Ευρωπαϊκός Προσανατολισμός του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας (ΣΔΕ) Καρδίτσας

To Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας (ΣΔΕ) Καρδίτσας σχεδίασε και υλοποίησε πρόγραμμα κινητικότητας Erasmus+ με κωδικό2022-1-EL01-KA122-ADU-000072138,διάρκειας από 19/6/2023 έως 28/6/2023,στον εκπαιδευτικό οργανισμό CDACOLLEGE στη Λάρνακα της Κύπρου.

Το πρόγραμμα που είχε τίτλο «Κλιματική Αλλαγή και Υπερθέρμανση. Τρόποι και μέθοδοιαντιμετώπισης της περιβαλλοντικής και οικονομικής κρίσης με αξιοποίηση των Ανανεώσιμων Πηγώ νΕνέργειας.», συμμετείχαν είκοσι οκτώ (28) εκπαιδευόμενοι του σχολείου και δυο (2) συνοδοί καθηγητές. Αξίζει να τονιστεί ότι είναι η 1η φορά πανελλαδικά που συμμετέχουν σε πρόγραμμα Erasmus+ εκπαιδευόμενοι των ΣΔΕ.
Είναι μάλιστα το 5ο πρόγραμμα Erasmus+ που υλοποιούμε (προηγούμενα ήταν το 2014, 2016, 2020, 2021).
Τα προγράμματα κινητικότητας Erasmus+, χρηματοδοτούνται από την Ε.Ε. και αξιολογούνται από την Εθνική Μονάδα Συντονισμού κάθε χώρας- μέλους που για την Ελλάδα είναι τοΊδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ).

Το ΣΔΕ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣείχε ευθύνη τη συνολική οργάνωση και διαχείριση. Το σχολείο μας, ακολουθώντας τις επιταγές της σύγχρονης εποχής, παρέχει μέσω των ευρωπαϊκών προγραμμάτων βελτίωση των γνώσεων και των εμπειριών των εκπαιδευτικών και των εκπαιδευομένων του.
Η συμβολή του CDACOLLEGEως εταίρου υποδοχής ήταν αποφασιστική στην υλοποίηση του προγράμματος. Είχε την ευθύνη της οργάνωσης της εκπαίδευσης με υλοποίηση δομημένων σεμιναρίων και τεχνικών επισκέψεων.Επίσης οργάνωσε εκπαιδευτικές επισκέψεις σε Πάφο, Λευκωσία, Δημοτικό Μουσείο Αγίας Νάπας THALASSA.

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ
Η κύρια γλώσσα εργασίας κατά την διάρκεια της κινητικότητας ήταν η Ελληνική και δευτερευόντως η Αγγλική.Οι δυο συνοδοί κάλυψαν τις ανάγκες πιθανής διερμηνείας.
Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα απευθύνονταν στο targetgroup (ροή) Groupmobilityofadultlearners, και το εκπαιδευτικό πρόγραμμα περιλάμβανε τις εξής θεματικές ενότητες: α) Αλληλεπίδραση ανθρωπογενούς και φυσικού περιβάλλοντος, β) Η υπερθέρμανση του πλανήτη ως αιτία της κλιματικής αλλαγής, γ) Μέθοδοι αντιμετώπισης της Κλιματικής Αλλαγής, δ) Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ) και μέθοδοι αξιοποίησής τους,ε) Τεχνολογίες - Συστήματα Προστασίας Περιβάλλοντος, ζ) Μέθοδοι - συστήματα Περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, η) Αξιολόγηση
Οι συμμετέχοντες μετά το πέρας των μαθημάτων έλαβαν Πιστοποιητικό Παρακολούθησης για την πιστοποίηση των γνώσεων που αποκόμισαν.


Σουφλάκος Βασίλειος
Φυσικός – MSc Τηλεπικοινωνίες
Διευθυντής ΣΔΕ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 05.29
Δύση: 19.21
Πανσέληνος
1821
Οι Τούρκοι κυριεύουν το Γαλάτσι της Μολδαβίας, πυρπολούν την πόλη και σφάζουν τους χριστιανούς κατοίκους.
Οι Ψαριανοί αρπάζουν από τον κόλπο του Αίνου 23 τουρκικά κανόνια και τα μεταφέρουν στα Ψαρά.
1824
Η σορός του λόρδου Βύρωνα μεταφέρεται στη Ζάκυνθο προς ταφή.
1829
Ο Τούρκος φρούραρχος παραδίδει με συνθήκη το φρούριο της Ναυπάκτου στον Αυγουστίνο Καποδίστρια.
1897
Οι Ελληνικές δυνάμεις που αμύνονται στην περιοχή Γριμπόβου Άρτας αναγκάζονται να συμπτυχθούν προς την Άρτα.
1919
Απόβαση του Ελληνικού Στρατού στην Σμύρνη.
1941
Αυτοκτονεί η Πηνελόπη Δέλτα, μην αντέχοντας να βλέπει τη γερμανική κατοχή.
1945
Δύναμη 220 Ιερολοχιτών απελευθερώνει το νησί της Ρόδου και προξενεί σοβαρές ζημιές σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Το αεροδρόμιο

Μια ξανθιά πάει με τον αρραβωνιαστικό της να δουν ένα σπίτι που θέλουν να αγοράσουν.
Καθώς μελετούν το σπίτι ο αρραβωνιαστικός λέει στον μεσίτη:
– Ωραίο το σπίτι και σε καλή τιμή. Αλλά παρατηρώ ότι βρίσκεται κοντά σε αεροδρόμιο. Δε θα’ χει πολύ θόρυβο;
– Θα έχει, αλλά ύστερα από μια βδομάδα θα τον συνηθίσετε και δεν θα έχετε πρόβλημα, του απαντάει ο μεσίτης.
Και η ξανθιά λέει αποκρινόμενη και στους δύο:
– Αχ να το πάρουμε αγάπη μου και δεν πειράζει, την πρώτη βδομάδα, μένουμε σε ξενοδοχείο!