Μήπως άθελά μας ενισχύουμε τη ζήλια του παιδιού;

altΤα λάθη που κάνουμε με αποτέλεσμα να ενισχύουμε τη ζήλια που νιώθει το παιδί
Η ζήλια είναι ένα αρνητικό συναίσθημα που προκύπτει όταν κάποιος νιώθει ότι δεν λαμβάνει αρκετή προσοχή και αγάπη από τους γύρω του. Στην περίπτωση των παιδιών, η ζήλια συνήθως προκύπτει όταν το ένα παιδί νιώθει παραμελημένο ή σε μειονεκτική θέση συγκριτικά με το αδερφάκι του. Ως αποτέλεσμα το παιδί έχει παράπονο από τους γονείς του, ζηλεύει το αδερφάκι του και μπορεί να δημιουργούνται μεταξύ τους συγκρούσεις.
Πολλές φορές άθελά μας και χωρίς καν να το συνειδητοποιούμε είμαστε εμείς οι γονείς που πυροδοτούμε τη ζήλια του παιδιού. Ορίστε λοιπόν οι συμπεριφορές που μπορεί να ενισχύσουν τη ζήλια του παιδιού μας.
Δεν αφιερώνουμε πλέον τον ίδιο χρόνο στο παιδί
Ενδεχομένως όταν το παιδί ήταν μικρότερο, αφιερώναμε όλον τον ελεύθερο χρόνο μας σε αυτό και δεν του χαλούσαμε χατίρι. Ωστόσο, τώρα που έχει αποκτήσει αδερφάκι, μπορεί να νιώθει ότι δεν λαμβάνει την ίδια προσοχή κι ότι οι επιθυμίες του δεν θεωρούνται το ίδιο σημαντικές. 
 
 

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 07.12
Δύση: 18.11
Σελήνη
13 ημερών
1826
Ο Χουσεΐν Μπέης καταλαμβάνει μετά από 3ήμερο αγώνα την νησίδα "Βασιλάδι", προπύργιο του Μεσολογγίου.
1833
Συγκροτείται Ελληνικός Τακτικός Στρατός, αποτελούμενος από Πεζικό, Ιππικό, Πυροβολικό και Μηχανικό.
1913
Το Απόσπασμα Αχέροντα απελευθερώνει το Νεοχώρι και την κωμόπολη Φιλιάτες από τους Τούρκους.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Ήξερε πότε θα αρχίσει

Ένας άντρας γυρνάει από τη δουλειά κουρασμένος, κάθεται στην πολυθρόνα, ανοίγει την τηλεόραση παίρνει το τηλεκοντρόλ στα χέρια του, και λέει στη γυναίκα του: αγάπη μου πιάσε μια μπύρα πριν αρχίσει.
Εκείνη του φέρνει μια μπύρα και δέκα λεπτά αργότερα, αυτός λέει πάλι: μωρό μου πιάσε μια μπύρα πριν αρχίσει.
Η γυναίκα του φέρνει άλλη μια μπύρα.
Μερικά λεπτά αργότερα, ο άντρας της λέει να φέρει άλλη μια μπύρα.
Η γυναίκα, τότε του λέει: Δεν νομίζεις ότι πίνεις πολύ μπύρα; Δεν είναι ούτε μίση ώρα που γύρισες και ήπιες δύο μπύρες και δεν έβγαλες τα σκουπίδια, δεν άλλαξες τη λάμπα στη κουζίνα, το γκαράζ είναι άνω κάτω. Ποτέ θα τα κάνεις όλα αυτά;
Ο άντρας τότε μουρμουρίζει: Τώρα αρχίζει…