Υπογράφηκε από τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό και τον Δήμαρχο  Σκοπέλου Σταμάτη Περίσση η Προγραμματική Σύμβαση για την ενεργειακή αναβάθμιση του  κτιρίου του Δημαρχείου Σκοπέλου. Το έργο είναι συνολικού προϋπολογισμού 490.000 ευρώ και χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020.

«Σε συνεργασία με το Δήμαρχο Σκοπέλου Σταμάτη Περίσση, την Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη, τους Περιφερειακούς Συμβούλους, τις τεχνικές μας υπηρεσίες και την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014- 2020 προχωράμε στον εκσυγχρονισμό του κτιρίου του Δημαρχείου Σκοπέλου» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. «Πρόκειται για  ένα έργο ουσίας,  με σημαντικά οφέλη για το περιβάλλον,  την καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη, τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας στο χώρο και την εξοικονόμηση πολύτιμων πόρων. Η σωστή διαχείριση του  ΕΣΠΑ,  σε μια δύσκολη εποχή για την οικονομία και την  κοινωνία, οδηγεί σε  έργα που δημιουργούν θέσεις εργασίας και φέρνουν προστιθέμενη αξία στην  τοπική, πραγματική οικονομία» προσθέτει ο Περιφερειάρχης.

Το έργο
Περιλαμβάνονται οι παρακάτω παρεμβάσεις:
1.Αντικατάσταση των υφιστάμενων κουφωμάτων δηλαδή των υαλοστασίων και των θυρών του κτηρίου με ενεργειακά κουφώματα
2.Θερμομόνωση του κελύφους, δηλαδή εξωτερική θερμομόνωση των τοιχοποιών του και μόνωση της οροφής του κτηρίου κάτω από τη μη θερμαινόμενη στέγη του
3.Αντικατάσταση φωτιστικών σωμάτων και λαμπτήρων
4.Αντικατάσταση εξοπλισμού του δικτύου θέρμανσης, τοποθέτηση διάταξης αντιστάθμιση ισχύος στα λεβητοστάσια και μόνωση των σωληνώσεων του δικτύου θέρμανσης

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 06.41
Δύση: 20.22
Σελήνη
21 ημερών
1452
Ανεπιτυχής επίθεση του Μωάμεθ Β΄ κατά της Κωνσταντινουπόλεως.
1822
Η Πελοποννησιακή Γερουσία ανακηρύσσει Αρχιστράτηγο τον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη.
1904
Ανταρτικό σώμα 14 ανδρών υπό τον Ευθύμιο Καούδη, εισέρχεται από την ελεύθερη Ελλάδα στη Δυτ. Μακεδονία.
1916
Οι Γερμανο-Βούλγαροι κυριεύουν την Ηράκλεια.
1920
Απελευθερώνεται ο Συνάος (Σιμάβ), νοτίως της Προύσας.
1921
Ο Ελληνικός στρατός περνά τον Σαγγάριο και την στενωπό του Πολατλί.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Το παιδί και ο κουρέας

Ένα νεαρό αγόρι μπαίνει σε ένα κουρείο και ο κουρέας ψιθυρίζει στον πελάτη: «Αυτό είναι το πιο χαζό παιδί στον κόσμο. Δες». Ο κουρέας τότε βάζει ένα δολάριο στο ένα χέρι και κάτι ψιλά στο άλλο. «Διάλεξε όποιο θες», λέει στο παιδί. Το παιδί παίρνει τα ψιλά και φεύγει. «Τι σου είπα;», λέει ο κουρέας, «το παιδί δεν θα μάθει ποτέ». Αργότερα, ο πελάτης συναντά το παιδί στον δρόμο, να τρώει παγωτό. «Να σε ρωτήσω, νεαρέ, γιατί δεν πήρες το δολάριο;», ρώτησε ο πελάτης. «Τη μέρα που θα πάρω το δολάριο, το παιχνίδι θα τελειώσει», λέει το παιδί.