Επιστήμονες ανακάλυψαν μέδουσα με 24 μάτια και ιδιαίτερα επικίνδυνο τσίμπημα

altΣε μία ανακάλυψη που αποδεικνύει την πλούσια ποικιλομορφία της θάλασσας προχώρησαν επιστήμονες του Πανεπιστημίου του Χονγκ Κονγκ, οι οποίοι και βρήκαν ένα νέο είδος μέδουσας με 24 μάτια και ένα από τα πιο επικίνδυνα τσιμπήματα στον κόσμο.
 
Σε μία «τρομακτική» ανακάλυψη που σχετίζεται με το «ζωικό βασίλειο» προχώρησαν επιστήμονες του Πανεπιστήμιο του Χονγκ Κονγκ
οι οποίοι και είδαν ότι το είδος των μεδουσών «Tripedaliidae» απέκτησε και «τέταρτο μέλος στην οικογένειά του», και πρόκειται για ένα νέο πλάσμα με 24 μάτια με μήκος λίγο μεγαλύτερο από μισή ίντσα. Το ακόμη πιο τρομακτικό είναι το τσίμπημά του, το οποίο και είναι ιδιαίτερα θανατηφόρο.
Όπως αναφέρουν πληροφορίες της New York Post, ανακαλύφθηκε στο φυσικό καταφύγιο Mai Po του Χονγκ Κονγκ, ονομάζεται επίσημα Tripedalia maipoensis και ανήκει στην ίδια οικογένεια με την αυστραλιανή μέδουσα «box», η οποία έχει και την «τιμητική» της στους ωκεανούς, καθώς πρόκειται για το πιο δηλητηριώδες θαλάσσιο ζώο στον κόσμο.
Αυτό που αξίζει να αναφερθεί είναι ότι η ανακάλυψη πρόκειται για την πρώτη φορά που εντοπίζεται ένα νέο είδος μέδουσας στην περιοχή. Η μέδουσα έχει ένα διαφανές και άχρωμο σώμα σε σχήμα κύβου με τρία πλοκάμια - μήκους περίπου 15 εκατοστών - στη βάση κάθε "γωνίας".
Τα άκρα των πλοκαμιών της είναι επίπεδες και έχουν «πεταλοειδείς δομές», με τον πρώτο παραλληλισμό που μπορούν να κάνουν οι άνθρωποι που τη βλέπου είναι ότι βλέπουν «κουπί βάρκας», γεγονός που της επιτρέπει να κολυμπάει πιο γρήγορα από άλλες μέδουσες.
 

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 04.58
Δύση: 19.59
Τελευταίο Τέταρτο
740
Θάνατος του Αυτοκράτορος Λέοντος Γ΄ Ισαύρου. Τον διαδέχεται ο υιός του Κωνσταντίνος Ε΄.
860
Ρωσικός στόλος εισέρχεται στον Βόσπορο, λεηλατεί τις ακτές και επιτίθεται κατά της Κωνσταντινουπόλεως.
1470
Άφιξη των χερσαίων δυνάμεων του Μεχμέτ Β΄ Πορθητού στην βενετοκρατούμενη Χαλκίδα για να λάβουν μέρος στην πολιορκία της.
1821
Οι κάτοικοι των Καλαρρυτών και του Συρράκου Ηπείρου κηρύσσουν την Επανάσταση κατά των Τούρκων.
Οι Αμπαδιώτες Τούρκοι επιτίθενται ορμητικά στους Κρήτες επαναστάτες στον Άγ. Βασίλειο.
Μάχη της Λαγκάδας.
1913
Άρνηση των Βουλγάρων να αποσύρουν τα τμήματά τους από τη Θεσσαλονίκη και εξαναγκασμός τους σε παράδοση.
1914
Οι κυβερνήσεις των Μεγάλων Δυνάμεων εγκρίνουν το Πρωτόκολλο της Κέρκυρας για την αυτονομία της Βορείου Ηπείρου.
1953
Το Ελληνικό Εκστρατευτικό Σώμα Κορέας αποκρούει ισχυρή επίθεση κινεζικού συντάγματος κατά του υψώματος Χάρρυ (ύψ. 440).
1956
Εμπρησμός δασώδους περιοχής στην Τρόοδο από τους Άγγλους με σκοπό την σύλληψη του επιτελείου της ΕΟΚΑ.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Το αεροδρόμιο

Μια ξανθιά πάει με τον αρραβωνιαστικό της να δουν ένα σπίτι που θέλουν να αγοράσουν.
Καθώς μελετούν το σπίτι ο αρραβωνιαστικός λέει στον μεσίτη:
– Ωραίο το σπίτι και σε καλή τιμή. Αλλά παρατηρώ ότι βρίσκεται κοντά σε αεροδρόμιο. Δε θα’ χει πολύ θόρυβο;
– Θα έχει, αλλά ύστερα από μια βδομάδα θα τον συνηθίσετε και δεν θα έχετε πρόβλημα, του απαντάει ο μεσίτης.
Και η ξανθιά λέει αποκρινόμενη και στους δύο:
– Αχ να το πάρουμε αγάπη μου και δεν πειράζει, την πρώτη βδομάδα, μένουμε σε ξενοδοχείο!