Κοροναϊός: Μας «οδήγησε» στην καθιστική ζωή;

altΕρευνητές από το Kent State University διερεύνησαν τον αντίκτυπο των αλλαγών που σχετίζονται με την πανδημία στη σωματική δραστηριότητα και την καθιστική συμπεριφορά, ειδικά στον φοιτητικό πληθυσμό.
Λόγω της πανδημίας του κοροναϊού, τα περισσότερα πανεπιστήμια μετέβησαν από την ζωντανή διδασκαλία με διαλέξεις που απαιτούσαν την φυσική παρουσία φοιτητών και καθηγητών σε μαθήματα εξ’αποστάσεως εκπαίδευσης.

Πολλοί ήταν οι φοιτητές που, μετά το κλείσιμο των πανεπιστημιουπόλεων τόσο στο εξωτερικό όσο και στο εσωτερικό, επέστρεψαν στο σπίτι. Τέτοιες αλλαγές, σε συνδυασμό με τις κατευθυντήριες γραμμές, όπως εκείνη της κοινωνικής αποστασιοποίησης έχουν αλλάξει τις κοινωνικές αλληλεπιδράσεις και έχουν περιορίσει την πρόσβαση όλων σε γυμναστήρια, πάρκα ή άλλες fitness εγκαταστάσεις.

«Χάθηκαν» οκτώ ώρες δραστηριότητας
Πρόσφατα, μια ομάδα ερευνητών του Kent State University προσπάθησε να εξετάσει τον αντίκτυπο αυτών των αλλαγών που σχετίζονται με την πανδημία στη σωματική δραστηριότητα και την καθιστική συμπεριφορά, ιδίως στον φοιτητικό πληθυσμό. Εξέτασαν δεδομένα από φοιτητές, καθηγητές, προσωπικό και διαχειριστές που ανέφεραν την τυπική φυσική τους δραστηριότητα και την καθιστική συμπεριφορά τους πριν αλλά και μετά από την πανδημία της Covid-19.
Σε αυτή τη σύγκριση, οι συμμετέχοντες ανέφεραν ότι πέρασαν σχεδόν οκτώ ώρες περισσότερες καθισμένοι, μετά την μετάβαση στην εξ ‘αποστάσεως εκπαίδευση. Ωστόσο, οι αλλαγές στην φυσική δραστηριότητα δεν ήταν τόσο απλές. Οι συμμετέχοντες που δεν ήταν πολύ δραστήριοι πριν από την πανδημία αύξησαν πραγματικά τη σωματική δραστηριότητα μετά το κλείσιμο των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων ενώ οι συμμετέχοντες που ήταν πολύ δραστήριοι πριν από την πανδημία παρουσίασαν μείωση της συνολικής φυσικής δραστηριότητας κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Περισσότερες λεπτομέρειες στο "vita.gr" (εδώ)

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 07.35
Δύση: 16.59
Σελήνη
17 ημερών
1823
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μονρόε προτείνει στο Αμερικανικό Κογκρέσσο την αποστολή αμερικανού πρεσβευτή στην Ελλάδα.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Αγώνας με μια αρκούδα

Δύο κατασκηνωτές περπατούν μέσα στο δάσος, όταν μια αρκούδα εμφανίζεται στο ένα μέτρο.
Η αρκούδα βλέπει τους κατασκηνωτές και αρχίζει να τους πλησιάζει.
Ο πρώτος άνδρας ρίχνει κάτω την τσάντα του και αρχίζει να φορά τα αθλητικά του παπούτσια.
Ο δεύτερος άνδρας λέει: «Τι κάνεις; Τα αθλητικά δεν θα σε βοηθήσουν να ξεπεράσεις την αρκούδα».
«Δεν χρειάζεται να ξεπεράσω την αρκούδα», λέει ο άλλος.
«Αρκεί να τρέξω πιο γρήγορα από σένα».