Το παιδί αρρώστησε, έχει κρυώσει ή έχει κοροναϊό;

altΜέχρι πριν από την εμφάνιση της πανδημίας του κοροναϊού, οι πιο συνηθισμένες αρρώστιες που απασχολούσαν τα παιδιά κατά τη διάρκεια του χειμώνα, ήταν το κοινό κρυολόγημα και η γρίπη. Τα συμπτώματα αυτών των δυο ιώσεων επικαλύπτουν το ένα το άλλο και είναι δύσκολο να γίνει η λεγόμενη διάφορο-διάγνωση.

Τους τελευταίους μήνες όμως προστέθηκε και μία τρίτη πάθηση που μοιάζει σε πολλά σημεία με αυτές τις δυο και μιλάμε φυσικά για τον κορωνοϊό. Εχουμε λοιπόν τρεις παρόμοιες ασθένειες που όταν εμφανίζει ένα παιδί συμπτώματα, θα πρέπει ο παιδίατρος να μπορεί να ξεχωρίσει αν οφείλονται σε κρυολόγημα, σε γρίπη ή σε κοροναϊό.

Είναι σημαντικό να γίνει σωστή διάγνωση και έγκαιρα διότι η κάθε μια από αυτές τις αρρώστιες διακρίνεται από διαφορετική σοβαρότητα όσον αφορά την έκβασή της, αλλά και το κατά πόσο θα ταλαιπωρήσει το παιδί. Μάλιστα η γρίπη και ο κορωνοϊός μπορούν να απειλήσουν και την ίδια τη ζωή του παιδιού.

Και στις τρεις περιπτώσεις πρόκειται για ιογενείς λοιμώξεις που προσβάλλουν κυρίως το αναπνευστικό σύστημα, αλλά πολλές φορές μπορεί να προκαλέσουν επιπλοκές και σε άλλα όργανα του οργανισμού. Προκαλούνται όμως από διαφορετικά είδη ιών, έχουν διαφορετική βαρύτητα συμπτωμάτων, έχουν διαφορετική πορεία, διαφορετικά συμπτώματα, διαφορετικά τεστ διάγνωσης και διαφορετική θεραπευτική προσέγγιση.

Ας δούμε, λοιπόν, τις ομοιότητες και τις διαφορές που έχουν μεταξύ τους οι τρεις αυτές ασθένειες.

Περισσότερες λεπτομέρειες στη “imommy.gr” (εδώ)

 

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 07.51
Δύση: 17.24
Σελήνη
4 ημερών
1822
Επαναστατικά σώματα Κρητών καταλαμβάνουν την Μονή Αρκαδίου.
1827
Νικηφόρος μάχη των Ελλήνων κατά των Τούρκων στο Δίστομο της Λιβαδειάς.
1838
Στα Ιωάννινα απαγχονίζεται από τους Τούρκους ο νεομάρτυρας Γεώργιος από τα Γρεβενά.
1919
Ο Ελληνικός Στρατός διεξάγει σκληρές μάχες στη Χερσώνα της Μεσημβρινής Ρωσίας.
1923
Υπογράφεται η ελληνοτουρκική σύμβαση για την ανταλλαγή των πληθυσμών.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Ήξερε πότε θα αρχίσει

Ένας άντρας γυρνάει από τη δουλειά κουρασμένος, κάθεται στην πολυθρόνα, ανοίγει την τηλεόραση παίρνει το τηλεκοντρόλ στα χέρια του, και λέει στη γυναίκα του: αγάπη μου πιάσε μια μπύρα πριν αρχίσει.
Εκείνη του φέρνει μια μπύρα και δέκα λεπτά αργότερα, αυτός λέει πάλι: μωρό μου πιάσε μια μπύρα πριν αρχίσει.
Η γυναίκα του φέρνει άλλη μια μπύρα.
Μερικά λεπτά αργότερα, ο άντρας της λέει να φέρει άλλη μια μπύρα.
Η γυναίκα, τότε του λέει: Δεν νομίζεις ότι πίνεις πολύ μπύρα; Δεν είναι ούτε μίση ώρα που γύρισες και ήπιες δύο μπύρες και δεν έβγαλες τα σκουπίδια, δεν άλλαξες τη λάμπα στη κουζίνα, το γκαράζ είναι άνω κάτω. Ποτέ θα τα κάνεις όλα αυτά;
Ο άντρας τότε μουρμουρίζει: Τώρα αρχίζει…