Ο ΛΑΟΣ ΜΙΛΗΣΕ! ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ ΔΕΝ ΘΑ ΣΥΓΚΑΛYΦΘΕΙ!
Το σωματείο Εμποροϋπαλλήλων Καρδίτσας καλεί σε κλιμάκωση της πάλης με απεργία στις 28 Φλεβάρη και συγκέντρωση στις 11:00πμ στη Κεντρική πλατεία της Καρδίτσας
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΦΗΝΕΙ ΝΑ ΑΝΑΠΝΕΥΣΟΥΜΕ
ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ – ΔΕΝ ΣΥΓΧΩΡΟΥΜΕ.
Μαζί με τους εργαζόμενους , τους αγρότες που βρίσκονται ήδη στα μπλόκα του αγώνα, μαζί με τους μαθητές και τους φοιτητές, μαζί με όλο το λαό κάνουμε διαρκώς πράξη τον λόγο που δώσαμε πριν δύο χρόνια στις οικογένειες των θυμάτων αλλά και στους εαυτούς μας, πως δεν θα αφήσουμε να συγκαλυφθεί το έγκλημα.
Για να υπάρξει πραγματική δικαίωση, να αποδοθούν όλες οι πολιτικές και ποινικές ευθύνες για το έγκλημα των Τεμπών, για τις αιτίες της σύγκρουσης και κυρίως για την πολιτική που θυσιάζει μέχρι και την ανθρώπινη ζωή για το κέρδος.
Ότι και να κάνουν, όσο και να προσπαθούν να τα κουκουλώσουν, δεν θα αφήσουμε να κρυφτεί η αλήθεια, ότι ήταν ΠΡΟΔΙΑΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟ ΕΓΚΛΗΜΑ!
Αυτό βροντοφώναξαν οι εκατοντάδες χιλιάδες λαού που κατακλύζουν τις πόλεις της χώρας εδώ και δυο χρόνια, «το έγκλημα αυτό έχει ιστορία ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΝΔ».
Η κυβέρνηση της ΝΔ όπως και οι προηγούμενες έφεραν τον σιδηρόδρομο χωρίς συστήματα ασφάλειας, τεμαχισμένο και υποστελεχωμένο και συνολικά τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς στη σημερινή τραγική και επικίνδυνη κατάσταση. Είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση και η πολιτική της απελευθέρωσης των μεταφορών με τραγικές συνέπειες σε όλες τις χώρες, που συμμετέχει στη συγκάλυψη διορίζοντας τον Τζιτζικώστα, στέλεχος της ΝΔ, στη θέση του επιτρόπου ασφαλείας της ΕΕ. Είναι η HELLENIC TRAIN, που την έχουν “πιστοποιήσει” κιόλας η ΕΕ και οι κυβερνήσεις και που το μόνο που τη νοιάζει είναι το κέρδος και είναι κόστος η ασφάλεια επιβατών και εργαζομένων
Οι καταγγελίες των συνδικάτων στο σιδηρόδρομο επιβεβαιώνουν ότι η κατάσταση είναι χειρότερη δυο χρόνια μετά. Σήμερα λείπουν τουλάχιστον 2.000 εργαζόμενοι για να λειτουργεί ο σιδηρόδρομος με ασφάλεια. Η γραμμή είναι σε χειρότερη κατάσταση σε σχέση με δυο χρόνια πριν. Οι υποδομές και οι συρμοί είναι μεγάλης ηλικίας και κακοσυντηρημένοι. Παρά τις διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης, το μεγαλύτερο σύστημα του δικτύου είναι χωρίς σύγχρονα μέτρα ασφαλείας, φωτισμό και συστήματα επικοινωνίας.
Η “δικαιοσύνη” τους είναι τα δικαστήρια να βγάζουν παράνομες και καταχρηστικές τις απεργίες των σιδηροδρομικών με αιτήματα που έχουν στο επίκεντρο ακριβώς αυτά τα ζητήματα της ασφάλειας των επιβατών και των εργαζομένων.
Δεν τους νοιάζει η αλήθεια! Οι πραγματικές αιτίες που οδήγησαν στη σύγκρουση και τη φρίκη είναι οι “ράγες του κέρδους που βάφτηκαν με αίμα” και τσακίζουν τις ζωές μας για τα συμφέροντα των εκμεταλλευτών του λαού! Αυτές τις ράγες πρέπει να ξηλώσουμε!
