Πιο πλούσιες βλεφαρίδες και πυκνά φρύδια σε πέντε βήματα

altΤα tips που θα βοηθήσουν τις βλεφαρίδες και τα φρύδια μας να γίνουν πιο πλούσια, πυκνά και δυνατά μέσα σε μερικές εβδομάδες

Καθημερινά η επιδερμίδα και τα μαλλιά μας ταλαιπωρούνται από τις εξωτερικές επιθέσεις του περιβάλλοντος. Γιατί να αποτελούν εξαίρεση οι βλεφαρίδες και τα φρύδια μας;

Σκεφτείτε ότι ταλαιπωρούνται εξίσου από το μακιγιάζ και το ντεμακιγιάζ, από το οξειδωτικό στρες αλλά ακόμα και από το blue light, δηλαδή το φως που εκπέμπουν οι ψηφιακές συσκευές, όπως η οθόνη του υπολογιστή, το smartphone και η ταμπλέτα.

Βλεφαρίδες
Όσο κι αν θεωρούνται λεπτομέρεια, μπορούν να αλλάξουν την έκφρασή μας. Αν είναι υγιείς, τα μάτια δείχνουν πιο φωτεινά και μεγάλα, και το βλέμμα πιο εκφραστικό. Και το αντίθετο. Οι ταλαιπωρημένες βλεφαρίδες συμβάλλουν στην εμφάνιση της κουρασμένης, άτονης όψης. Δώστε βάση λοιπόν στη διατήρηση της υγείας τους, προκειμένου να τις κάνετε πιο πυκνές, πιο δυνατές και πιο μακριές.

#1 Κάνετε σχολαστικό και σωστό ντεμακιγιάζ
Κάθε βράδυ, απομακρύνετε τη μάσκαρα, ιδανικά με ένα εξειδικευμένο προϊόν ντεμακιγιάζ ματιών ή με νερό micellaire. Ρίχνετε το προϊόν σε δύο δίσκους ντεμακιγιάζ και ακουμπάτε στα βλέφαρα για λίγα δευτερόλεπτα. Η διαδικασία θα μαλακώσει τη σύνθεση της μάσκαρας και θα απομακρυνθεί πιο εύκολα, χωρίς τρίψιμο.

#2 Αποφύγετε το τρίψιμο
Δεν αναφερόμαστε μόνο στη διαδικασία του ντεμακιγιάζ αλλά και στο έντονο τρίψιμο κατά τη διάρκεια της μέρας. Αθελά σας και μάλιστα όταν τα χέρια σας δεν είναι καθαρά μεταφέρετε μικρόβια και ρύπους στα μάτια, τα οποία με τη σειρά τους προκαλούν μόλυνση. Επιπλέον, το βίαιο τρίψιμο μπορεί να προκαλέσει φθορές στις βλεφαρίδες.

#3 Προσοχή στο ψαλίδι βλεφαρίδων
Χρησιμοποιήστε το πριν απλώσετε τη μάσκαρα και όχι μετά, γιατί μπορεί να «σπάσει» τις βλεφαρίδες. Επίσης, μην το κλείνετε με δύναμη και για πολλή ώρα. Πέντε δευτερόλεπτα στο κάθε μάτι αρκούν για να αποκτήσουν την επιθυμητή καμπύλη. Τέλος, να θυμάστε ότι χρειάζεται και αυτό απολύμανση, όπως κάθε εργαλείο μακιγιάζ.

Περισσότερες λεπτομέρειες στα “tanea.gr” (εδώ)

  • image

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 05.11
Δύση: 19.56
Σελήνη
25 ημερών
301 π.Χ.
Ήττα του Αντιγόνου από τον Σέλευκο, τον Πτολεμαίο, τον Κάσσανδρο και τον Λυσίμαχο στην Ιψό της Φρυγίας.
280 π.Χ.
Οι Έλληνες, υπό τον Βασιλέα της Ηπείρου Πύρρο, νικούν τους Ρωμαίους στην Ηράκλεια της Κάτω Ιταλίας.
668
Δολοφονείται ο Αυτοκράτορας Κώνστας Β΄ στις Συρακούσες της Σικελίας. Τον διαδέχεται ο υιός του Κωνσταντίνος Δ΄ ο Πωγωνάτος.
1821
Δύναμη 5.000 Τούρκων συγκρούεται στους Λάκκους Χανίων με τους Έλληνες επαναστάτες.
1906
Οι οπλαρχηγοί Ιω. Καραβίτη και Ευαγγ. Νικολούδη προσβάλλουν στην Κέλλη (Γκορνίτσοβο) Φλωρίνης τη συμμορία του αρχικομιτατζή Τάνε.
1913
Έναρξη της τριημέρου μάχης της Τζουμαγιάς.
1921
Αποφασίζεται η ανάληψη επιχειρήσεων προς την Άγκυρα, για την καταστροφή του κεμαλικού στρατού.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Αγώνας με μια αρκούδα

Δύο κατασκηνωτές περπατούν μέσα στο δάσος, όταν μια αρκούδα εμφανίζεται στο ένα μέτρο.
Η αρκούδα βλέπει τους κατασκηνωτές και αρχίζει να τους πλησιάζει.
Ο πρώτος άνδρας ρίχνει κάτω την τσάντα του και αρχίζει να φορά τα αθλητικά του παπούτσια.
Ο δεύτερος άνδρας λέει: «Τι κάνεις; Τα αθλητικά δεν θα σε βοηθήσουν να ξεπεράσεις την αρκούδα».
«Δεν χρειάζεται να ξεπεράσω την αρκούδα», λέει ο άλλος.
«Αρκεί να τρέξω πιο γρήγορα από σένα».