδικεί αυξημένη χρηματοδότηση προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα και οι ανάγκες των προσφύγων.


 

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 05.01
Δύση: 20.01
Σελήνη
4 ημερών
1570
Μανιάτες, Κυθηριώτες και αγήματα του βενετικού στόλου αρχίζουν την πολιορκία του Πόρτο Κάγιο.
1821
Ο Χουρσίτ Πασάς καταστρέφει τους Καλαρρύτες και το Συρράκο Ηπείρου.
1822
Ήττα των Ελλήνων από τους Τούρκους στην Πλάκα Σουλίου.
1850
Αναγνώριση του αυτοκεφάλου της Εκκλησίας της Ελλάδος από το Οικουμενικό Πατριαρχείο.
1908
Θάνατος του Μακεδονομάχου Χρ. Δούλη από την Φλώρινα.
1958
Οι Τούρκοι σκοτώνουν στην Πάφο με πελέκια και μαχαίρια τον Αριστείδη Παπαδόπουλο.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Το αεροδρόμιο

Μια ξανθιά πάει με τον αρραβωνιαστικό της να δουν ένα σπίτι που θέλουν να αγοράσουν.
Καθώς μελετούν το σπίτι ο αρραβωνιαστικός λέει στον μεσίτη:
– Ωραίο το σπίτι και σε καλή τιμή. Αλλά παρατηρώ ότι βρίσκεται κοντά σε αεροδρόμιο. Δε θα’ χει πολύ θόρυβο;
– Θα έχει, αλλά ύστερα από μια βδομάδα θα τον συνηθίσετε και δεν θα έχετε πρόβλημα, του απαντάει ο μεσίτης.
Και η ξανθιά λέει αποκρινόμενη και στους δύο:
– Αχ να το πάρουμε αγάπη μου και δεν πειράζει, την πρώτη βδομάδα, μένουμε σε ξενοδοχείο!