Ειδήσεις

Τέμπη: Νέα κατάθεση αστυνομικού για την παρουσία Τριαντόπουλου στο σημείο της τραγωδίας

Μία νέα πτυχή στην υπόθεση του «μπαζώματος» του σημείου της τραγωδίας των Τεμπών έρχεται στο φως της δημοσιότητας και έχει να κάνει με μια σημαντική μαρτυρία για την παρουσία του Χρήστου Τριαντόπουλου στην περιοχή τις ημέρες που έγιναν οι εργασίες.
Όπως αναφέρει ρεπορτάζ του MEGA, μέχρι πρότινος, ήταν γνωστό πως ο πρώην πλέον υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας και άλλα μέλη της κυβέρνησης, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες, είχαν δώσει το «παρών» το βράδυ της 3ης Μαρτίου στο χώρο του σιδηροδρομικού δυστυχήματος, δηλαδή τρεις ημέρες μετά την πολύνεκρη σύγκρουση των δύο τρένων στα Τέμπη.

Εκεί, σύμφωνα με καταθέσεις, ασκήθηκαν πιέσεις σε αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ., προκειμένου να ξεκινήσει εσπευσμένα μία πλήρης εκχέρσωση - διαμόρφωση του χώρου, με επίκληση την επανέναρξη των δρομολογίων.

Ωστόσο, σύμφωνα με αποκαλυπτική κατάθεση, ο κ. Τριαντόπουλος είχε συμμετάσχει σε συναντήσεις που έγιναν στο σημείο του δυστυχήματος, οι οποίες αφορούσαν στο «μπάζωμα», στις 4 Μαρτίου του 2023.

Αυτό προκύπτει από την κατάθεση αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ., ο οποίος είπε πως βρισκόταν στον χώρο της τραγωδίας την 1η Μαρτίου και το βράδυ της 4ης Μαρτίου.

Συγκεκριμένα, ο αξιωματικός, απαντώντας στο ερώτημα ποιους συνάντησε εκεί, ανέφερε τα εξής:

«Υπήρχαν άτομα από την Πολιτική Προστασία, των οποίων τα στοιχεία ταυτότητάς τους αγνοώ. Όσο είχα βάρδια, επισκέφτηκε το σημείο η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο πρωθυπουργός, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας και ο υφυπουργός παρά των πρωθυπουργώ, κ. Τριαντόπουλος. Η εντολή που είχα ήταν να στηθεί περιμετρικά αστυνομική δύναμη, με σκοπό των έλεγχο των εισερχομένων στη σκηνή του δυστυχήματος. Φροντίσαμε να διασφαλίσουμε την περίμετρο, ώστε να επιχειρούν εντός αυτής απρόσκοπτα τα αρμόδια όργανα».

Περισσότερα στο cnn.gr

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 06.07
Δύση: 18.41
Σελήνη
21 ημερών
1829
Υπογραφή συνθήκης μεταξύ Δ. Υψηλάντη και των Τούρκων.
1914
Τμήματα στρατού της Αυτόνομης Βορείου Ηπείρου εισέρχεται και απελευθερώνει το Βεράτιο.
1943
Το αντιτορπιλικό "Κουντουριώτης" αποβιβάζει άγημα στο Καστελλόριζο και υψώνει την Ελληνική Σημαία.
Γερμανικό πλοίο εμβολίζει και βυθίζει το Ελληνικό υποβρύχιο "Λάμπρος Κατσώνης".
1946
Αλβανική συμμορία εισέρχεται στην περιοχή Πλάκας και Ποντικάτων Ηπείρου αλλά αποκρούεται από ελληνική περίπολο.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Το αεροδρόμιο

Μια ξανθιά πάει με τον αρραβωνιαστικό της να δουν ένα σπίτι που θέλουν να αγοράσουν.
Καθώς μελετούν το σπίτι ο αρραβωνιαστικός λέει στον μεσίτη:
– Ωραίο το σπίτι και σε καλή τιμή. Αλλά παρατηρώ ότι βρίσκεται κοντά σε αεροδρόμιο. Δε θα’ χει πολύ θόρυβο;
– Θα έχει, αλλά ύστερα από μια βδομάδα θα τον συνηθίσετε και δεν θα έχετε πρόβλημα, του απαντάει ο μεσίτης.
Και η ξανθιά λέει αποκρινόμενη και στους δύο:
– Αχ να το πάρουμε αγάπη μου και δεν πειράζει, την πρώτη βδομάδα, μένουμε σε ξενοδοχείο!