Ο χαλβάς του μπακάλη και 6 τρόποι να τον απολαύσετε

altΤη Σαρακοστή έχει την τιμητική του. Ωστόσο, ο σουσαμένιος χαλβάς είναι ένα γλύκισμα επίκαιρο όλον το χρόνο, γι αυτό αξίζει να ξέρουμε την ιστορία του αλλά και διαφορετικούς τρόπους να τον απολαύσουμε.
Λίγη ιστορία
Ο “χαλβάς του μπακάλη” έφτασε στην Ελλάδα από τους Μικρασιάτες πρόσφυγες, που έφεραν μαζί τους τον παραδοσιακό τρόπο παρασκευής του. Μάλιστα, κάποιες οικογένειες ακόμα και σήμερα τον φτιάχνουν με την ίδια συνταγή, όπως τότε. 
Το πρόχειρο αυτό γλυκό κουβαλά, λοιπόν, ιστορία και πολλή μαεστρία στην παρασκευή του. Η δε γεύση του είναι πλούσια και ενδιαφέρουσα, με το προτέρημα να σβήνει απευθείας την έντονη επιθυμία για κάτι γλυκό με το παραπάνω! Ο ταχινένιος χαλβάς είναι σύγχρονος αλλά και επίκαιρος όσο ποτέ και έχει μάθει να ανταποκρίνεται στις επιταγές της υγιεινής διατροφής.
Πώς φτιάχνεται;
Καραμέλα και ταχίνι είναι η βάση του, και κάθε εργαστήριο ή εργοστάσιο που τον παράγει έχει τη δική του συνταγή. Αρωματίζεται με βανίλια, μαστίχα και εμπλουτίζεται με μέλι, κακάο, σοκολάτα, αμύγδαλα, φουντούκια, φιστίκια, κράνμπερις, σταφίδες κ.ά. Τα τελευταία χρόνια τον βρίσκουμε και σε πιο light εκδοχές, γλυκαμένο με φρουκτόζη ή στέβια.
Εσείς πώς τον προτιμάτε;
 
 

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 06.08
Δύση: 18.39
Τελευταίο Τέταρτο
629
Ο Αυτοκράτωρ Ηράκλειος επιστρέφει νικητής στην Κωνσταντινούπολη, φέρνοντας μαζί του τον Τίμιο Σταυρό.
1814
Ιδρύεται η Φιλική Εταιρεία από τους Νικόλαο Σκουφά, Αθανάσιο Τσακάλωφ και Εμμανουήλ Ξάνθο στην Οδησσό της Ρωσίας.
1825
Ο Ιμπραήμ κυριεύει την Κυπαρισσία, καίει τα Φιλιατρά, τους Γαργαλιάνους και την Λιγούδιστα και επιστρέφει στα Μεσσηνιακά φρούρια.
1831
Υπογράφεται το Πρωτόκολλο του Λονδίνου, με το οποίο ρυθμίζονται τα σύνορα μεταξύ Ελλάδος-Τουρκίας στη γραμή Άρτας-Βόλου.
1848
Εξέγερση στο Αργοστόλι Κεφαλληνίας από ομάδες ενόπλων χωρικών, με σκοπό την κατάργηση του καθεστώτος της αγγλικής προστασίας.
1906
Στην πλατεία της Δράμας απαγχονίζεται από τους Τούρκους ο Αρμέν Κούπτσιος (Προκόπιος) από τον Βώλακα Δράμας.
1922
Ο Βασιλεύς Κωνσταντίνος αναγγέλλει με διακήρυξη ότι παραιτείται από τον θρόνο υπέρ του Διαδόχου Γεωργίου.
1943
Πυρπόληση και καταστροφή 11 χωριών και εκτέλεση από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής 352 Κρητών της Επαρχίας Βιάννου Ηρακλείου.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Το αεροδρόμιο

Μια ξανθιά πάει με τον αρραβωνιαστικό της να δουν ένα σπίτι που θέλουν να αγοράσουν.
Καθώς μελετούν το σπίτι ο αρραβωνιαστικός λέει στον μεσίτη:
– Ωραίο το σπίτι και σε καλή τιμή. Αλλά παρατηρώ ότι βρίσκεται κοντά σε αεροδρόμιο. Δε θα’ χει πολύ θόρυβο;
– Θα έχει, αλλά ύστερα από μια βδομάδα θα τον συνηθίσετε και δεν θα έχετε πρόβλημα, του απαντάει ο μεσίτης.
Και η ξανθιά λέει αποκρινόμενη και στους δύο:
– Αχ να το πάρουμε αγάπη μου και δεν πειράζει, την πρώτη βδομάδα, μένουμε σε ξενοδοχείο!