Ακαταμάχητα cinnamon rolls: Tο γρήγορο φθινοπωρινό πρωινό κατά της φλεγμονής

altΤώρα μπορείτε να φτιάξετε και εσείς μέσα σε δεκαπέντε λεπτά αφράτα cinnamon rolls για το πρωινό σας αλλά και για κάθε στιγμή της ημέρας.

Η θερμοκρασία “πέφτει”, ο αέρας γίνεται πιο δροσερός και το φθινόπωρο κάνει επιτέλους την εμφάνισή του. Αυτό σημαίνει ότι έχει φτάσει η ώρα για τα ακαταμάχητα γλυκίσματα του φθινοπώρου, είτε αυτό σημαίνει μια τραγανή κολοκυθόπιτα ή τα λαχταριστά ρολά κανέλας, εξίσου γνωστά και ως cinnamon rolls.

Με αυτήν την συνταγή μάλιστα, μπορείτε να φτιάξετε εύκολα ένα “υβρίδιο” ανάμεσα σε ένα νόστιμο κέικ καφέ και φουσκωτά ζεστά ρολά κανέλας μέσα σε δεκαπέντε λεπτά και χωρίς να χρειαστεί να δημιουργήσετε ένα χάος στην κουζίνα σας.

Πώς θα κάνετε τα αφράτα cinnamon rollscinnamon rolls
Σε αντίθεση με την παρασκευή της παραδοσιακής συνταγής που απαιτεί πολλή υπομονή και άφθονο χώρο στο πάγκο της κουζίνας, για αυτό το απλό καρβέλι – ρολό κανέλας θα χρειαστείτε μόνο λίγα μπολ, μερικά υγρά και στεγνά υλικά και ένα ταψί με λαδόκολλα.
Για να φτιάξετε τη βασική «ζύμη», θα αναμίξετε τα συστατικά αλεύρι, μαγειρική σόδα, μπέικιν πάουντερ, ζάχαρη, σάλτσα μήλου, φυτικό γάλα και βούτυρο vegan, χωρίς να χρειαστεί να ζυμώσετε ή να πρέπει να περιμένετε να “ξεκουραστεί”.
Στο στρωμένο ταψί, θα προσθέσετε τη μισή ζύμη, θα την απλώσετε ομοιόμορφα με μια μικρή σπάτουλα και στη συνέχεια θα την στρώσετε με μια γενναιόδωρη επικάλυψη γλυκιάς κανέλας ζάχαρης για να πετύχετε το ομοιόμορφο εφέ στροβιλισμού.
Στη συνέχεια, προσθέστε την υπόλοιπη ζύμη και από πάνω καλύψτε την με το ζαχαρούχο topping. Αυτό θα δώσει στο ρολό την απολαυστική τραγανή, βουτυρώδη κρούστα της. Και το καλύτερο; Η προετοιμασία αυτή μπορεί να γίνει μέσα σε δεκαπέντε λεπτά.

Περισσότερες λεπτομέρειες στη “vita.gr" (εδώ)

 

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 05.46
Δύση: 19.09
Σελήνη
11 ημερών
1453
Τουρκικές θηριωδίες κατά των Ελλήνων στην Πριγκηπόνησσο.
1819
Οι κάτοικοι της Πάργας αναγκάζονται από τον Αλή Πασά να εκπατριστούν στην Κέρκυρα και στα άλλα νησιά του Ιονίου.
1825
Ο τουρκικός στόλος του Χαλήλ Μπέη αποβιβάζει στρατό στην Μεθώνη.
1878
Οι Θεσσαλοί επαναστάτες, υπό τους Γαρενή, Μπασδέκη και Κασοβέτη νικούν τους Τούρκους στην Μακρυνίτσα.
1897
Μάχη στο Μουζάκι Θεσσαλίας.
1941
Αρχίζει η εισβολή των Βουλγάρων στην Μακεδονία.
Ο Ελληνικός Στρατός εκκενώνει το Δέλβινο και τους Αγ. Σαράντα.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Η μύγα!

Δυο ψεύτες κάνουν διαγωνισμό στο ποιος θα πει το μεγαλύτερο ψέμα.
Λέει ο πρώτος δείχνοντας το καμπαναριό:
- "Βλέπεις μια μύγα πάνω στην καμπάνα;"
Κι ο δεύτερος:
- "Εγώ δε βλέπω τη μύγα αλλά ακούω τα βήματα της!!"