"Aποκτούν δικαίωμα υπογραφής οι συμβασιούχοι κτηνίατροι"

Ικανοποίηση Αγοραστού για τη νομοθετική ρύθμιση Βορίδη

Δικαίωμα υπογραφής αποκτούν οι συμβασιούχοι κτηνίατροι με  νομοθετική ρύθμιση  που περνά το Υπουργείο Εσωτερικών και η οποία ικανοποιεί το αίτημα  που είχε θέσει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός  στη διάρκεια της πρόσφατης συνάντησης του με τον Υπουργό Εσωτερικών Μάκη Βορίδη στην Αθήνα.

«Ευχαριστώ  τον Υπουργό για την άμεση ανταπόκριση  στο αίτημα της Περιφέρειας  Θεσσαλίας που αντιμετωπίζει πιεστικό πρόβλημα  λόγω της   υποστελέχωσης  των υπηρεσιών της» δηλώνει ο Περιφερειάρχης. «Η νέα νομοθετική ρύθμιση που φέρνει για ψήφιση στη Βουλή, με την οποία  παραχωρείται δικαίωμα υπογραφής στους κτηνιάτρους που  προσλαμβάνονται με 8μηνες συμβάσεις  αποδεικνύει  την ευελιξία  του Υπουργείου και το έμπρακτο ενδιαφέρον του  Υπουργού Μάκη  Βορίδη προσωπικά για τις ανάγκες  και τα προβλήματα του κτηνοτροφικού κόσμου. Ο Υπουργός  δίνει γρήγορα λύσεις με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη και την εύρυθμη λειτουργία των κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων και επιχειρήσεων» προσθέτει ο Κώστας Αγοραστός.
Συγκεκριμένα, στο υπό ψήφιση Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Εσωτερικών  με τίτλο «Ενίσχυση διαφάνειας και λογοδοσίας σε θεσμικούς φορείς της Πολιτείας, αποκατάσταση ακεραιότητας Ενιαίου Συστήματος Κινητικότητας και λοιπές διατάξεις», περιλαμβάνεται το Άρθρο 22 «Δικαίωμα υπογραφής ή συνυπογραφής εγγράφων προσωπικού ειδικότητας κτηνιάτρου», το οποίο ορίζει τα εξής: «Στο προσωπικό των φορέων του Δημοσίου και των ΟΤΑ α` και β` βαθμού, ειδικότητας κτηνιάτρου που απασχολείται με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, έως οκτώ (8) μήνες, καθώς και στο ως άνω προσωπικό που απασχολείται στον σχεδιασμό, τη διοικητική υποστήριξη, την εκτέλεση και την παρακολούθηση αναπτυξιακών προγραμμάτων ή έργων που χρηματοδοτούνται ή συγχρηματοδοτούνται ή επιδοτούνται από ευρωπαϊκούς πόρους ή διεθνείς οργανισμούς ή απασχολείται σε ερευνητικά προγράμματα και προγράμματα τεχνικής βοήθειας του Εταιρικού Συμφώνου για το Πλαίσιο Ανάπτυξης (ΕΣΠΑ), χορηγείται δικαίωμα προσυπογραφής εγγράφων αρμοδιότητάς τους, καθώς και υπογραφής αυτών κατά τις κείμενες διατάξεις».

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 05.01
Δύση: 20.01
Σελήνη
4 ημερών
1570
Μανιάτες, Κυθηριώτες και αγήματα του βενετικού στόλου αρχίζουν την πολιορκία του Πόρτο Κάγιο.
1821
Ο Χουρσίτ Πασάς καταστρέφει τους Καλαρρύτες και το Συρράκο Ηπείρου.
1822
Ήττα των Ελλήνων από τους Τούρκους στην Πλάκα Σουλίου.
1850
Αναγνώριση του αυτοκεφάλου της Εκκλησίας της Ελλάδος από το Οικουμενικό Πατριαρχείο.
1908
Θάνατος του Μακεδονομάχου Χρ. Δούλη από την Φλώρινα.
1958
Οι Τούρκοι σκοτώνουν στην Πάφο με πελέκια και μαχαίρια τον Αριστείδη Παπαδόπουλο.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Το αεροδρόμιο

Μια ξανθιά πάει με τον αρραβωνιαστικό της να δουν ένα σπίτι που θέλουν να αγοράσουν.
Καθώς μελετούν το σπίτι ο αρραβωνιαστικός λέει στον μεσίτη:
– Ωραίο το σπίτι και σε καλή τιμή. Αλλά παρατηρώ ότι βρίσκεται κοντά σε αεροδρόμιο. Δε θα’ χει πολύ θόρυβο;
– Θα έχει, αλλά ύστερα από μια βδομάδα θα τον συνηθίσετε και δεν θα έχετε πρόβλημα, του απαντάει ο μεσίτης.
Και η ξανθιά λέει αποκρινόμενη και στους δύο:
– Αχ να το πάρουμε αγάπη μου και δεν πειράζει, την πρώτη βδομάδα, μένουμε σε ξενοδοχείο!