Πώς να διαχειριστείτε το στρες στην εγκυμοσύνη

altΗ εγκυμοσύνη είναι συναρπαστική αλλά και αγχωτική. Για να βελτιώσετε, λοιπόν, τη συναισθηματική σας κατάσταση, ορίστε μερικοί τρόποι που μπορούν να σας βοηθήσουν να διαχειριστείτε το στρες κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

*Επανεξετάστε τον τρόπο ζωής σας

Καταγράψτε τα εργασιακά σας καθήκοντα, τις ευθύνες σας στο σπίτι και την οικογένεια και άλλες υποχρεώσεις που έχετε. Έχετε χρόνο για ήπια άσκηση, χαλάρωση, χόμπι και φίλους; Εάν αυτές οι βασικές ανάγκες λείπουν από την καθημερινή σας ζωή, ήρθε η ώρα να μειώσετε τα πράγματα που φέρνουν άγχος στη ζωή σας, για παράδειγμα αναθέτοντας οικιακά καθήκοντα σε άλλα μέλη της οικογένειας . Προγραμματίστε τον χρόνο για τον εαυτό σας, όπως θα κάνατε με μια συνάντηση για δουλειά.
Αυτήν την περίοδο είναι σημαντικό να μειώσετε τα καθήκοντά σας, να κοιμάστε περισσότερο και να έχετε μια ισορροπημένη διατροφή. Βρείτε μια ήπια μορφή γυμναστικής που σας ευχαριστεί και εξασφαλίστε χρόνο για ανάγνωση, σκέψη και προγραμματισμό για τον νέο, απίστευτα σημαντικό ρόλο της μητέρας που σύντομα θα αναλάβετε.

*Μοιραστείτε τα συναισθήματά σας
Διατηρήστε τις γραμμές επικοινωνίας ανοιχτές με αυτούς που αγαπάτε, ειδικά με τον σύντροφό σας και άλλα μέλη της οικογένειας. Αν δεν τους πείτε, δεν θα ξέρουν τι αισθάνεστε και τι θέλετε ή χρειάζεστε. Ούτε θα ξέρουν πώς μπορούν να σας βοηθήσουν καλύτερα.

*Μην πιέζετε τον εαυτό σας
Η περίοδος της εγκυμοσύνης δεν είναι η κατάλληλη στιγμή για να πιέσετε τον εαυτό σας – σωματικά ή ψυχικά. Για παράδειγμα, ζητήστε από τον σύντροφό σας να αναλάβει περισσότερες δουλειές του σπιτιού και από τη μητέρα σας να σας προετοιμάζει μερικά υγιεινά γεύματα.

*Ενημερωθείτε
Μάθετε από αξιόπιστες πηγές όσα περισσότερα μπορείτε όχι μόνο για τις βιολογικές αλλαγές της εγκυμοσύνης αλλά και για τις συναισθηματικές της αλλαγές. Με αυτόν τον τρόπο είναι λιγότερο πιθανό να ανησυχήσετε για ένα σύμπτωμα ή ένα συναίσθημα που έχετε επειδή θα καταλάβετε από πού προέρχεται και, το πιο σημαντικό, ότι είναι απολύτως φυσιολογικό.

Περισσότερες λεπτομέρειες στο "imommy.gr" (εδώ)

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 05.41
Δύση: 19.12
Πρώτο Τέταρτο
971
Νίκη του βυζαντινού στρατού υπό τον Ιωάννη Τσιμισκή κατά των Ρώσων.
1507
Σφαγή Μανιατών από τους Τούρκους.
1821
Ο Αθανάσιος Διάκος αιχμαλωτίζεται από τους Τούρκους στη γέφυρα της Αλαμάνας.
1823
Διορίζεται από την κυβέρνηση αρμοστής της Κρήτης ο Υδραίος Μανώλης Τομπάζης.
1827
Πεθαίνει στο Νέο Φάληρο ο θρυλικός Αρχιστράτηγος Γεώργιος Καραϊσκάκης.
1867
Κρήτες επαναστάτες δέχονται τις επιθέσεις Τούρκων στην Κράπη Σφακίων.
1897
Ισχυρές τουρκικές δυνάμεις απωθούν τις Ελληνικές δυνάμεις από την τοποθεσία Φαρσάλων.
1912
Οι Ιταλοί υπό τον αξιωματικό Ορσίνι καταλαμβάνουν την Αστυπάλαια από τους Τούρκους.
1914
Οι δυνάμεις των Βορειοηπειρωτών εξαπολύουν επίθεση στην Μονή Τσέπου και ανατρέπουν τους Αλβανούς.
1941
Ο Βασιλεύς Γεώργιος Β΄ και η Ελληνική Κυβέρνηση φθάνουν στην Κρήτη.
1956
Βιαιοπραγίες και βανδαλισμοί κατά των Ελλήνων της Κύπρου από τους Τούρκους.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Το αεροδρόμιο

Μια ξανθιά πάει με τον αρραβωνιαστικό της να δουν ένα σπίτι που θέλουν να αγοράσουν.
Καθώς μελετούν το σπίτι ο αρραβωνιαστικός λέει στον μεσίτη:
– Ωραίο το σπίτι και σε καλή τιμή. Αλλά παρατηρώ ότι βρίσκεται κοντά σε αεροδρόμιο. Δε θα’ χει πολύ θόρυβο;
– Θα έχει, αλλά ύστερα από μια βδομάδα θα τον συνηθίσετε και δεν θα έχετε πρόβλημα, του απαντάει ο μεσίτης.
Και η ξανθιά λέει αποκρινόμενη και στους δύο:
– Αχ να το πάρουμε αγάπη μου και δεν πειράζει, την πρώτη βδομάδα, μένουμε σε ξενοδοχείο!