Κοινή δράση εκπαιδευτικών ΠΕ Καρδίτσας: «Ὤδινεν ὄρος καὶ ἔτεκε μῦν»

Πραγματοποιήθηκαν οι ηλεκτρονικές εκλογές της Κεραμέως και, ακόμη και την ώρα που γράφεται αυτή η ανακοίνωση, δεν έχουν βγει επίσημα πανελλαδικά αποτελέσματα. Τα δε τοπικά, τα αναμέναμε (ελέω επιτελικού παρακράτους, τηλεφωνημάτων, παράτυπων παρατάσεων, και του ψηφιακού Διός) ως αργά το βράδυ και «λαλήσαμε» (μαζί με τα κοκόρια) μέχρι να τα δούμε.

Η μέρα, βεβαίως, άρχισε με το μήνυμα-κάλεσμα της Κεραμέως για συμμετοχή, καταδεικνύοντας και στον πιο αφελή, ποιον εξυπηρετεί η συμμετοχή σε αυτές τις εκλογές και έκλεισε με την ανακοίνωση του Υπουργείου στο FB, όπου πανηγυρίζει γιατί λέει τριπλασιάστηκαν (!!!)  τα ποσοστά συμμετοχής από τις ηλεκτρονικές εκλογές του 2020. Καταρχάς να του δώσουμε (του Υπουργείου), καθότι και μεγαλόκαρδοι, συμμετοχή τετραπλασιασθείσα, χάριν της συνδικαλιστικής ουράς του (ΔΑΚΕ-ΔΗΣΥ-ΔΙΚΤΥΟ). Τώρα, αν πανηγυρίζει το Υπουργείο και ο κυβερνητικός συνδικαλισμός με αποχή 65%, ένα predator θα μας διαφώτιζε για το αληθές του πράγματος ή απλώς «ποιούν την ανάγκην … φιλοτιμίαν». Εμάς «μας έφτιαξαν το συκώτι πάντως».
Ας πάμε στα τοπικά τώρα. Σε 920 εγγεγραμμένους ψήφισαν 322. Συμμετοχή 35%, ΑΠΟΧΗ 65%. Για να υπάρχει ένα μέτρο σύγκρισης, το 2018 είχαμε 893 εγγεγραμμένους και είχαν ψηφίσει 795. Συμμετοχή: 89,03 %, ΑΠΟΧΗ: 10,97%. Πιθανόν η ΔΑΚΕ θα πανηγυρίσει (κι η Κεραμέως μαζί) με δυο νεο-δοτούς, κυβερνητικούς αιρετούς, αλλά τα «ψήφια» έπεσαν από 230 σε 182 (-20,86%). Για τη ΔΗΣΥ αντίστοιχα είχαμε μείωση από 233 σε 67 δηλαδή -71 ,24% και για το Δίκτυο από 79 σε 61, -22.8%. Προφανώς και δεν λυπούμαστε για το εκλογικό τους κάζο και επίσης, προφανώς, δεν θα συγχαρούμε του νεοεκλεγέντες και προφανέστατα, χαιρόμαστε που η αποχή ήταν πλειοψηφική και στην Καρδίτσα. Δεν μας αρκεί όμως αυτό. Στην προσπάθειά μας να ανασυγκροτηθεί ο σύλλογος και να υπερασπιστούμε το Δημόσιο Σχολείο, χρειάζεται η συστράτευση όλων των συναδέλφων και η ήττα του κυβερνητικού συνδικαλισμού. Γιατί μόνο έτσι θα μπορέσουμε να οργανώσουμε αγώνες αποτελεσματικούς. Και το πρώτο βήμα είναι η επιτυχία της απεργίας της 9ης Νοέμβρη. Υπερασπιζόμαστε το Δημόσιο Σχολείο, τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών μας και τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών. Συμμετέχουμε στην απεργία και στην απεργιακή συγκέντρωση. Κλείνουμε τα σχολεία, για να κλείσουμε το δρόμο στην διάλυση του σχολείου από την Κεραμέως.
Περισσότερη ανάλυση, συμπεράσματα, αλλά και στοιχεία για τη διαβλητότητα των εκλογών μετά την απεργία. Για την ώρα αφιερώνουμε σε όλους τους συναδέλφους που αρνήθηκαν να αβαντάρουν την Κεραμέως το «Ξέρω που πάω» γιατί … όντως ΞΕΡΟΥΝ κι αυτό γιατί

«Άμα δεν ξέρεις από μόνος σου που πας
Κανείς αέρας δε θα 'ρθει να σε φυσήξει
Άμα δε μάθεις να κοιτάς όπου αγαπάς
Και να 'ναι δίπλα σου κανείς δε θα στο δείξει»
https://www.youtube.com/watch?v=1E5yT2ZsOZY

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗ ΤΕΤΑΡΤΗ 9 ΝΟΕΜΒΡΗ
ΚΛΕΙΝΟΥΜΕ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ-ΑΝΟΙΓΟΥΜΕ ΔΡΟΜΟ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ 11:30 (ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗΝ ALPHABANK)
 

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 07.34
Δύση: 17.51
Σελήνη
18 ημερών
1833
Η δραχμή αντικαθιστά ως νομισματική μονάδα τον φοίνικα.
1899
Η Κρητική Βουλή αρχίζει τις εργασίες της με ενθουσιώδεις εκδηλώσεις υπέρ της Ενώσεως με την μητέρα Ελλάδα.
1914
Η Ελληνική Κυβέρνηση εκκενώνει τη Βόρειο Ήπειρο.
1919
Τμήματα Ελληνικών Συνταγμάτων Πεζικού αντιμετωπίζουν δυνάμεις των Ερυθρών στη Μεσημβρινή Ρωσία.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Η μύγα!

Δυο ψεύτες κάνουν διαγωνισμό στο ποιος θα πει το μεγαλύτερο ψέμα.
Λέει ο πρώτος δείχνοντας το καμπαναριό:
- "Βλέπεις μια μύγα πάνω στην καμπάνα;"
Κι ο δεύτερος:
- "Εγώ δε βλέπω τη μύγα αλλά ακούω τα βήματα της!!"