Τα μυστικά για τέλεια μαγειρίτσα

altΤα χορταρικά της συμβολίζουν τα πικρά χόρτα που έτρωγαν οι σκλαβωμένοι από τους Αιγυπτίους Εβραίοι, αλλά στη δική μας παράδοση η μαγειρίτσα είναι μια γέφυρα ανάμεσα στην απόλυτη αποχή από το κρέας της Σαρακοστής και τη χαρά του οβελία!
Πώς την καθαρίζουμε
Η νοστιμιά της, λένε, εξαρτάται από το πόσο καλά έπλυνες τα εντεράκια. Τα μοντέρνα κρεοπωλεία αναλαμβάνουν τη… βρώμικη δουλειά, 
η οποία γίνεται και στο δικό σου νεροχύτη με ξίδι και ένα μικρό χωνί.Εφαρμόζετε κάτω από το νερό της βρύσης την άκρη του εντέρου στο χωνί και πιέζετε προς τα κάτω με το δάχτυλό σας, μέχρι να βγει καθαρό το νερό. Δυο νερά της βρύσης και στο ενδιάμεσο μια πλύση με ξίδι, κατευθείαν από το μπουκάλι, είναι αρκετά για να βγουν τα εντεράκια ολόλευκα, όπως προστάζει η παράδοση. Στη συνέχεια, τα βάζετε σε λεκάνη, τα ξεπλένετε με άφθονο νερό και τα στραγγίζετε σε σουρωτήρι. Τα αλατίζετε, προσθέτετε χυμό από δύο λεμόνια ή ξίδι και τα αφήνετε μια νύχτα στο ψυγείο, σκεπασμένα. Και ξεχάστε όσους σας πουν για βελόνες του πλεξίματος ή το καλαμάκι που θα γυρίσει το μέσα έξω. Περιττός κόπος!
Τα μυστικά της επιτυχίας
*Η φινέτσα! Ή αλλιώς, η ισορροπία ανάμεσα στα εντόσθια και το ρύζι. Μη βάλετε πάνω από 1 φλιτζανάκι του καφέ για 4 άτομα.
 

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 07.18
Δύση: 17.07
Σελήνη
28 ημερών
1822
Τουρκική επίθεση κατά της Ιεράπετρας και γενική υποταγή του Λασιθίου.
1823
Ο Κίτσος Τζαβέλλας, επικεφαλής 300 ανδρών, κατανικά στο Μεσολόγγι την εμπροσθοφυλακή του Μουσταή πασά.
1833
Οι Τούρκοι απαγχονίζουν στην Κρήτη 100 πατριώτες.
1912
Ο Ελληνικός Στόλος απελευθερώνει την Ίμβρο.
1916
Δύναμη 3.000 γάλλων αποβιβάζεται στο Φάληρο και στον Πειραιά, για να καταλάβει στρατηγικά σημεία των Αθηνών.
1955
Η ομάδα Πιτσιλιάς της ΕΟΚΑ επιτίθεται στην φρουρά των μεταλλείων στο Μετσερό.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Το αεροδρόμιο

Μια ξανθιά πάει με τον αρραβωνιαστικό της να δουν ένα σπίτι που θέλουν να αγοράσουν.
Καθώς μελετούν το σπίτι ο αρραβωνιαστικός λέει στον μεσίτη:
– Ωραίο το σπίτι και σε καλή τιμή. Αλλά παρατηρώ ότι βρίσκεται κοντά σε αεροδρόμιο. Δε θα’ χει πολύ θόρυβο;
– Θα έχει, αλλά ύστερα από μια βδομάδα θα τον συνηθίσετε και δεν θα έχετε πρόβλημα, του απαντάει ο μεσίτης.
Και η ξανθιά λέει αποκρινόμενη και στους δύο:
– Αχ να το πάρουμε αγάπη μου και δεν πειράζει, την πρώτη βδομάδα, μένουμε σε ξενοδοχείο!