Το μυστικό για να πετύχετε ζουμερό κιμά

altΤο ψήσιμο του κιμά δεν είναι πυρηνική φυσική και λίγο-πολύ όλοι χρησιμοποιούν μερικά μπαχαρικά παραπάνω που του δίνουν ένταση. Αν, όμως, στα μυστικά σας δεν περιλαμβάνεται η μαγειρική σόδα τότε έχετε ακόμα πολλά να μάθετε.Oι ειδικοί, λοιπόν, συστήνουν να διαλύσετε μια πρέζα μαγειρική σόδα σε λίγο νερό –προσοχή αφρίζει!- και να την ρίξετε στον κιμά σας. Αφήστε να δράσει 15 λεπτά –σίγουρα όχι πάνω από 45 λεπτά- και θα δείτε τη διαφορά.
 
Και για να μην μπερδευτείτε με την αναλογία που αναφέρεται παραπάνω δίνουν και ακριβείς δοσολογίες. Για ¾ του κιλού κιμά διαλύστε ¾ του κουτ. γλυκού μαγειρικής σόδας σε μερικές κουτ. σούπας νερό. Από εκεί κάντε τους υπολογισμούς ανάλογα με την ποσότητα που θα χρησιμοποιήσετε.Και μπορεί να απορείτε πώς η σόδα είναι ικανή να δώσει γεύση στον κιμά αλλά η εξήγηση είναι απλή: μεταβάλλοντας το pH στην επιφάνεια του κρέατος όχι μόνο του επιτρέπει να συγκρατεί περισσότερη υγρασία αλλά και να μαγειρεύεται πιο γρήγορα. Που σημαίνει ότι έχετε ένα ζουμερό κιμά χωρίς την έξτρα λιπαρότητα και την καμένη γεύση.

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 05.56
Δύση: 19.02
Σελήνη
1 ημέρας
814
Εξόντωση μεγάλου μέρους του βουλγαρικού στρατού στην Μεσημβρία από τον αυτοκράτορα Λέοντα Ε΄.
1204
Άλωση της Κωνσταντινουπόλεως από τους Φράγκους.
1821
Οι Τούρκοι κατεβάζουν από την αγχόνη και σέρνουν διαπομπευόμενο από τον όχλο το πτώμα του Πατριάρχη Γρηγορίου Ε΄.
1822
Ο Εμπού Λουμπούτ αλώνει την Νάουσα και κατασφάζει τους αμάχους.
1827
Οι Έλληνες επιτίθενται κατά των Τούρκων της Μονής Αγ. Σπυρίδωνος Πειραιά.
1941
Ο Ελληνικός Στρατός εκκενώνει την Μοσχόπολη και αρχίζει την σύμπτυξη με άξονα την κοιλάδα του Δρίνου.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Κυριακάτικο πρωινό

Κυριακάτικο πρωινό στην κουζίνα και η σύζυγος τηγανίζει αυγά.
Σύζυγος, αγουροξυπνημένος, ετοιμάζει τον καφέ, πίνει μια γουλιά και μετά πάει και στέκεται ακριβώς δίπλα από την σύζυγο, παρατηρώντας προσεκτικά τα αυγά. Πίνει άλλη μια γουλιά καφέ... Και αρχίζει να φωνάζει πανικόβλητος:
- Πρόσεχε...ΠΡΟΣΕΧΕ! Βάλε κι άλλο βούτυρο! Θεούλη μου! Έχεις βάλει μαζί στο τηγάνι! ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ Γύρνα τα. Γύρνα τα ΤΩΡΑ! Χρειάζονται κι άλλο βούτυρο. Μα που θα βρούμε κι άλλο ΒΟΥΤΥΡΟ; Ωραία... ΠΡΟΣΕΧΕ, θα σου ΚΟΛΛΗΣΟΥΝ! Προσεχτικά... ΠΡΟΣΕΧΤΙΚΑ! Σου είπα ΠΡΟΣΕΧΕ! Ποτέ δεν με ακούς εμένα... ΠΟΤΕ! Γρήγορα! Γύρνα τα ΓΡΗΓΟΡΑ! Είσαι τρελή; Τα έχεις παίξει; ξεχάσεις να τα αλατίσεις, όλο το ξεχνάς το αλάτι. Βάλε αλάτι. ΑΛΑΤΙ! ΒΑΛΕ ΑΛΑΤΙ ΣΟΥ ΕΙΠΑ!  
Η γυναίκα έχει μείνει αποσβολωμένη.
- Τι έπαθες άνθρωπε μου; Τι φωνάζεις μέσα στο αυτί μου;
Ο σύζυγος ξαφνικά ηρεμεί τελείως και απαντάει...
- Ήθελα να σου δείξω πως είναι να σε έχω συνοδηγό όταν οδηγάω.