Πώς θα καθαρίσεις το ντους σου από τη συσσώρευση αλάτων

alt-Το απλό επιστημονικό hack της μίας ώρας

Το καθάρισμα του μπάνιου και ειδικά των μεταλλικών συσκευών μπορεί να γίνει πολύ απαιτητικό.
Η σκουριά και τα άλατα δεν είναι σύμμαχοί μας στο να διατηρήσουμε καθαρό και αψεγάδιαστο το μπάνιο μας.

Αν έχεις παρατηρήσει ότι η ροή του νερού στο μπάνιο ή στο ντους σου έχει μειωθεί αισθητά, μπορεί να φταίει η συσσώρευση αλάτων.
Τα άλατα κολλούν στο μεταλλικό κομμάτι της βρύσης ή του «τηλεφώνου», δημιουργώντας ένα παχύ στρώμα που δεν αφήνει το νερό να περάσει. Είναι κάτι που συμβαίνει στο μπάνιο μας, ειδικά μετά από χρόνια χρήσης.
Ωστόσο, μπορείς να τα καθαρίσεις μόνη σου. Το μόνο που θα χρειαστείς είναι μια ώρα και μερικά οικιακά αντικείμενα καθαρισμού.

Τα υλικά που θα χρειαστείς
Πρώτα, πάρε ένα σακουλάκι τροφίμων που κλείνει με zip και ένα σταθερό λαστιχάκι. Στη συνέχεια, ρίξε λίγο ασβέστιο, λάιμ και διάλυμα κατά της σκουριάς ή λευκό ξίδι, αφήνοντας την επιστήμη να κάνει τη δουλειά για εσένα. Για το διάλυμα θα χρειαστείς σπιτικό καθαριστικό ή λευκό ξίδι και νερό.

Διώξε το φράξιμο του νερού
Γέμισε τη μισή σακούλα με το καθαριστικό ή το λευκό ξίδι και βάλε μέσα το τηλέφωνο ή την κεφαλή του ντους. Κλείσε καλά με το λαστιχάκι και άνοιξε σιγά σιγά το νερό για να γεμίσει το σακουλάκι και να ενωθεί με το διάλυμα. Άστο έτσι για μία ώρα.

Σκούπισε και ξέπλυνε
Αφού περάσουν τα 60 λεπτά, αφαίρεσε την σακούλα και άσε το διάλυμα να στραγγίξει. Στη συνέχεια, σκούπισε το ντους με ένα νωπό πανί. Η ώρα της αλήθειας: Άνοιξε το ντους και δες τη διαφορά. Το νερό θα βγαίνει με μεγαλύτερη πίεση. Αν έχουν μείνει ακόμη άλατα, επανέλαβε τη διαδικασία.

Πηγή bovary.gr

  • image

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 06.11
Δύση: 18.52
Σελήνη
10 ημερών
1770
Γεννάται ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης.
1821
Οι οπλαρχηγοί Βασ. Μπούσδος και Ι. Λάππας εισέρχονται στην Θήβα, εκδιώκουν τους Τούρκους και υψώνουν την Σημαία της Επαναστάσεως.
Τουρκικές δυνάμεις εισέρχονται στην Πάτρα, πυρπολούν την πόλη και προβαίνουν σε βιασμούς και άγριες σφαγές Ελλήνων.
Η Σημαία της Επαναστάσεως υψώνεται στα νησιά Σπέτσες, Πόρο, Αίγινα και Σαλαμίνα.
1822
Οι Τούρκοι επιτίθενται κατά του χωριού Άγιος Γεώργιος και σφάζουν 2.300 Χιώτες και Σαμιώτες.
1897
Ελληνική δύναμη εισέρχεται στο τουρκικό έδαφος και καταλαμβάνει το ύψωμα Ανάληψη.
1944
Τμήμα 30 Ιερολοχιτών απελευθερώνει από τους Γερμανούς τους Έλληνες ομήρους που εκρατούντο στο Διδασκαλείο της Μυτιλήνης.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Ήξερε πότε θα αρχίσει

Ένας άντρας γυρνάει από τη δουλειά κουρασμένος, κάθεται στην πολυθρόνα, ανοίγει την τηλεόραση παίρνει το τηλεκοντρόλ στα χέρια του, και λέει στη γυναίκα του: αγάπη μου πιάσε μια μπύρα πριν αρχίσει.
Εκείνη του φέρνει μια μπύρα και δέκα λεπτά αργότερα, αυτός λέει πάλι: μωρό μου πιάσε μια μπύρα πριν αρχίσει.
Η γυναίκα του φέρνει άλλη μια μπύρα.
Μερικά λεπτά αργότερα, ο άντρας της λέει να φέρει άλλη μια μπύρα.
Η γυναίκα, τότε του λέει: Δεν νομίζεις ότι πίνεις πολύ μπύρα; Δεν είναι ούτε μίση ώρα που γύρισες και ήπιες δύο μπύρες και δεν έβγαλες τα σκουπίδια, δεν άλλαξες τη λάμπα στη κουζίνα, το γκαράζ είναι άνω κάτω. Ποτέ θα τα κάνεις όλα αυτά;
Ο άντρας τότε μουρμουρίζει: Τώρα αρχίζει!