Δωμάτιο: Οργανώστε το μαζί με το παιδί

altΒοηθήστε το παιδί να τακτοποιήσει το δωμάτιό του, μαθαίνοντάς του από νωρίς όλα τα μυστικά της οργάνωσης.
Όλοι οι γονείς είναι εξοικειωμένοι με την ακαταστασία που μπορεί να κυριαρχήσει στο δωμάτιο του παιδιού μέσα σε μόλις λίγα λεπτά. Αν και θα επιθυμούσαμε το παιδί να γνωρίζει εξαρχής τα πάντα για την οργάνωση, αυτό είναι κάτι που δεν ισχύει, μιας και αποτελεί μια δεξιότητα που καλούμαστε να μάθουμε στο παιδί ώστε με την πάροδο του χρόνου να την υιοθετήσει και να την τελειοποιήσει.

Η δεξιότητα της οργάνωσης είναι ιδιαίτερα σημαντική, καθώς ξεκινώντας από την οργάνωση του δωματίου του, σταδιακά θα μάθει πώς να οργανώνει τόσο το χώρο όσο και τον χρόνο του, με τέτοιο τρόπο ώστε να το εξυπηρετεί. Η οργάνωση μελλοντικά θα μετατραπεί σε πολύτιμο εφόδιο, βοηθώντας το στην ενήλικη ζωή του.

Οργάνωση σε… 3, 2, 1
Μερικές από τις πιο χρήσιμες πρακτικές που θα ήταν καλό να μάθετε στο παιδί, ήδη από την νηπιακή ηλικία, περιλαμβάνουν:
#3 Παιχνίδια ανά κατηγορία
Ένας από τους πιο εύκολους τρόπους για να διατηρεί το δωμάτιο του τακτοποιημένο και λειτουργικό είναι να το βοηθήσετε να κατηγοριοποιήσει τα παιχνίδια του και έπειτα να τα μαζεύει σε συγκεκριμένα κουτιά αποθήκευσης, βάσει κατηγορίας. Μπορείτε να τα κατηγοριοποιήσετε βάσει είδους, χρώματος ή επιλέξτε οποιοδήποτε κριτήριο διευκολύνει το παιδί, μιας και είναι εκείνο που στην συνέχεια θα αναλάβει αυτό το καθήκον. Έτσι θα γνωρίζει ανά πάσα στιγμή που βρίσκεται κάθε παιχνίδι, παίρνοντάς το δίχως να προκαλεί ακαταστασία στην προσπάθειά του να το βρει. Αφού ολοκληρώσει το παιχνίδι του, θα μπορεί να το τοποθετήσει εύκολα πίσω στην θέση του, διατηρώντας το δωμάτιο του καθαρό και τακτοποιημένο.
#2 Παπούτσια και παλτό έξω από το δωμάτιο
Παράλληλα θα ήταν καλό να μάθετε στο παιδί από νωρίς να αφήνει το παλτό ή το μπουφάν όπως και τα παπούτσια του εκτός δωματίου και καλύτερα σε κάποιο εξωτερικό χώρο για να μπορεί να αεριστεί για λίγο. Μπορείτε να ξεκινήσετε αυτήν την συνήθεια από νωρίς και με αυτόν τον τρόπο θα προετοιμάσετε και το μικρό σας για το ανεξάρτητο ντύσιμο. Σταδιακά αφήστε το παιδί να τακτοποιήσει τα ρούχα του, να ντυθεί ή και να αλλάξει στις πιτζάμες του μόνο του. Φυσικά αν χρειαστεί σε κάποιο δύσκολο σημείο βοήθεια, βοηθήστε το αλλά μην επεμβαίνετε σε απλές διαδικασίες.

Περισσότερες λεπτομέρειες στη “imommy” (εδώ)


 

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 07.46
Δύση: 17.35
Σελήνη
13 ημερών
1821
Σύσκεψη κληρικών, προεστών και καπεταναίων στο Αίγιο, με θέμα την κήρυξη της Επαναστάσεως.
1828
Ο Ι. Καποδίστριας προτείνει για έδρα της κυβερνήσεως την Αίγινα.
1941
Αρχίζει η μάχη της Τρεμπεσίνας.
1944
Έξω από την Κοζάνη εκτελούνται 43 Έλληνες από τα στρατεύματα κατοχής.
1951
Το Ελληνικό Εκστρατευτικό Σώμα Κορέας ενεργεί επιθετικές αναγνωρίσεις βόρεια της πόλεως Ικτσόν.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Ήξερε πότε θα αρχίσει

Ένας άντρας γυρνάει από τη δουλειά κουρασμένος, κάθεται στην πολυθρόνα, ανοίγει την τηλεόραση παίρνει το τηλεκοντρόλ στα χέρια του, και λέει στη γυναίκα του: αγάπη μου πιάσε μια μπύρα πριν αρχίσει.
Εκείνη του φέρνει μια μπύρα και δέκα λεπτά αργότερα, αυτός λέει πάλι: μωρό μου πιάσε μια μπύρα πριν αρχίσει.
Η γυναίκα του φέρνει άλλη μια μπύρα.
Μερικά λεπτά αργότερα, ο άντρας της λέει να φέρει άλλη μια μπύρα.
Η γυναίκα, τότε του λέει: Δεν νομίζεις ότι πίνεις πολύ μπύρα; Δεν είναι ούτε μίση ώρα που γύρισες και ήπιες δύο μπύρες και δεν έβγαλες τα σκουπίδια, δεν άλλαξες τη λάμπα στη κουζίνα, το γκαράζ είναι άνω κάτω. Ποτέ θα τα κάνεις όλα αυτά;
Ο άντρας τότε μουρμουρίζει: Τώρα αρχίζει…