Το πρώτο τεστ κατ΄οίκον για τον κορονοϊό ενέκριναν οι ΗΠΑ

altΘα γίνεται με τη συγκέντρωση σάλιου
Δύο νέα τεστ ανίχνευσης του κορονοϊού, ενέκρινε με επείγουσες διαδικασίες η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) των ΗΠΑ.Πρόκειται για το πρώτο τεστ αντιγόνων που μπορεί να ανιχνεύει γρήγορα αν κάποιος έχει μολυνθεί από το νέο ιό και το πρώτο διαγνωστικό μοριακό τεστ που γίνεται κατ' οίκον με δείγμα σάλιου.Σύμφωνα με το ΑΠΕ - ΜΠΕ το τεστ αντιγόνου Sofia 2 SARS Antigen FIA, το οποίο θα προσφέρει ένα φθηνό και γρήγορο εργαλείο για μαζικό έλεγχο κατ' αρχήν του υγειονομικού προσωπικού, 
έχει αναπτυχθεί από την εταιρεία Quidel Corp της Καλιφόρνια και βασίζεται σε δείγμα που λαμβάνεται από τη μύτη και τα αποτελέσματα βγαίνουν σε μερικά λεπτά.
Τα τεστ αντιγόνων είναι η τρίτη κατηγορία τεστ, πέρα από τα μοριακά τεστ (PCR) που ανιχνεύουν το γενετικό υλικό (και κατ' επέκταση την ενεργή λοίμωξη από κορονοϊό) και τα ορολογικά τεστ αντισωμάτων που ανιχνεύουν αντισώματα έναντι του νέου ιού (μια ένδειξη προηγούμενης λοίμωξης). Τα τεστ αντιγόνου ανιχνεύουν άμεσα κατά πόσο υπάρχουν ίχνη του ιού (πρωτεΐνες-αντιγόνα) σε ένα δείγμα. Η FDA σκοπεύει να εγκρίνει σύντομα και άλλα τεστ αντιγόνων.
Τα εν λόγω τεστ είναι πολύ ακριβή στην ανίχνευση των λοιμώξεων Covid-19, αλλά δεν μπορούν να ανιχνεύσουν όλες τις λοιμώξεις, ενώ έχουν και υψηλότερο ποσοστό ψευδώς αρνητικών αποτελεσμάτων σε σχέση με τα μοριακά τεστ PCR που χρησιμοποιούνται ευρέως (και στην Ελλάδα). Συνεπώς, σύμφωνα με τη FDA, τα αρνητικά αποτελέσματα των γρήγορων τεστ αντιγόνων μπορεί να χρειαστούν επιβεβαίωση από ένα μοριακό τεστ, που είναι πιο αργό και πιο ακριβό, αλλά και πιο αξιόπιστο.

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 06.49
Δύση: 18.28
Σελήνη
13 ημερών
1449
Φθάνει από τον Μυστρά στην Κωνσταντινούπολη ο Αυτοκράτορας Κωνσταντίνος ΙΑ΄ Παλαιολόγος.
1822
Δύναμη επαναστατών συγκρούεται στην Μονή Παναγίας Δοβράς της Νάουσας με 4.000 Τούρκους.
1921
Το Α΄ Σώμα Στρατού καταλαμβάνει την οχυρωμένη τοποθεσία και την πόλη Τουμλού Μπουνάρ.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Το αεροδρόμιο

Μια ξανθιά πάει με τον αρραβωνιαστικό της να δουν ένα σπίτι που θέλουν να αγοράσουν.
Καθώς μελετούν το σπίτι ο αρραβωνιαστικός λέει στον μεσίτη:
– Ωραίο το σπίτι και σε καλή τιμή. Αλλά παρατηρώ ότι βρίσκεται κοντά σε αεροδρόμιο. Δε θα’ χει πολύ θόρυβο;
– Θα έχει, αλλά ύστερα από μια βδομάδα θα τον συνηθίσετε και δεν θα έχετε πρόβλημα, του απαντάει ο μεσίτης.
Και η ξανθιά λέει αποκρινόμενη και στους δύο:
– Αχ να το πάρουμε αγάπη μου και δεν πειράζει, την πρώτη βδομάδα, μένουμε σε ξενοδοχείο!