Τέμπη: Ολοκληρώνεται η επιχείρηση, στους 57 οι ταυτοποιημένοι νεκροί
Παρασκευή, 03 Μάρτιος 2023 08:27
- Η οργή των συγγενών
Σήμερα, Παρασκευή (3/3) το μεσημέρι αναμένεται να ολοκληρωθούν οι έρευνες στον τόπο του πολύνεκρου σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη. Παράλληλα αύριο, Σάββατο θα απολογηθεί ο σταθμάρχης της Λάρισας, ο οποίος αντιμετωπίζει βαρύτατες κατηγορίες.
Οι επιβεβαιωμένοι νεκροί που έχουν ανασυρθεί μέχρι στιγμής από τα συντρίμμια της επιβατικής αμαξοστοιχίας που συγκρούστηκε με την εμπορική, ανέρχονται σε 57, σύμφωνα με την τελευταία επίσημη ενημέρωση από την Πυροσβεστική Υπηρεσία.
Όπως ανέφερε η εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, αστυνόμος β', Κωνσταντία Δημογλίδου, αμέσως μετά το δυστύχημα και την απομάκρυνση των επιβατών και των τραυματιών δηλώθηκαν μέχρι στιγμής επίσημα, 56 επιβάτες ως αγνοούμενοι, ενώ προσέθεσε ότι υπάρχει ενδεχόμενο κάποιος να επέβαινε στο τρένο και να μην έχει δηλωθεί ως αγνοούμενος από οικείους ή συγγενείς.
Στη συνέχεια, όπως διευκρίνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η κ. Δημογλίδου, αμέσως μετά το δυστύχημα και την απομάκρυνση των επιβατών και των τραυματιών, είχαν δηλωθεί 56 αγνοούμενοι από συγγενείς και οικείους που δεν είχαν βρει τους ανθρώπους τους. Σύμφωνα με τον νεότερο απολογισμό, σχετικά με τους επιβεβαιωμένους νεκρούς, υπάρχει ένας άνθρωπος παραπάνω, που φαίνεται να μην έχει δηλωθεί από κάποιον ως αγνοούμενος.