Πιο πλούσιες βλεφαρίδες και πυκνά φρύδια σε πέντε βήματα

altΤα tips που θα βοηθήσουν τις βλεφαρίδες και τα φρύδια μας να γίνουν πιο πλούσια, πυκνά και δυνατά μέσα σε μερικές εβδομάδες

Καθημερινά η επιδερμίδα και τα μαλλιά μας ταλαιπωρούνται από τις εξωτερικές επιθέσεις του περιβάλλοντος. Γιατί να αποτελούν εξαίρεση οι βλεφαρίδες και τα φρύδια μας;

Σκεφτείτε ότι ταλαιπωρούνται εξίσου από το μακιγιάζ και το ντεμακιγιάζ, από το οξειδωτικό στρες αλλά ακόμα και από το blue light, δηλαδή το φως που εκπέμπουν οι ψηφιακές συσκευές, όπως η οθόνη του υπολογιστή, το smartphone και η ταμπλέτα.

Βλεφαρίδες
Όσο κι αν θεωρούνται λεπτομέρεια, μπορούν να αλλάξουν την έκφρασή μας. Αν είναι υγιείς, τα μάτια δείχνουν πιο φωτεινά και μεγάλα, και το βλέμμα πιο εκφραστικό. Και το αντίθετο. Οι ταλαιπωρημένες βλεφαρίδες συμβάλλουν στην εμφάνιση της κουρασμένης, άτονης όψης. Δώστε βάση λοιπόν στη διατήρηση της υγείας τους, προκειμένου να τις κάνετε πιο πυκνές, πιο δυνατές και πιο μακριές.

#1 Κάνετε σχολαστικό και σωστό ντεμακιγιάζ
Κάθε βράδυ, απομακρύνετε τη μάσκαρα, ιδανικά με ένα εξειδικευμένο προϊόν ντεμακιγιάζ ματιών ή με νερό micellaire. Ρίχνετε το προϊόν σε δύο δίσκους ντεμακιγιάζ και ακουμπάτε στα βλέφαρα για λίγα δευτερόλεπτα. Η διαδικασία θα μαλακώσει τη σύνθεση της μάσκαρας και θα απομακρυνθεί πιο εύκολα, χωρίς τρίψιμο.

#2 Αποφύγετε το τρίψιμο
Δεν αναφερόμαστε μόνο στη διαδικασία του ντεμακιγιάζ αλλά και στο έντονο τρίψιμο κατά τη διάρκεια της μέρας. Αθελά σας και μάλιστα όταν τα χέρια σας δεν είναι καθαρά μεταφέρετε μικρόβια και ρύπους στα μάτια, τα οποία με τη σειρά τους προκαλούν μόλυνση. Επιπλέον, το βίαιο τρίψιμο μπορεί να προκαλέσει φθορές στις βλεφαρίδες.

#3 Προσοχή στο ψαλίδι βλεφαρίδων
Χρησιμοποιήστε το πριν απλώσετε τη μάσκαρα και όχι μετά, γιατί μπορεί να «σπάσει» τις βλεφαρίδες. Επίσης, μην το κλείνετε με δύναμη και για πολλή ώρα. Πέντε δευτερόλεπτα στο κάθε μάτι αρκούν για να αποκτήσουν την επιθυμητή καμπύλη. Τέλος, να θυμάστε ότι χρειάζεται και αυτό απολύμανση, όπως κάθε εργαλείο μακιγιάζ.

Περισσότερες λεπτομέρειες στα “tanea.gr” (εδώ)

  • image

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 06.17
Δύση: 18.48
Σελήνη
6 ημερών
1821
Έλληνες επαναστάτες εξαναγκάζουν σε παράδοση τους Τούρκους του χωριού Μαλανδρίνο Λιδορικίου.
1822
Τουρκικός στόλος φθάνει βόρεια της Χίου ενώ όλα τα ναυτικά νησιά συνεγείρονται για κοινή αντιμετώπιση του εχθρού.
1827
Εκλογή του Ιωάννη Καποδίστρια ως Κυβερνήτου της Ελλάδος από την Γ΄ Εθνική Συνέλευση της Τροιζήνας.
1919
Η Ελληνική ΙΙ Μεραρχία αναλαμβάνει την άμυνα του Δνείστερου ποταμού στον τομέα Σαγμίανι-Ολενέστι.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Ήξερε πότε θα αρχίσει

Ένας άντρας γυρνάει από τη δουλειά κουρασμένος, κάθεται στην πολυθρόνα, ανοίγει την τηλεόραση παίρνει το τηλεκοντρόλ στα χέρια του, και λέει στη γυναίκα του: αγάπη μου πιάσε μια μπύρα πριν αρχίσει.
Εκείνη του φέρνει μια μπύρα και δέκα λεπτά αργότερα, αυτός λέει πάλι: μωρό μου πιάσε μια μπύρα πριν αρχίσει.
Η γυναίκα του φέρνει άλλη μια μπύρα.
Μερικά λεπτά αργότερα, ο άντρας της λέει να φέρει άλλη μια μπύρα.
Η γυναίκα, τότε του λέει: Δεν νομίζεις ότι πίνεις πολύ μπύρα; Δεν είναι ούτε μίση ώρα που γύρισες και ήπιες δύο μπύρες και δεν έβγαλες τα σκουπίδια, δεν άλλαξες τη λάμπα στη κουζίνα, το γκαράζ είναι άνω κάτω. Ποτέ θα τα κάνεις όλα αυτά;
Ο άντρας τότε μουρμουρίζει: Τώρα αρχίζει!