Τα “νέα Τέμπη” είναι ΕΔΩ, κάθε μέρα, στους εργασιακούς χώρους, στις μεταφορές, σε όλη μας τη ζωή.
Τα τελευταία δυο χρόνια, σχεδόν 300 εργαζόμενοι δε γύρισαν στις οικογένειες τους. Άφησαν την τελευταία τους πνοή στους χώρους δουλειάς γιατί τα μέτρα ασφαλείας για τους εργοδότες και την κυβέρνηση λογίζονται ως κόστος που δεν φέρνουν κέρδος.
Ο λαός μας είναι απροστάτευτος από τις φυσικές καταστροφές, τις φωτιές και τις πλημμύρες, γιατί κυβέρνηση, περιφέρεια και δήμοι αρνούνται να χρηματοδοτήσουν τα απαραίτητα έργα και να στελεχώσουν πλήρως όλες τις απαραίτητες υπηρεσίες, γιατί είναι κόστος.
Οι δομές της δημόσιας υγείας λειτουργούν οριακά μόνο χάρη στην αυτοθυσία των γιατρών και συνολικά των εργαζομένων σε αυτά, ενώ καθημερινά γινόμαστε μάρτυρες σε σχολεία όπου πέφτουν ταβάνια, γιατί αυτές οι δαπάνες είναι κόστος.
Όλα αυτά έρχονται να προστεθούν στην άσχημη κατάσταση που βιώνει ο λαός μας με την ακρίβεια, τη φτώχεια, τους χαμηλούς μισθούς, τα κοράκια που αρπάζουν λαϊκά σπίτια, την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση δαπανά δις ευρώ σε ΝΑΤΟϊκούς εξοπλισμούς για τη στήριξη της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους.
Οι ΖΩΕΣ μας δεν είναι κόστος.
Στις 28 Φλεβάρη ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ!
Καλούμε το ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Καρδίτσας να πάρει απόφαση για απεργία, όπως κάναμε και πέρυσι ξεπερνώντας τα εμπόδια που έβαζε και συνεχίζει να βάζει με τη στάση της η θλιβερή ηγεσία της ΓΣΕΕ , καταψηφίζοντας την πρόταση για απεργία . Προσβάλλει το σύνολο του εργατικού και λαϊκού κινήματος όπου εδώ και δυο χρόνια διαδηλώνει για να μην προχωρήσει η συγκάλυψη από την κυβέρνηση της ΝΔ. Προσβάλλει κάθε τίμιο συνδικαλιστή που έχει βρεθεί στο μετερίζι του αγώνα.
Καλούμε το επόμενο διάστημα , τα εργατικά σωματεία του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα , τους αγρότες , φοιτητές , μαθητές , συνταξιούχους και αυτοαπασχολούμενους , σε κοινό συντονισμό , με τις αποφάσεις μας να ριχτούμε στη μάχη για την απεργία της 28 Φλεβάρη.
Ο δρόμος για να επιβάλουμε το δίκιο μας είναι μέσα από τον συντονισμό και την οργανωμένη δράση, γιατί μόνο αυτός ο αγώνας φέρνει αποτελέσματα, ενάντια στην πολιτική και το σύστημα που «δεν μας αφήνει να αναπνεύσουμε»! Μια γροθιά, μια φωνή, όλοι για να ανατρέψουμε τη βαρβαρότητα που γεννά τέτοια εγκλήματα.
ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ Ή ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ
|
![]() |
||||||||||||||||||||||||
![]() |
![]() |
Το αεροδρόμιο
Μια ξανθιά πάει με τον αρραβωνιαστικό της να δουν ένα σπίτι που θέλουν να αγοράσουν. Καθώς μελετούν το σπίτι ο αρραβωνιαστικός λέει στον μεσίτη: – Ωραίο το σπίτι και σε καλή τιμή. Αλλά παρατηρώ ότι βρίσκεται κοντά σε αεροδρόμιο. Δε θα’ χει πολύ θόρυβο; – Θα έχει, αλλά ύστερα από μια βδομάδα θα τον συνηθίσετε και δεν θα έχετε πρόβλημα, του απαντάει ο μεσίτης. Και η ξανθιά λέει αποκρινόμενη και στους δύο: – Αχ να το πάρουμε αγάπη μου και δεν πειράζει, την πρώτη βδομάδα, μένουμε σε ξενοδοχείο! |
|