Επιστήμονες ανακάλυψαν μέδουσα με 24 μάτια και ιδιαίτερα επικίνδυνο τσίμπημα

altΣε μία ανακάλυψη που αποδεικνύει την πλούσια ποικιλομορφία της θάλασσας προχώρησαν επιστήμονες του Πανεπιστημίου του Χονγκ Κονγκ, οι οποίοι και βρήκαν ένα νέο είδος μέδουσας με 24 μάτια και ένα από τα πιο επικίνδυνα τσιμπήματα στον κόσμο.
 
Σε μία «τρομακτική» ανακάλυψη που σχετίζεται με το «ζωικό βασίλειο» προχώρησαν επιστήμονες του Πανεπιστήμιο του Χονγκ Κονγκ
οι οποίοι και είδαν ότι το είδος των μεδουσών «Tripedaliidae» απέκτησε και «τέταρτο μέλος στην οικογένειά του», και πρόκειται για ένα νέο πλάσμα με 24 μάτια με μήκος λίγο μεγαλύτερο από μισή ίντσα. Το ακόμη πιο τρομακτικό είναι το τσίμπημά του, το οποίο και είναι ιδιαίτερα θανατηφόρο.
Όπως αναφέρουν πληροφορίες της New York Post, ανακαλύφθηκε στο φυσικό καταφύγιο Mai Po του Χονγκ Κονγκ, ονομάζεται επίσημα Tripedalia maipoensis και ανήκει στην ίδια οικογένεια με την αυστραλιανή μέδουσα «box», η οποία έχει και την «τιμητική» της στους ωκεανούς, καθώς πρόκειται για το πιο δηλητηριώδες θαλάσσιο ζώο στον κόσμο.
Αυτό που αξίζει να αναφερθεί είναι ότι η ανακάλυψη πρόκειται για την πρώτη φορά που εντοπίζεται ένα νέο είδος μέδουσας στην περιοχή. Η μέδουσα έχει ένα διαφανές και άχρωμο σώμα σε σχήμα κύβου με τρία πλοκάμια - μήκους περίπου 15 εκατοστών - στη βάση κάθε "γωνίας".
Τα άκρα των πλοκαμιών της είναι επίπεδες και έχουν «πεταλοειδείς δομές», με τον πρώτο παραλληλισμό που μπορούν να κάνουν οι άνθρωποι που τη βλέπου είναι ότι βλέπουν «κουπί βάρκας», γεγονός που της επιτρέπει να κολυμπάει πιο γρήγορα από άλλες μέδουσες.
 

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 07.10
Δύση: 18.12
Σελήνη
17 ημερών
1575
Αποκεφαλισμός στην Κωνσταντινούπολη του νεομάρτυρα Ιωάννη Κάλφα.
1821
Ο Αρχιστράτηγος Αλέξανδρος Υψηλάντης, οι Αξιωματικοί και οι Στρατιώτες ορκίζονται τον όρκο της Ελευθερίας.
1822
Αγωνιστές επιτίθενται κατά πολυαρίθμων τουρκικών δυνάμεων στην Χαλανδρίτσα Πατρών.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Η μύγα!

Δυο ψεύτες κάνουν διαγωνισμό στο ποιος θα πει το μεγαλύτερο ψέμα.
Λέει ο πρώτος δείχνοντας το καμπαναριό:
- "Βλέπεις μια μύγα πάνω στην καμπάνα;"
Κι ο δεύτερος:
- "Εγώ δε βλέπω τη μύγα αλλά ακούω τα βήματα της!!"