Έχεις λευκά σημάδια στα νύχια; Αυτός είναι πραγματικός λόγος που δημιουργούνται

altΌπως τα μαλλιά και το δέρμα σου, έτσι και τα νύχια σου αλλάζουν με την πάροδο του χρόνου. Fun fact: Τα νύχια είναι φτιαγμένα από μια πρωτεΐνη γνωστή ως άλφα-κερατίνη που λειτουργεί ως πολυμερές για να παρέχει μια προστατευτική επίστρωση για το δέρμα από κάτω.

Ακριβώς όπως τα μαλλιά σου (τα οποία είναι φτιαγμένα με την ίδια πρωτεΐνη), τα νύχια σου αποτελούν προέκταση της συνολικής υγείας σου, γεγονός που σημαίνει ότι είναι σημαντικό να τα φροντίζεις και να έχεις το νου σου για βασικές αλλαγές.
Εάν μια από αυτές τις αλλαγές τυχαίνει να είναι οι λευκές κηλίδες, αυτό σημαίνει πως ίσως ήρθε η ώρα να κάνεις ένα διάλειμμα από αυτά τα φανταχτερά μανικιούρ με gel. Το ξέρω πως είναι μαχαίρι στην καρδιά, αλλά προέχει η υγεία σου.
Από πού ακριβώς, όμως, προέρχονται αυτές οι λευκές κηλίδες και πότε πρέπει να επισκεφτείς τον γιατρό σου; Πρέπει να ανησυχείς;

Τι είναι τα λευκά σημάδια στα νύχια;
Τα λευκά σημάδια στα νύχια είναι εναποθέσεις κερατίνης στην πλάκα των νυχιών και μπορούν επίσης να εμφανιστούν ως λευκές γραμμές κατά μήκος ή προς τα κάτω του νυχιού.
Σε αντίθεση με τη δημοφιλή άποψη που επικρατεί, τα λευκά σημάδια στα νύχια δεν οφείλονται στην ανεπάρκεια ασβεστίου, αλλά σχετίζονται με την ξηρότητα ή κάποιο τραύμα. Οι άνθρωποι που δαγκώνουν τα νύχια τους είναι επιρρεπείς στο να εμφανίσουν αυτά τα λευκά σημάδια, μαζί με εκείνους που κάνουν συχνά μανικιούρ με gel και τα καταστρέφουν. Πολύ σπάνια θα οφείλονται σε κάποια ανεπάρκεια σε ορισμένα μέταλλα όπως ο ψευδάργυρος και το ασβέστιο.
Μάλιστα, ορισμένες λευκές κηλίδες μπορεί να προκληθούν από ένα αυτοσωμικό γονίδιο που κληρονομείται (Κληρονομική Λευκονυχία), ενώ άλλες μπορεί να υποδηλώνουν μυκητιασική λοίμωξη ή αλλεργική αντίδραση από συστατικά μανικιούρ ακρυλικού ή τζελ.

Περισσότερα στο ipop.gr - εδώ 

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 07.10
Δύση: 18.12
Σελήνη
17 ημερών
1575
Αποκεφαλισμός στην Κωνσταντινούπολη του νεομάρτυρα Ιωάννη Κάλφα.
1821
Ο Αρχιστράτηγος Αλέξανδρος Υψηλάντης, οι Αξιωματικοί και οι Στρατιώτες ορκίζονται τον όρκο της Ελευθερίας.
1822
Αγωνιστές επιτίθενται κατά πολυαρίθμων τουρκικών δυνάμεων στην Χαλανδρίτσα Πατρών.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Η μύγα!

Δυο ψεύτες κάνουν διαγωνισμό στο ποιος θα πει το μεγαλύτερο ψέμα.
Λέει ο πρώτος δείχνοντας το καμπαναριό:
- "Βλέπεις μια μύγα πάνω στην καμπάνα;"
Κι ο δεύτερος:
- "Εγώ δε βλέπω τη μύγα αλλά ακούω τα βήματα της!!"