Παγκόσμια Ημέρα Δασών: Οι χώρες με τη μεγαλύτερη δασική κάλυψη - Η θέση της Ελλάδας

altΗ Παγκόσμια Ημέρα Δασών στις 21 Μαρτίου, έρχεται τα τελευταία χρόνια ως μια υπενθύμιση για την προστασία του περιβάλλοντος σε καιρούς κρίσιμους για τη φύση και το κλίμα. Οι χώρες που έχουν τη μεγαλύτερη δασική έκταση, είναι εκείνες που είναι «ανέγγιχτες» από τους ανθρώπους.

Στην κορυφή της λίστας βρίσκεται το Σουρινάμ και η Γουιάνα στη Νότια Αμερική, η Μικρονησία στον Ειρηνικό, η Γκαμπόν στην Αφρική, τα Νησιά του Σολομώντα και το Παλαού στην Ωκεανία.
Οι χώρες αυτές, μάλιστα, έχουν δασική κάλυψη που υπερβαίνει το 90% της έκτασής τους. Ποσοστό εντυπωσιακό που έρχεται να καταρρεύσει όσο κατευθυνόμαστε στον δυτικό πολιτισμό.

Περισσότερα στο cnn.gr
 

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 05.38
Δύση: 19.14
Σελήνη
28 ημερών
1821
Επαναστατικά τμήματα εισέρχονται στην Αθήνα και υψώνουν τη Σημαία της Επαναστάσεως.
1919
Το Στρατηγείο Θεσσαλονίκης διατάσσει την I Μεραρχία να μεταφερθεί στη Μικρά Ασία προς κατάληψη της Σμύρνης και της περιοχής της.
1941
Οι Γερμανοί καταλαμβάνουν την Χαλκίδα και εισβάλλουν στην Αττική.
Γερμανοί αλεξιπτωτιστές καταλαμβάνουν τον ισθμό της Κορίνθου.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Το αεροδρόμιο

Μια ξανθιά πάει με τον αρραβωνιαστικό της να δουν ένα σπίτι που θέλουν να αγοράσουν.
Καθώς μελετούν το σπίτι ο αρραβωνιαστικός λέει στον μεσίτη:
– Ωραίο το σπίτι και σε καλή τιμή. Αλλά παρατηρώ ότι βρίσκεται κοντά σε αεροδρόμιο. Δε θα’ χει πολύ θόρυβο;
– Θα έχει, αλλά ύστερα από μια βδομάδα θα τον συνηθίσετε και δεν θα έχετε πρόβλημα, του απαντάει ο μεσίτης.
Και η ξανθιά λέει αποκρινόμενη και στους δύο:
– Αχ να το πάρουμε αγάπη μου και δεν πειράζει, την πρώτη βδομάδα, μένουμε σε ξενοδοχείο!