Ο εμβολιασμός ασπίδα προστασίας για εμάς και όσους αγαπάμε

altΚάθε μέρα που περνάει, σταδιακά επανερχόμαστε στους φυσιολογικούς μας ρυθμούς και στην κανονική μας ζωή. Ελάχιστα ψήγματα υπομονής χρειάζονται απ’ όλους μας, ώστε να αφήσουμε οριστικά πίσω μας, τις δυσάρεστες συνθήκες που δημιούργησε η πανδημία του φονικού ιού. Στην Ελλάδα έχουμε πλέον ξεπεράσει τα τρία εκατομμύρια  εμβολιασμών και βάσει σχεδιασμού του εθνικού προγράμματος «Ελευθερία», στα τέλη Μαΐου θα φτάσουμε τα πέντε εκατομμύρια.
 
Ο Πρωθυπουργός, Κυριακός Μητσοτάκης, κατέστησε σαφές, κάτι που επιβεβαιώνεται κάθε μέρα,  ότι η Κυβέρνηση εργάζεται πυρετωδώς και με σύμμαχο τους εμβολιασμούς, η χώρα θα προβεί σε μία ομαλή έναρξη της τουριστικής περιόδου και την επανεκκίνηση όλων των κλάδων της εθνικής οικονομίας. Πρόκειται για μία δύσκολη εξίσωση και το μεγάλο στοίχημα, τόσο της Κυβέρνησης, όσο και της κοινωνίας, είναι να ανακτήσουμε το ταχύτερο, το  χαμένο έδαφος και να επανέλθουμε, με παράλληλους υγειονομικούς κανόνες, το συντομότερο δυνατόν σε συνθήκες καθημερινότητας, προ COVID. Για να κερδίσουμε όμως αυτό το στοίχημα, απαιτείται υπευθυνότητα και σύνεση από όλους μας. Μετά το σταδιακό άνοιγμα των οικονομικών δραστηριοτήτων, την έναρξη της τουριστικής περιόδου και την επαναλειτουργία των σχολείων, όλοι οφείλουμε να δείξουμε την απαραίτητη ωριμότητα, σε σχέση με την εκστρατεία «Ελευθερία» και τους εμβολιασμούς, που θωρακίζουν εμάς τους ιδίους, διασφαλίζουν το οικογενειακό και φιλικό μας περιβάλλον και εμμέσως στηρίζουν το εθνικό μας σύστημα υγείας. Γνωρίζοντας τον βαθμό προστασίας και ασφάλειας, που προσφέρουν τα εμβόλια, είναι τουλάχιστον παράλογο, να παρασύρονται κάποιοι συμπολίτες μας, από αρνητές και συνωμοσιολόγους, που με αμφιβόλου προέλευσης αναρτήσεις σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, προσπαθούν να θέσουν σε αμφισβήτηση, καταξιωμένους επιστήμονες και ολόκληρη την ιατρική κοινότητα.  Έχουμε ακούσει κάθε είδους παραλογισμό και ανοησία, «τα εμβόλια όπως και τα τεστ αυτο-διάγνωσης,  περιέχουν ουσίες ναρκωτικές ή και δηλητηριώδεις για τον άνθρωπο», «ότι έχει σχέση με τον κορωνοϊό, αποτελεί διαβολικό σχέδιο κάποιων, για να υποτάξουν την ανθρωπότητα», «οι κεραίες κινητής τηλεφωνίας 5G, σε συνδυασμό με το εμβόλιο αφαιρούν την ελεύθερη βούληση του ανθρώπου», «πίσω από όλα αυτά βρίσκεται ο BillGates της Microsoft, που με microchip θέλει να ελέγξει την ανθρωπότητα». Η αλήθεια όμως είναι μία και μόνη. Πρόκειται για έναν ιό, που εφόσον προσβληθεί κάποιος, μπορεί να νοσήσει πολύ βαριά και σε κάποιες περιπτώσεις, να αποβεί μοιραίο. Όλοι ανεξαιρέτως, έχουμε φίλο, γνωστό ή συγγενή μας, που νόσησε. Κάποιοι εξ ημών, δυστυχώς χάσαμε δικούς μας ανθρώπους από τον ιό αυτό. Καμία ωφέλεια, δεν υπάρχει σε κανέναν τομέα. Η παγκόσμια εθνική οικονομία, έχει υποστεί τρισεκατομμύρια ζημιά.
Ένα χρόνο τώρα, γιατροί, νοσηλευτές και ερευνητές, με αυτοθυσία, προσπαθούν να σώσουν ανθρώπους, να ανακόψουν την πανδημία, με ότι μέθοδο και μέσο διαθέτει η επιστήμη. Τα κράτη, ανά την υφήλιο, χρηματοδότησαν με εκατομμύρια τις έρευνες για το εμβόλιο.
