Πώς θα πετύχουμε φέτος τους στόχους μας;

altΟι συμβουλές που θα μας βοηθήσουν να πετύχουμε τους στόχους μας

Κάθε χρόνο τέτοια εποχή βάζουμε στόχους να αλλάξουμε προς το καλύτερο. Πρόκειται για ένα παγκόσμιο φαινόμενο, το οποίο στα αγγλικά μάλιστα συνοψίζεται ως «new year’s resolutions».

Ωστόσο, όπως όλοι ξέρουμε από πρώτο χέρι, λίγο καιρό μετά την Πρωτοχρονιά τείνουμε να ξεχνάμε τις αποφάσεις μας, να παραιτούμαστε από την όποια προσπάθεια χρειάζεται να καταβάλουμε και να επιστρέφουμε με γοργούς ρυθμούς στην πρότερη, γνωστή και βολική κατάστασή μας.
Προκειμένου λοιπόν να μην επαναλάβουμε την ίδια κατάσταση και αυτή τη χρονιά, ας ακολουθήσουμε τα παρακάτω βήματα που θα μας βοηθήσουν να πετύχουμε τους στόχους μας.

Τι μπορούμε να κάνουμε για να πετύχουμε φέτος τους στόχους μας
Να σκεφτούμε λογικά ποια στοιχεία της συμπεριφοράς μας, των συναισθηματικών μας αντιδράσεων και του τρόπου ζωής μας θεωρούμε ότι δυσλειτουργούν με βάση την παρατήρηση που κάνουμε στον εαυτό μας.
Να αξιολογήσουμε με επιχειρήματα, με κριτική σκέψη, με νοητική διαύγεια και δίχως συναισθηματική φόρτιση τις καταστάσεις που εντοπίσαμε ως ανεπιθύμητες και ως κατάλληλες για αναθεώρηση.
Να ορίσουμε λίγες και εφικτές υποσχέσεις για τη νέα χρονιά, κρίνοντας από την εμπειρία των προηγούμενων ετών με σκοπό να μην υπερβάλλουμε στις αποφάσεις μας ώστε να αποφύγουμε την απογοήτευση.
Να οργανώσουμε ένα λεπτομερές πλάνο για την υλοποίηση αυτών των στόχων, σκεπτόμενοι την καθημερινότητά μας, τις πραγματικές συνθήκες της ζωής μας, τις ανάγκες και τις δυνάμεις μας.
Να χωρίσουμε τις υποσχέσεις μας σε μικρότερα τμήματα με σκοπό να είναι πιο κοντά στις πραγματικές μας δυνατότητες και στους χρόνους που όντως διαθέτουμε.

Περισσότερες λεπτομέρειες στο “vita.gr” (εδώ)

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 07.51
Δύση: 17.24
Σελήνη
4 ημερών
1822
Επαναστατικά σώματα Κρητών καταλαμβάνουν την Μονή Αρκαδίου.
1827
Νικηφόρος μάχη των Ελλήνων κατά των Τούρκων στο Δίστομο της Λιβαδειάς.
1838
Στα Ιωάννινα απαγχονίζεται από τους Τούρκους ο νεομάρτυρας Γεώργιος από τα Γρεβενά.
1919
Ο Ελληνικός Στρατός διεξάγει σκληρές μάχες στη Χερσώνα της Μεσημβρινής Ρωσίας.
1923
Υπογράφεται η ελληνοτουρκική σύμβαση για την ανταλλαγή των πληθυσμών.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Ήξερε πότε θα αρχίσει

Ένας άντρας γυρνάει από τη δουλειά κουρασμένος, κάθεται στην πολυθρόνα, ανοίγει την τηλεόραση παίρνει το τηλεκοντρόλ στα χέρια του, και λέει στη γυναίκα του: αγάπη μου πιάσε μια μπύρα πριν αρχίσει.
Εκείνη του φέρνει μια μπύρα και δέκα λεπτά αργότερα, αυτός λέει πάλι: μωρό μου πιάσε μια μπύρα πριν αρχίσει.
Η γυναίκα του φέρνει άλλη μια μπύρα.
Μερικά λεπτά αργότερα, ο άντρας της λέει να φέρει άλλη μια μπύρα.
Η γυναίκα, τότε του λέει: Δεν νομίζεις ότι πίνεις πολύ μπύρα; Δεν είναι ούτε μίση ώρα που γύρισες και ήπιες δύο μπύρες και δεν έβγαλες τα σκουπίδια, δεν άλλαξες τη λάμπα στη κουζίνα, το γκαράζ είναι άνω κάτω. Ποτέ θα τα κάνεις όλα αυτά;
Ο άντρας τότε μουρμουρίζει: Τώρα αρχίζει…