Υπογράφεται Προγραμματική Σύμβαση μεταξύ της Περιφέρειας Θεσσαλίας και του Δήμου Αλοννήσου για έργο ύδρευσης που αφορά στην εγκατάσταση συστήματος επεξεργασίας νερού της Λιμνοδεξαμενής στη θέση «Καστανιά» και στην κατασκευή δικτύων μεταφοράς νερού. Το έργο είναι προϋπολογισμού 6.748.080 ευρώ.

Στόχος είναι αξιοποίηση του νερού που συλλέγεται στην υφιστάμενη λιμνοδεξαμενή στη θέση «Καστανιά» μέσω της επεξεργασίας του και η κατασκευή εξωτερικού δικτύου 29 χλμ. για τη μεταφορά του επεξεργασμένου νερού στο υφιστάμενο δίκτυο ύδρευσης των οικισμών του Δήμου Αλοννήσου.

«Υπογράφουμε με το Δήμο Αλοννήσου Προγραμματική Σύμβαση και διεκδικούμε από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας και το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα
«Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη (ΥΜΕΠΕΡΑΑ)» χρηματοδότηση για ένα έργο ουσίας που βελτιώνει την ποιότητα ζωής στο νησί και εξασφαλίζει επαρκές, ποιοτικό πόσιμο νερό» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.

Το έργο περιλαμβάνει:

1ο Υποέργο: ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΝΕΡΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΛΟΝΝΗΣΟΥ
Το υποέργο αφορά στην προμήθεια και εγκατάσταση συστήματος επεξεργασίας του νερού που συλλέγεται στην λιμνοδεξαμενή προκειμένου να έχει τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του πόσιμου νερού.

2ο Υποέργο: ΕΞΩΤΕΡΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΝΕΡΟΥ
Το υποέργο αφορά στην κατασκευή των αγωγών μεταφοράς του επεξεργασμένου νερού συνολικού μήκους 28.847m από το σύστημα επεξεργασίας μέχρι τις δεξαμενές τροφοδοσίας των εσωτερικών δικτύων, τριών δεξαμενών και ενός αντλιοστασίου

3ο Υποέργο: ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ3
Το υποέργο αφορά στις Υπηρεσίες Τεχνικού Συμβούλου για την παρακολούθηση του φυσικού και οικονομικού αντικειμένου των υποέργων 1 και 2.

4ο Υποέργο: ΕΡΓΑΣΙΕΣ Ο.Κ.Ω.
Το υποέργο αφορά στις εργασίες ηλεκτροδότησης τους συστήματος επεξεργασίας νερού και του αντλιοστασίου στη θέση Προφήτης Ηλίας.

5ο Υποέργο: ΔΑΠΑΝΗ ΚΑΛΥΨΗΣ ΚΟΣΤΟΥΣ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΗΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ-ΕΡΕΥΝΑΣ
Το υποέργο αφορά στην κάλυψη του κόστους αρχαιολογικής επίβλεψης-παρακολούθησης των εκσκαπτικών εργασιών των Υποέργων 1 και 2.

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 06.41
Δύση: 20.22
Σελήνη
21 ημερών
1452
Ανεπιτυχής επίθεση του Μωάμεθ Β΄ κατά της Κωνσταντινουπόλεως.
1822
Η Πελοποννησιακή Γερουσία ανακηρύσσει Αρχιστράτηγο τον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη.
1904
Ανταρτικό σώμα 14 ανδρών υπό τον Ευθύμιο Καούδη, εισέρχεται από την ελεύθερη Ελλάδα στη Δυτ. Μακεδονία.
1916
Οι Γερμανο-Βούλγαροι κυριεύουν την Ηράκλεια.
1920
Απελευθερώνεται ο Συνάος (Σιμάβ), νοτίως της Προύσας.
1921
Ο Ελληνικός στρατός περνά τον Σαγγάριο και την στενωπό του Πολατλί.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Το παιδί και ο κουρέας

Ένα νεαρό αγόρι μπαίνει σε ένα κουρείο και ο κουρέας ψιθυρίζει στον πελάτη: «Αυτό είναι το πιο χαζό παιδί στον κόσμο. Δες». Ο κουρέας τότε βάζει ένα δολάριο στο ένα χέρι και κάτι ψιλά στο άλλο. «Διάλεξε όποιο θες», λέει στο παιδί. Το παιδί παίρνει τα ψιλά και φεύγει. «Τι σου είπα;», λέει ο κουρέας, «το παιδί δεν θα μάθει ποτέ». Αργότερα, ο πελάτης συναντά το παιδί στον δρόμο, να τρώει παγωτό. «Να σε ρωτήσω, νεαρέ, γιατί δεν πήρες το δολάριο;», ρώτησε ο πελάτης. «Τη μέρα που θα πάρω το δολάριο, το παιχνίδι θα τελειώσει», λέει το παιδί.