Πώς να ετοιμάσετε την πιο λαχταριστή μαρμελάδα κάστανο

altΤα κάστανα βρίσκονται πλέον στην καλύτερή τους φάση, τώρα που έχει αρχίσει να ψυχραίνει ο καιρός και να έρχεται σιγά σιγά ο χειμώνας! Τρώγονται είτε σκέτα, αφού τα βράσετε ή τα ψήσετε αλλά χρησιμεύουν σε πολλές αλμυρές ή γλυκές συνταγές. Παράλληλα, είναι πολύ θρεπτικά, καθώς είναι πλούσια σε φυτικές ίνες αλλά και σε ασβέστιο. Έχετε δοκιμάσει ωστόσο ποτέ μαρμελάδα κάστανο; Εμείς σας δίνουμε εδώ τη συνταγή για να την πετύχετε!
Εν αρχή ην το καθάρισμα…
Το καθάρισμα των καστάνων είναι κάτι αρκετά δύσκολο, που θέλει υπομονή αλλά και καλή τεχνική! Το μυστικό για να το πετύχετε σωστά, χωρίς να πετάξετε τον μισό καρπό είναι να τα καθαρίσετε όσο είναι ακόμα ζεστά. Προσοχή όμως, σε αυτήν την περίπτωση, πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί ώστε να μην κάψετε τα χέρια σας!
Δυο είναι οι πιθανές εναλλακτικές που δουλεύουν. Όταν αποφασίσετε να τα καθαρίσετε, τα βουτάτε για 5 λεπτά σε βραστό νερό. 

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 06.08
Δύση: 18.39
Τελευταίο Τέταρτο
629
Ο Αυτοκράτωρ Ηράκλειος επιστρέφει νικητής στην Κωνσταντινούπολη, φέρνοντας μαζί του τον Τίμιο Σταυρό.
1814
Ιδρύεται η Φιλική Εταιρεία από τους Νικόλαο Σκουφά, Αθανάσιο Τσακάλωφ και Εμμανουήλ Ξάνθο στην Οδησσό της Ρωσίας.
1825
Ο Ιμπραήμ κυριεύει την Κυπαρισσία, καίει τα Φιλιατρά, τους Γαργαλιάνους και την Λιγούδιστα και επιστρέφει στα Μεσσηνιακά φρούρια.
1831
Υπογράφεται το Πρωτόκολλο του Λονδίνου, με το οποίο ρυθμίζονται τα σύνορα μεταξύ Ελλάδος-Τουρκίας στη γραμή Άρτας-Βόλου.
1848
Εξέγερση στο Αργοστόλι Κεφαλληνίας από ομάδες ενόπλων χωρικών, με σκοπό την κατάργηση του καθεστώτος της αγγλικής προστασίας.
1906
Στην πλατεία της Δράμας απαγχονίζεται από τους Τούρκους ο Αρμέν Κούπτσιος (Προκόπιος) από τον Βώλακα Δράμας.
1922
Ο Βασιλεύς Κωνσταντίνος αναγγέλλει με διακήρυξη ότι παραιτείται από τον θρόνο υπέρ του Διαδόχου Γεωργίου.
1943
Πυρπόληση και καταστροφή 11 χωριών και εκτέλεση από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής 352 Κρητών της Επαρχίας Βιάννου Ηρακλείου.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Το αεροδρόμιο

Μια ξανθιά πάει με τον αρραβωνιαστικό της να δουν ένα σπίτι που θέλουν να αγοράσουν.
Καθώς μελετούν το σπίτι ο αρραβωνιαστικός λέει στον μεσίτη:
– Ωραίο το σπίτι και σε καλή τιμή. Αλλά παρατηρώ ότι βρίσκεται κοντά σε αεροδρόμιο. Δε θα’ χει πολύ θόρυβο;
– Θα έχει, αλλά ύστερα από μια βδομάδα θα τον συνηθίσετε και δεν θα έχετε πρόβλημα, του απαντάει ο μεσίτης.
Και η ξανθιά λέει αποκρινόμενη και στους δύο:
– Αχ να το πάρουμε αγάπη μου και δεν πειράζει, την πρώτη βδομάδα, μένουμε σε ξενοδοχείο!