Κοροναϊός: Ποιες είναι οι επιπτώσεις της νόσου από τη μητέρα στο έμβρυο

altΟσα γνωρίζουμε μέχρι στιγμής για τις επιπτώσεις της νόσου από τη μητέρα στο έμβρυο

Όλο και περισσότερα παιδιά, γεννιούνται πρόωρα από μητέρες θετικές στον κοροναϊό και παρόλο που είναι πολύ νωρίς για στατιστικά δεδομένα, υπάρχει σαφής τάση προς τον πρόωρο τοκετό.

Επίσης παρά το γεγονός ότι τα παιδιά από Covid θετικές μητέρες, στη συντριπτική πλειονότητα γεννιούνται αρνητικά, ένα σημαντικό ποσοστό της τάξης του 60% παρουσιάζει αναπνευστικά, νευρολογικά και σιτιστικά προβλήματα, ενώ διερευνάται σε μικρές μελέτες διεθνώς, το αν θα παρουσιάσουν στη συνέχεια της ζωής τους προβλήματα στο νευρικό σύστημα.
Οι διαπιστώσεις ανήκουν στην Παιδίατρο Νεογνολόγο, Δ/ντρια ΕΣΥ, Επιστημονικά Υπεύθυνη της Μονάδας Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών της Γ Παιδιατρικής Κλινικής του Νοσοκομείου «Αττικόν» Άννα Δασκαλάκη. Η Διεθνώς Πιστοποιημένη σύμβουλος Γαλουχίας μιλάει στο Πρακτορείο Fm και στην εκπομπή της Τάνιας Η. Μαντουβάλου «104,9 ΜΥΣΤΙΚΑ ΥΓΕΙΑΣ» για τον σημαντικό ρόλο των νεογνολόγων, με αφορμή το πρόσφατο εξαιρετικά σπάνιο περιστατικό τοκετού διασωληνωμένης γυναίκας στο «Αττικόν».
H αντιμετώπιση της covid θετικής εγκύου μητέρας, όπως αναφέρει η ειδικός, είναι τριμερής και γίνεται από τον λοιμωξιολόγο, τον μαιευτήρα και το νεογνολόγο. «Στην πρόσφατη περίπτωση που πήρε μεγάλη δημοσιότητα και δικαίως, και φυσικά μας συγκίνησε όλους, αντιμετωπίσαμε ένα πολύ πρόωρο τοκετό, σε μαμά με πολύ βαριά συμπτώματα Covid-19, που θα χρειαζόταν διασωλήνωση. Ετέθη λοιπόν από τα άλλα δύο μέρη του συμβουλίου που συγκλήθηκε (λοιμωξιολόγο και μαιευτήρα) το ερώτημα για τον τερματισμό της κύησης πρόωρα, έτσι ώστε η μητέρα να διασωληνωθεί και να μπει στη μονάδα. Όμως αυτό θα σήμαινε μεγάλη επιβάρυνση για το μωρό».

Περισσότερες λεπτομέρειες στο "vita.gr" (εδώ)
 

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 05.47
Δύση: 19.08
Σελήνη
3 ημερών
1453
Τουρκικές θηριωδίες κατά των Ελλήνων στην Πριγκηπόνησσο.
1819
Οι κάτοικοι της Πάργας αναγκάζονται από τον Αλή Πασά να εκπατριστούν στην Κέρκυρα και στα άλλα νησιά του Ιονίου.
1825
Ο τουρκικός στόλος του Χαλήλ Μπέη αποβιβάζει στρατό στην Μεθώνη.
1878
Οι Θεσσαλοί επαναστάτες, υπό τους Γαρενή, Μπασδέκη και Κασοβέτη νικούν τους Τούρκους στην Μακρυνίτσα.
1897
Μάχη στο Μουζάκι Θεσσαλίας.
1941
Αρχίζει η εισβολή των Βουλγάρων στην Μακεδονία.
Ο Ελληνικός Στρατός εκκενώνει το Δέλβινο και τους Αγ. Σαράντα.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Το αεροδρόμιο

Μια ξανθιά πάει με τον αρραβωνιαστικό της να δουν ένα σπίτι που θέλουν να αγοράσουν.
Καθώς μελετούν το σπίτι ο αρραβωνιαστικός λέει στον μεσίτη:
– Ωραίο το σπίτι και σε καλή τιμή. Αλλά παρατηρώ ότι βρίσκεται κοντά σε αεροδρόμιο. Δε θα’ χει πολύ θόρυβο;
– Θα έχει, αλλά ύστερα από μια βδομάδα θα τον συνηθίσετε και δεν θα έχετε πρόβλημα, του απαντάει ο μεσίτης.
Και η ξανθιά λέει αποκρινόμενη και στους δύο:
– Αχ να το πάρουμε αγάπη μου και δεν πειράζει, την πρώτη βδομάδα, μένουμε σε ξενοδοχείο!