Ειδήσεις

Θεσσαλία – Γαλλία συνεργασία για την ανασυγκρότηση από τις πλημμύρες

altΜε την Πρέσβειρα της Γαλλίας στην Ελλάδα ο Δ. Κουρέτας

Την πρέσβειρα της Γαλλίας στην Ελλάδα υποδέχθηκε σήμερα στο γραφείο του ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Δ. Κουρέτας. Η κα. Laurence Auer συνοδευόταν από τον Γενικό Πρόξενο της Γαλλίας στη Θεσσαλονίκη Ζαν Λυκ Λαβό και επισκέπτεται τη Θεσσαλία για τρίτη φορά μετά τις καταστροφικές πλημμύρες του περασμένου Σεπτεμβρίου.

Ο Γαλλίδα Πρέσβειρα τόνισε στον κ. Κουρέτα το μεγάλο ενδιαφέρον της Γαλλίας για τη Θεσσαλία και την πρόθεση της ίδιας αλλά και της χώρας της να βοηθήσουν με τους τρόπους που μπορούν στην ανασυγκρότηση της.

Σ’ αυτό το πλαίσιο συμφωνήθηκε μάλιστα να αναζητηθούν στο άμεσο διάστημα διαδικασίες ανταλλαγής τεχνογνωσίας ανάμεσα σε Έλληνες και Γάλλους ειδικούς σε ζητήματα πολιτικής προστασίας, ενώ ο κ. Κουρέτας έκανε ενδελεχή ενημέρωση στην Γαλλίδα πρέσβειρα της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί στη Θεσσαλία μετά τις πλημμύρες, αλλά και στις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει μέχρι τώρα η Περιφέρεια, τόσο για τα έργα προσωρινής αποκατάστασης των ζημιών, όσο και για την ανασυγκρότηση του πρωτογενούς τομέα.
Οι δύο πλευρές συμφώνησαν ακόμα να υπάρξει μια κοινή εκδήλωση στη Θεσσαλία ανάμεσα σε ελληνικές και γαλλικές spin off εταιρείες (από πανεπιστήμια των δύο χωρών) που δραστηριοποιούνται στον τομέα της αγροδιατροφής, ώστε να ενισχυθεί η αντίληψη της σύνδεσης της έρευνας με τις επιχειρήσεις στον κόσμο της Θεσσαλίας. Στην εκδήλωση θα συμμετάσχουν spin off εταιρείες από ελληνικά και γαλλικά πανεπιστήμια. Ταυτόχρονα συμφωνήθηκε να υπάρξει συνεργασία σε μια σειρά ζητήματα που αφορούν την εκπαίδευση τον τουρισμό και τον πολιτισμό, καθώς και κοινές δράσεις των δύο πλευρών σε θέματα έρευνας και τεχνολογίας.
Η κα. Auer δεσμεύτηκε να επανέλθει στη Θεσσαλία, καθώς επανέλαβε το μεγάλο ενδιαφέρον για την πορεία θωράκισης της περιοχής έναντι μελλοντικών κινδύνων από φυσικές καταστροφές, αλλά και την ανασυγκρότηση της περιοχής.

 

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 05.01
Δύση: 20.01
Σελήνη
4 ημερών
1570
Μανιάτες, Κυθηριώτες και αγήματα του βενετικού στόλου αρχίζουν την πολιορκία του Πόρτο Κάγιο.
1821
Ο Χουρσίτ Πασάς καταστρέφει τους Καλαρρύτες και το Συρράκο Ηπείρου.
1822
Ήττα των Ελλήνων από τους Τούρκους στην Πλάκα Σουλίου.
1850
Αναγνώριση του αυτοκεφάλου της Εκκλησίας της Ελλάδος από το Οικουμενικό Πατριαρχείο.
1908
Θάνατος του Μακεδονομάχου Χρ. Δούλη από την Φλώρινα.
1958
Οι Τούρκοι σκοτώνουν στην Πάφο με πελέκια και μαχαίρια τον Αριστείδη Παπαδόπουλο.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Το αεροδρόμιο

Μια ξανθιά πάει με τον αρραβωνιαστικό της να δουν ένα σπίτι που θέλουν να αγοράσουν.
Καθώς μελετούν το σπίτι ο αρραβωνιαστικός λέει στον μεσίτη:
– Ωραίο το σπίτι και σε καλή τιμή. Αλλά παρατηρώ ότι βρίσκεται κοντά σε αεροδρόμιο. Δε θα’ χει πολύ θόρυβο;
– Θα έχει, αλλά ύστερα από μια βδομάδα θα τον συνηθίσετε και δεν θα έχετε πρόβλημα, του απαντάει ο μεσίτης.
Και η ξανθιά λέει αποκρινόμενη και στους δύο:
– Αχ να το πάρουμε αγάπη μου και δεν πειράζει, την πρώτη βδομάδα, μένουμε σε ξενοδοχείο!