Το παιδί γκρινιάζει; Έτσι θα το διαχειριστείτε

altΠολλές φορές τα παιδιά, ιδιαίτερα κατά την νηπιακή ηλικία, μπορεί να δίχως κάποια σοβαρή αιτία, να ξεσπάσουν σε κλάματα, να φωνάζουν ή γενικότερα να γκρινιάζουν κι εσείς να μην μπορείτε να κάνετε κάτι για να τα ηρεμήσετε, παρά να ενδώσετε σε οτιδήποτε σας ζητούν την δεδομένη στιγμή.

Αυτή η τακτική ωστόσο, δεν βοηθά στην πραγματικότητα ούτε το παιδί αλλά ούτε και εσάς, αφού μπορεί να το «χρησιμοποιεί» κάθε φορά για να υλοποιήσετε κάθε του αίτημα. Το μυστικό για να καταφέρετε να βοηθήσετε το παιδί να μειώσει αυτά τα ξεσπάσματα, είναι να μπείτε στην θέση του και να δείτε τις καταστάσεις από την δική του οπτική.

Όταν δεν μοιράζεται τα παιχνίδια του..
Πώς βλέπει την κατάσταση το παιδί: Λατρεύει την παρέα του φίλου του και δεν το πειράζει να παίξουν μαζί. Όταν όμως καλείται να παραχωρήσει για λίγο τα παιχνίδια του, τότε φοβάται μήπως ο φίλος του πάρει μόνιμα τα παιχνίδια του ή μήπως χαλάσουν.
Πώς θα βελτιώσετε την κατάσταση: Την στιγμή που βλέπετε ότι το παιδί δεν είναι σε θέση να μοιραστεί τα παιχνίδια του, τότε είναι η κατάλληλη ώρα να προτείνετε ένα νέο παιχνίδι ή να βγείτε όλοι μαζί έξω, στην ηλιόλουστη βεράντα ή τον κήπο. Μια αλλαγή στο τοπίο ή το σκηνικό θα επαναφέρει την καλή τους διάθεση και θα αποσπάσει την προσοχή τους από τα συγκεκριμένα παιχνίδια. Διαφορετικά μπορείτε να προτείνετε την σειρά και κάθε παιδί να αναμένει την δική του.

Περισσότερες λεπτομέρειες στο "imommy.gr" (εδώ)

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 07.37
Δύση: 16.59
Σελήνη
20 ημερών
1373
Οι Γενουάτες καταλαμβάνουν τη Λευκωσία.
1897
Συνθήκη ειρήνης μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας, μετά από τον ατυχή πόλεμο του 1897.
1950
Το Σμήνος Μεταφορικών Αεροσκαφών του Ελληνικού Εκστρατευτικού Σώματος Κορέας αναλαμβάνει τις πρώτες αποστολές μεταφοράς τραυματιών.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Αγώνας με μια αρκούδα

Δύο κατασκηνωτές περπατούν μέσα στο δάσος, όταν μια αρκούδα εμφανίζεται στο ένα μέτρο.
Η αρκούδα βλέπει τους κατασκηνωτές και αρχίζει να τους πλησιάζει.
Ο πρώτος άνδρας ρίχνει κάτω την τσάντα του και αρχίζει να φορά τα αθλητικά του παπούτσια.
Ο δεύτερος άνδρας λέει: «Τι κάνεις; Τα αθλητικά δεν θα σε βοηθήσουν να ξεπεράσεις την αρκούδα».
«Δεν χρειάζεται να ξεπεράσω την αρκούδα», λέει ο άλλος.
«Αρκεί να τρέξω πιο γρήγορα από σένα».