Κορωνοϊός: Όλα όσα μπορούμε να τρώμε για γερή άμυνα

altΣτην εποχή της πανδημίας του Covid-19 τι πρέπει να γνωρίζουμε όσον αφορά τη διατροφή που θωρακίζει την άμυνα του οργανισμού μας. Τις μέρες αυτές,  βιώνουμε μία πρωτόγνωρη εμπειρία. Είμαστε σε πόλεμο! Ο εχθρός  Covid-19 είναι αόρατος, περίεργος και αλλοπρόσαλλος. Βολτάρει στην κοινότητα και κτυπά την πόρτα μας. Δεν του την ανοίγουμε και… μένουμε μέσα!
 
Μένουμε σπίτι και τηρούμε – με ευλάβεια – τα μέτρα και τις οδηγίες των αρμοδίων Φορέων (ΕΟΔΥ κ.ά) και των ειδικών υπηρεσιών των επαγγελματιών υγείας, τους οποίους και ευγνωμονούμε. Για να κερδίσουμε αυτόν τον «Άγνωστο Πόλεμο», οφείλουμε να ακούμε τα SOS μηνύματα του αγαπητού «μαρκόνι» Παπαδόπουλου και τα παραγγέλματα του αυστηρού «αρχικελευστή» Χαρδαλιά. Να ακολουθούμε την πορεία που ιχνηλατούν οι αξιόλογοι γιατροί μας (λοιμωξιολόγοι, επιδημιολόγοι κ.ά) υπό τις προφητικές οδηγίες του αγίου στρατηλάτη Τσιόδρα.
Δυστυχώς, στη φάση αυτή δεν έχουμε άλλα όπλα εκτός από τη «συμμόρφωση προς τας υποδείξεις». Εμβόλιο και ειδικά φάρμακα δεν υπάρχουν. Η μόνη επιλογή μας είναι η πρόληψη με καταφύγιο το ίδιο μας το σπίτι. Και μέσα σ΄ αυτό όμως,  θα πρέπει να τηρούμε τα προτεινόμενα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας.  

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 05.03
Δύση: 19.48
Πρώτο Τέταρτο
1453
Πτώση της Κωνσταντινουπόλεως στους Οθωμανούς Τούρκους.
1822
Δύναμη 6.000 Τουρκαλβανών επιτίθενται εναντίον 300 Σουλιωτών στο χωριό Ναβαρίκο.
1824
Ισχυρός αιγυπτιακός στόλος αποβιβάζει 4.000 Αλβανούς στον Αντιπέρατο οι οποίοι καταστρέφουν τη νήσο Κάσο.
1828
Δυναμη 8.000 Τούρκων υφίσταται πανωλεθρία από 400 Σφακιανούς στον Ακασταρέ Χανίων.
1906
Τα αντάρτικα σώματα των Βολάνη και Γύπαρη προδίδονται και δέχονται επίθεση από υπέρτερες τουρκικές δυνάμεις στο Λέχοβο Φλωρίνης.
1941
Οι Γερμανοί καταλαμβάνουν το Ρέθυμνο.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Το παιδί και ο κουρέας

Ένα νεαρό αγόρι μπαίνει σε ένα κουρείο και ο κουρέας ψιθυρίζει στον πελάτη: «Αυτό είναι το πιο χαζό παιδί στον κόσμο. Δες». Ο κουρέας τότε βάζει ένα δολάριο στο ένα χέρι και κάτι ψιλά στο άλλο. «Διάλεξε όποιο θες», λέει στο παιδί. Το παιδί παίρνει τα ψιλά και φεύγει. «Τι σου είπα;», λέει ο κουρέας, «το παιδί δεν θα μάθει ποτέ». Αργότερα, ο πελάτης συναντά το παιδί στον δρόμο, να τρώει παγωτό. «Να σε ρωτήσω, νεαρέ, γιατί δεν πήρες το δολάριο;», ρώτησε ο πελάτης. «Τη μέρα που θα πάρω το δολάριο, το παιχνίδι θα τελειώσει», λέει το παιδί.