Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας “Ξενώνας Ραψάνης” - Τριήμερο δράσεων

23-24-25 Αυγούστου 2024

Καθώς ο Αύγουστος οδεύει προς το τέλος του, οι δράσεις που υλοποιούνται από το Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας “Ξενώνας Ραψάνης” του Α.Π.Θ. σε συνεργασία με τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Ραψάνης, συνεχίζονται σταθερά, με ένα ακόμα τριήμερο δράσεων με θέατρο σκιών, μουσική και παραμύθι.

Αναλυτικά, την Παρασκευή 23 Αυγούστου στις 21:00, στην Κεντρική Πλατεία της Ραψάνης, θα έχουμε τη χαρά να φιλοξενούμε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά τον νεαρό Παναγιώτη Παναγούλη με το Θέατρο Σκιών του, στην παράσταση «Ο Καραγκιόζης Καπετάνιος». Μία ευκαιρία να συναντηθούμε, να γελάσουμε και να αλληλεπιδράσουμε μέσα από τα ευτράπελακαι την αντισυμβατικότητα της γνωστής μας λαϊκής φιγούρας.
Το επόμενο πρωί, 24 Αυγούστου, στο Δημοτικό Σχολείο και με ώρα έναρξης 11.00, θα πραγματοποιηθεί “Εργαστήρι κατασκευής φιγούρας Θεάτρου Σκιών” σε επιμέλεια και υλοποίηση του Παναγιώτη Παναγούλη.
Η ημέρα συνεχίζει μουσικά, καθώς το απόγευμα στις 20.00 στην Κεντρική Πλατεία του χωριού θα πραγματοποιηθεί “Συναυλία έντεχνης και παραδοσιακής μουσικής” από μαθητικό σχήμα της Λάρισας. Τη μουσική επιμέλεια έχουν οι: Ματούλας Κωστής, Παναγούλης Παναγιώτης, Μαραγκίδης Χάρης & Γκοτζιάς Σωτήρης.
Το τριήμερο κλείνει με αφήγηση και εργαστήρι παραμυθιού από την Εύη Δήμου, αφηγήτρια λαϊκών παραμυθιών, με τίτλο “Να και της βρύσης τα νερά…!”. Ένα ταξίδι στην Ελλάδα, μέσα από παραμύθια, παιχνίδια,τραγούδια και κατασκευές για μικρά παιδιά και μικρούς- μεγάλους, γιατί τα παραμύθια ταξιδεύουν σαν το νερό! Το εργαστήρι θα πραγματοποιηθεί στις 25/8στην Πλατεία Ιτιάς και ώρα 19.00.
 

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 06.14
Δύση: 18.50
Σελήνη
4 ημερών
1780
Κατάληψη του φρουρίου του Πασσαβά και σφαγή των Τουρκαλβανών από τον ηγεμόνα της Μάνης Τζαννέτο Γρηγοράκη.
1822
Το ολοκαύτωμα της Χίου.
Ανδρούτσος, Νικηταράς και Υψηλάντης αποβιβάζονται στον Αχινό Φθιώτιδος.
1839
Οι Τούρκοι δολοφονούν στα Ιεροσόλυμα τον νεομάρτυρα Παναγιώτη.
1943
Το Ελληνικό υποβρύχιο "Κατσώνης" τορπιλίζει και βυθίζει γερμανική ναρκοθέτιδα στον όρμο του Γυθείου.
1956
Μαθητές του Γυμνασίου και του Κολλεγίου Πάφου έρχονται σε σύγκρουση με ισχυρές αγγλικές δυνάμεις στο Κτήμα.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Το αεροδρόμιο

Μια ξανθιά πάει με τον αρραβωνιαστικό της να δουν ένα σπίτι που θέλουν να αγοράσουν.
Καθώς μελετούν το σπίτι ο αρραβωνιαστικός λέει στον μεσίτη:
– Ωραίο το σπίτι και σε καλή τιμή. Αλλά παρατηρώ ότι βρίσκεται κοντά σε αεροδρόμιο. Δε θα’ χει πολύ θόρυβο;
– Θα έχει, αλλά ύστερα από μια βδομάδα θα τον συνηθίσετε και δεν θα έχετε πρόβλημα, του απαντάει ο μεσίτης.
Και η ξανθιά λέει αποκρινόμενη και στους δύο:
– Αχ να το πάρουμε αγάπη μου και δεν πειράζει, την πρώτη βδομάδα, μένουμε σε ξενοδοχείο!