Scate Park/bmx - pumptrack - παρκούρ στα Τρίκαλα με χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Θεσσαλίας

Σύγχρονο και ασφαλές πάρκο εναλλακτικών αθλητικών δραστηριοτήτων αποκτά η πόλη των Τρικάλων με χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Θεσσαλίας. Ο Περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός  έδωσε την έγκριση για την υπογραφή τη σύμβασης του έργου συνολικού προϋπολογισμού ένταξης 290.000 ευρώ με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014 -2020.  Δικαιούχος και φορέας λειτουργίας του έργου είναι ο  Δήμος Τρικκαίων.
«Στην Περιφέρεια Θεσσαλίας είμαστε ένα με τον αθλητισμό, ένα με τη νεολαία, σταθερά δίπλα στην κοινωνία. Δίνουμε διέξοδο ποιότητας για άθληση, κοινωνικοποίηση, ψυχαγωγία. Σε συνεργασία με το Δήμο Τρικκαίων χρηματοδοτούμε τη δημιουργία εναλλακτικού αθλητικού πάρκου με πίστα  skate park/ΒΜΧ,  πάρκο παρκούρ καθώς και ειδική πίστα για ποδήλατα pump track, σε χώρο του πρώην Στρατοπέδου Παπαστάθη» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.
 
Το νέο  scate park  στα Τρίκαλα
Σε τμήμα του πρώην στρατοπέδου Παπαστάθη, δίπλα στο Δημοτικό Στάδιο Τρικάλων, δημιουργείται:  
- Πίστα skate park  / bmx, δηλαδή χώρος με χαρακτηριστικά και εξοπλισμό τέτοια ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί με ασφάλεια για δραστηριότητες με τροχοσανίδα, ποδήλατα bmx. 
- Πίστα pumptrack, δηλαδή διαδρομή κλειστού κύκλου με ευθείες, στροφές, τεχνητά κυματοειδή εμπόδια και μικρά άλματα, με σκοπό την ασφαλή άθληση και το παιχνίδι για χρήστες ποδηλάτων bmx, αθλητές skateboard, inline roller skates.
- Πίστα παρκούρ, η οποία θα περιλαμβάνει τσιμεντένια στοιχεία από οπλισμένο σκυρόδεμα, μεταλλικά στοιχεία από γαλβανισμένες δοκούς και ελαστικό δάπεδο ασφαλείας για να γίνεται η υπερπήδηση των εμποδίων από τους συγκεκριμένους αθλητές με  ασφάλεια.
Επίσης, προβλέπεται ο απαραίτητος φωτισμός στον χώρο παρέμβασης, ώστε να εστιάζει σωστά στο σχήμα-σχέδιο  των κατασκευών. Το σύστημα του φωτισμού θα είναι αυτόματο. Το σύνολο των κατασκευών  αλλά και ο απαιτούμενος εξοπλισμός,  πληρούν τις ισχύουσες ευρωπαϊκές  προδιαγραφές και πρότυπα. Η διαμόρφωση του ενδιάμεσου κενού χώρου θα κατασκευαστεί με έξοδα του Δήμου. Το έργο εντάσσεται στο πλαίσιο της εγκεκριμένης Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης του Δήμου Τρικκαίων  με τίτλο «Τρίκαλα -Μια ανοιχτή πόλη - πρότυπο στις όχθες του Ληθαίου» που χρηματοδοτεί το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020.
 

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 05.02
Δύση: 20.01
Σελήνη
6 ημερών
371 π.Χ.
Μάχη στα Λεύκτρα και νίκη των Θηβαίων του Επαμεινώνδου επί των Σπαρτιατών.
332 π.Χ.
Επιτυγχάνεται η άλωση της Τύρου από τον Μέγα Αλέξανδρο.
1097
Οι Σταυροφόροι νικούν τους Σελτζούκους Τούρκους στο Δορύλαιο.
1821
Στα Τρίκορφα Αρκαδίας 22 οπλαρχηγοί αναγνωρίζουν τον Δ. Υψηλάντη ως Αρχιστράτηγο.
1828
Αρχίζει η λειτουργία της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων.
1913
Απελευθέρωση της Δράμας από τον Ελληνικό Στρατό.
1914
Διωγμός των Ποντίων από τους Τούρκους.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Το αεροδρόμιο

Μια ξανθιά πάει με τον αρραβωνιαστικό της να δουν ένα σπίτι που θέλουν να αγοράσουν.
Καθώς μελετούν το σπίτι ο αρραβωνιαστικός λέει στον μεσίτη:
– Ωραίο το σπίτι και σε καλή τιμή. Αλλά παρατηρώ ότι βρίσκεται κοντά σε αεροδρόμιο. Δε θα’ χει πολύ θόρυβο;
– Θα έχει, αλλά ύστερα από μια βδομάδα θα τον συνηθίσετε και δεν θα έχετε πρόβλημα, του απαντάει ο μεσίτης.
Και η ξανθιά λέει αποκρινόμενη και στους δύο:
– Αχ να το πάρουμε αγάπη μου και δεν πειράζει, την πρώτη βδομάδα, μένουμε σε ξενοδοχείο!