Το εμβόλιο, που αναπτύχθηκε, από ειδικούς επιστήμονες, παγκοσμίας εμβέλειας, αποτελεί δώρο ζωής για την ανθρωπότητα. Η όποια ανησυχία ορισμένων που πηγάζει από τις απειροελάχιστες περιπτώσεις παρενεργειών, για να εφησυχαστεί, ας σκεφθούν αυτό που όλοι γνωρίζουμε, ότι μία στο ένα εκατομμύριο, σοβαρές παρενέργειες μπορούν να παρουσιάσουν ακόμα και τα πιο αθώα φάρμακα, όπως τα παυσίπονα.  Ας μην ξεχνάμε επίσης, ότι έχουν πραγματοποιηθεί ήδη εκατοντάδες εκατομμύρια εμβολιασμοί, σε ολόκληρο τον πλανήτη, προσφέροντας στους ανθρώπους τις άμυνες που χρειάζονται, ώστε σε περίπτωση που προσβληθούν από τον ιό, να αποφύγουν σοβαρές επιπλοκές, μία ενδεχόμενη νοσηλεία τους στη ΜΕΘ και πιθανώς το μοιραίο. Για να απλωθεί λοιπόν πιο γρήγορα στην χώρα, το πολυπόθητο τείχος ανοσίας, οφείλουμε όλοι, και ιδίως οι μεγαλύτεροι σε ηλικία, να διδαχθούμε από το παράδειγμα των νέων, που μόλις άνοιξε η πλατφόρμα των 30-39 ετών, έσπευσαν κατά χιλιάδες, να κλείσουν ραντεβού για εμβολιασμό. Οι νέοι, που πολλές φορές επικρίνονται από τις παλαιότερες γενιές, για επιπολαιότητα και έλλειψη ωριμότητας, στην εκστρατεία του εμβολιασμού, με το παράδειγμά τους, δίνουν μαθήματα στους μεγαλυτέρους, με την αποφασιστικότητα   και τη στάση τους. Ας μιμηθούν λοιπόν το σωστό αυτό παράδειγμα, οι συμπολίτες μας άνω των 60-65 ετών, από τους οποίους δυστυχώς, ένα 40%, δεν έχει προσέλθει ακόμη να εμβολιαστεί και ας σπεύσουν, να προστατέψουν τον εαυτό τους, τα παιδιά και τα εγγόνια τους. Η Κυβέρνηση, υπό τις οδηγίες του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, διαχειρίστηκε με αποφασιστικότητα, όλες τις δυσκολίες της πανδημίας. Στήριξε το Εθνικό Σύστημα Υγείας, τους εργαζόμενους πολίτες, την μεσαία τάξη, τις επιχειρήσεις. Με το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, δημιουργεί τις καλύτερες προϋποθέσεις, επανάκαμψης  της εθνικής μας οικονομίας. Εμβολιαζόμαστε κατά επιδημιών και διάφορων νοσημάτων, για λόγους ασφαλείας, από τους πρώτους μήνες της ζωής μας, χωρίς ενδοιασμούς, ανησυχίες και ερωτηματικά. Με γνώμονα τη λογική, να εμβολιαστούμε και τώρα κατά του κορωνοϊού που αποδεδειγμένα κινδυνεύουμε, ώστε να θωρακιστούμε και να προστατέψουμε  τους εαυτούς μας και τους αγαπημένους μας. Η επόμενη ημέρα, πρέπει να μας βρει όλες και όλους όρθιους και δυνατούς
 

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 05.44
Δύση: 19.10
Σελήνη
12 ημερών
1453
Ο πλοίαρχος Φλαντανέλλας εισέρχεται στον Κεράτιο κόλπο και εφοδιάζει την πολιορκούμενη Κωνσταντινούπολη.
1821
Οι Έλληνες επαναστάτες του Γαλατσίου Μολδαβίας καταστρέφουν την γέφυρα του ποταμού Σερέτη.
1941
Υπογράφεται στο Βοτονόσι Ηπείρου το Πρωτόκολλο συνθηκολογήσεως του Ελληνικού Στρατού.
1943
Στην τοποθεσία Λυκόχωρος της Βουνιχώρας Παρνασσίδος γίνεται η επίσημη τελετή ορκωμοσίας των ανδρών του 5/42 Συντάγματος Ευζώνων.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Η μύγα!

Δυο ψεύτες κάνουν διαγωνισμό στο ποιος θα πει το μεγαλύτερο ψέμα.
Λέει ο πρώτος δείχνοντας το καμπαναριό:
- "Βλέπεις μια μύγα πάνω στην καμπάνα;"
Κι ο δεύτερος:
- "Εγώ δε βλέπω τη μύγα αλλά ακούω τα βήματα της!!"