Ιόνιο: Περίπου 57.000 μεταναστευτικά πουλιά θύματα λαθροθηρίας

alt– Κύριο είδος το Τρυγόνι
Την άνοιξη του 2021, 57.000 μεταναστευτικά πουλιά θανατώθηκαν από σκάγια λαθροθήρων πάνω από το Ιόνιο. Αυτό προκύπτει από τα αποτελέσματα πρόσφατης επιστημονικής δημοσίευσης που βασίστηκε σε δεδομένα που συνέλλεξε το Ινστιτούτο Δασικών Ερευνών του ΕΛΓΟ-Δήμητρα σε συνεργασία με την Ελληνική ΟΡΝΙΘΟΛΟΓΙΚΗ Εταιρεία, με τη χρήση ηχοκαταγραφικών αισθητήρων.
Κύριος στόχος των λαθροθήρων το παγκοσμίως απειλούμενο τρυγόνι, του οποίου οι πληθυσμοί έχουν μειωθεί ραγδαία τις τελευταίες δεκαετίες. Ενώ το εαρινό κυνήγι έχει απαγορευθεί στη χώρα μας εδώ και δεκαετίες, την άνοιξη τα τρυγόνια και άλλα μεταναστευτικά πουλιά μεταναστεύουν από την υποσαχάρια Αφρική προς τους τόπους αναπαραγωγής τους στην Ευρώπη, με τα δυτικότερα σημεία της χώρας μας να αποτελούν αναγκαίο -και κρίσιμο για την επιβίωσή τους- σταθμό ξεκούρασης και ανεφοδιασμού.
 
 

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 07.12
Δύση: 17.11
Τελευταίο Τέταρτο
1646
Κατάληψη της πόλεως του Ρεθύμνου από τις τουρκικές δυνάμεις του Χουσεΐν Πασά.
1681
Οι Τούρκοι αποκεφαλίζουν μπροστά στο Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως τον αγιορείτη νεομάρτυρα Δαμασκηνό.
1822
Μοίρα Υδραίικων και Σπετσιώτικων πλοίων αποβιβάζει στο Μεσολόγγι σώμα 1.500 ανδρών προς ενίσχυση της πολιορκημένης φρουράς.
1940
Οι Ιταλοί εκδιώκονται από τον τομέα της Πίνδου.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Το αεροδρόμιο

Μια ξανθιά πάει με τον αρραβωνιαστικό της να δουν ένα σπίτι που θέλουν να αγοράσουν.
Καθώς μελετούν το σπίτι ο αρραβωνιαστικός λέει στον μεσίτη:
– Ωραίο το σπίτι και σε καλή τιμή. Αλλά παρατηρώ ότι βρίσκεται κοντά σε αεροδρόμιο. Δε θα’ χει πολύ θόρυβο;
– Θα έχει, αλλά ύστερα από μια βδομάδα θα τον συνηθίσετε και δεν θα έχετε πρόβλημα, του απαντάει ο μεσίτης.
Και η ξανθιά λέει αποκρινόμενη και στους δύο:
– Αχ να το πάρουμε αγάπη μου και δεν πειράζει, την πρώτη βδομάδα, μένουμε σε ξενοδοχείο!