Εμπιστοσύνη: «Μητέρα» όλων

altΗ ικανότητα να εμπιστευόμαστε ξεκινά να χτίζεται τη στιγμή που ερχόμαστε στον κόσμο και απολαμβάνουμε με ασφάλεια και σιγουριά τη φροντίδα της μητέρας μας. Μαθαίνουμε έτσι ότι μπορούμε να εμπιστευθούμε. Η εμπιστοσύνη είναι περισσότερο μια αίσθηση που έχουμε για έναν άνθρωπο ή μια κατάσταση ή για τον ίδιο μας τον εαυτό.

Συχνά δεν εξηγείται ούτε υποστηρίζεται από τη λογική αλλά στηρίζεται στο ένστικτό μας ότι κάποιος ή κάτι μάς εμπνέει εμπιστοσύνη.
Αλλωστε σε όλες τις σχέσεις είναι απαραίτητο να μπορούμε να εμπιστευθούμε και να νιώσουμε ασφαλείς ακριβώς όπως όταν ήμασταν μικρά παιδιά στο πλαίσιο της οικογένειάς μας. Χρειάζεται όμως σκέψη και όριο όταν αφηνόμαστε στα χέρια κάποιου άλλου ή μιας κατάστασης, κι εκεί υπάρχει η παγίδα του να γίνουμε τελικά εύπιστοι ή, αντίθετα, δύσπιστοι.

Ξεκινάει από τη μητέρα
Η εμπιστοσύνη χτίζεται από τη στιγμή που γεννιόμαστε και αφηνόμαστε στη φροντίδα του σημαντικού προσώπου στη ζωή μας, που είναι συνήθως η μητέρα. Εκείνη η σχέση, που έχει ως στόχο να μας φροντίζει και να ικανοποιεί τις ανάγκες μας, χτίζει την αντίληψή μας σε σχέση με την εμπιστοσύνη αλλά και την ικανότητα που έχουμε ή δεν έχουμε αργότερα στη ζωή μας να εμπιστευθούμε πρώτα τον εαυτό μας και ύστερα τους γύρω μας.
Οπως είναι ίσως προφανές, όσο πιο ασφαλής νιώθει κάποιος στη βρεφική και παιδική του ηλικία τόσο πιο πολύ καταφέρνει να εμπιστευθεί τον εαυτό του και τον κόσμο μεγαλώνοντας.

Περισσότερες λεπτομέρειες στο "imommy.gr" (εδώ)

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 07.37
Δύση: 16.59
Σελήνη
20 ημερών
1373
Οι Γενουάτες καταλαμβάνουν τη Λευκωσία.
1897
Συνθήκη ειρήνης μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας, μετά από τον ατυχή πόλεμο του 1897.
1950
Το Σμήνος Μεταφορικών Αεροσκαφών του Ελληνικού Εκστρατευτικού Σώματος Κορέας αναλαμβάνει τις πρώτες αποστολές μεταφοράς τραυματιών.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Αγώνας με μια αρκούδα

Δύο κατασκηνωτές περπατούν μέσα στο δάσος, όταν μια αρκούδα εμφανίζεται στο ένα μέτρο.
Η αρκούδα βλέπει τους κατασκηνωτές και αρχίζει να τους πλησιάζει.
Ο πρώτος άνδρας ρίχνει κάτω την τσάντα του και αρχίζει να φορά τα αθλητικά του παπούτσια.
Ο δεύτερος άνδρας λέει: «Τι κάνεις; Τα αθλητικά δεν θα σε βοηθήσουν να ξεπεράσεις την αρκούδα».
«Δεν χρειάζεται να ξεπεράσω την αρκούδα», λέει ο άλλος.
«Αρκεί να τρέξω πιο γρήγορα από σένα».