Έγκριση ΣΧΟΟΑΠ Δημοτικής Ενότητας Διρφύων του Δήμου Διρφύων - Μεσσαπίων

Εγκρίθηκε από τη  Γενική Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας, κ. Καλλιόπη Γερακούδη το Σχέδιο Χωρικής Οικιστικής Οργάνωσης Ανοικτής Πόλης (ΣΧΟΟΑΠ), της Δημοτικής Ενότητας Διρφύων, του Δήμου Διρφύων – Μεσσαπίων, του Νομού Ευβοίας. Στη Δ.Ε. Διρφύων περιλαμβάνεται ο αστικός και περιαστικός χώρος 14 Τοπικών Κοινοτήτων (Τ.Κ. Αγίου Αθανασίου, Αμφιθέας, Βούνων, Γλυφάδας, Θεολόγου, Καθενών, Καμπιών, Λούτσας, Μίστρου, Παλιούρα, Πισσώνος, Πούρνου, Στενής Διρφύος και Στροπώνων). Στις παραπάνω Τ.Κ. εντάσσεται διοικητικά το σύνολο των απογεγραμμένων οικισμών του έτους απογραφής 2001, με συνολικό πληθυσμό 7.308 κατοίκων.
Οι στρατηγικές ανάπτυξης που ορίζονται με την απόφαση, έχουν σαν χωρικό πλαίσιο αναφοράς το σύνολο της έκτασης της περιοχής ΣΧΟΟΑΠ και στηρίζονται στην αναπτυξιακή φυσιογνωμία της Δ.Ε.
Στηρίζονται στην ιδέα ότι η κινητοποίηση πόρων και παραγωγικών συντελεστών δεν χρειάζεται να ξεπερνά τις μικρές τοπικές αναλογίες , προκειμένου να διασφαλιστεί η βιωσιμότητα δημοσίων και ιδιωτικών επιχειρηματικών μικρομονάδων.
Η τουριστική ανάπτυξη που συνδέεται με την αξιοποίηση των φυσικών πόρων γίνεται με περιβαλλοντικούς όρους και με τρόπο που δεν προκαλεί αλλοιώσεις ή εξάντληση αυτών (ήπια τουριστική ανάπτυξη, εναλλακτικές μορφές τουριστικής δραστηριότητας).
Η οργάνωση και ο εκσυγχρονισμός του οικιστικού δικτύου είναι αναγκαίος και ταυτόχρονα αποτελεί μέσο για την υλοποίηση των αναπτυξιακών κατευθύνσεων του Σχεδίου.
Η ενίσχυση των αστικών και διοικητικών εξυπηρετήσεων είναι δυνατόν να αυξήσει την αυτονομία της Δ.Ε., αμβλύνοντας τις σχέσεις εξάρτησης και συγκρατώντας τον πληθυσμό.
Η προστασία και ανάδειξη των ιδιαίτερων φυσικών χαρακτηριστικών της Δ.Ε. είναι το πλαίσιο μέσα στο οποίο διατυπώνονται οι αναπτυξιακές δράσεις και τα έργα.
Στη Δ.Ε. διακρίνονται δύο γενικευμένες χωρικές ενότητες ( η βόρεια – ορεινή – παραθαλάσσια ενότητα και η νότια - πεδινή ενότητα, οι οποίες παρουσιάζουν διαφορετική κοινωνικοοικονομική συγκρότηση και ανθρωπογενή χαρακτηριστικά, στη βάση της διαφοροποίησης του είδους και της ποιότητας των φυσικών διαθέσιμων πόρων και εν γένει των παραμέτρων που συνθέτουν το χαρακτήρα των επι μέρους ενοτήτων.
Οι αναπτυξιακοί άξονες του Σχεδίου, στοχεύουν στην άρση του άνισου αναπτυξιακού μεγέθους στις δύο χωρικές ενότητες και στη βελτίωση της συνδεσιμότητας τους, τεχνικά και ποιοτικά.

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 07.44
Δύση: 16.59
Σελήνη
12 ημερών
627
Ο Αυτοκράτορας Ηράκλειος συντρίβει στη Νινευί Μεσοποταμίας τον περσικό στρατό του Χοσρόη.
1803
Το ολοκαύτωμα στο Κούγκι όπου ο ιερομόναχος Σαμουήλ με 5 Σουλιώτες βάζει φωτιά στο βαρέλι με την πυρίτιδα και ανατινάσσονται στον αέρα.
1820
Οι Σουλιώτες επανέρχονται στην Πατρίδα τους, μετά από συμφωνία με τον Αλή Πασά, και μετέχουν στον πόλεμο μαζί του εναντίον του σουλτάνου.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Το αεροδρόμιο

Μια ξανθιά πάει με τον αρραβωνιαστικό της να δουν ένα σπίτι που θέλουν να αγοράσουν.
Καθώς μελετούν το σπίτι ο αρραβωνιαστικός λέει στον μεσίτη:
– Ωραίο το σπίτι και σε καλή τιμή. Αλλά παρατηρώ ότι βρίσκεται κοντά σε αεροδρόμιο. Δε θα’ χει πολύ θόρυβο;
– Θα έχει, αλλά ύστερα από μια βδομάδα θα τον συνηθίσετε και δεν θα έχετε πρόβλημα, του απαντάει ο μεσίτης.
Και η ξανθιά λέει αποκρινόμενη και στους δύο:
– Αχ να το πάρουμε αγάπη μου και δεν πειράζει, την πρώτη βδομάδα, μένουμε σε ξενοδοχείο!