alt«Το φιλί της ζωής»: Ετσι ονομάστηκε αυτή η ασπρόμαυρη φωτογραφία που κέρδισε βραβείο Πούλιτζερ το 1968 και είναι τραβηγμένη από τον Αμερικανό Ρόκο Μοραμπίτο.
Ο Ρόκο Μοραμπίτο γεννήθηκε στο Πορτ Τσέστερ της Νέας Υόρκης και μετακόμισε στη Φλόριντα σε ηλικία 5 ετών. Στα 10 του πουλούσε στις γειτονιές την εφημερίδα «Jacksonville Journal».

Αφού πολέμησε στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, επέστρεψε στο σπίτι του και δούλευε ως φωτογράφος για την εφημερίδα Jacksonville Journal, όπου και εργάστηκε για 42 ολόκληρα χρόνια. Συνταξιοδοτήθηκε το 1982 και πέθανε στις 5 Απριλίου του 2009.

Εγινε γνωστός σε όλο τον κόσμο επειδή έτυχε να βρίσκεται την σωστή στιγμή και να βγάλει με την φωτογραφική του μηχανή το λεγόμενο «φιλί της ζωής» και να πάρει το βραβείο Πούλιτζερ το 1968. Δύο ηλεκτρολόγοι, ο Ράνταλ Τσάμπιον και ο Τζέι Ντι Τόμσον, πάνω σε μια κολόνα ηλεκτρικού ρεύματος, έγιναν σύμβολο ελπίδας.

Ολα έγιναν τον Ιούλιο του 1967, όταν ο Ρόκο Μοραμπίτο επέστρεφε από μία αποστολή, και είδε έναν ηλεκτρολόγο, τον Ράνταλ Τσάμπιον, να είναι σκαρφαλωμένος σε μια κολόνα ηλεκτρικού ρεύματος. Του φάνηκε ενδιαφέρον σαν εικόνα και αποφάσισε να σταματήσει να τον φωτογραφήσει. Αλλωστε του περίσσευε λίγο ακόμα φιλμ στην κάμερα. Τράβηξε μερικές φωτογραφίες και ξαφνικά, είδε τον άντρα να πέφτει από την κολόνα και να μένει κρεμασμένος από τη ζώνη ασφαλείας του.

Περισσότερα στο bovary.gr - εδώ

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 05.02
Δύση: 20.01
Σελήνη
6 ημερών
371 π.Χ.
Μάχη στα Λεύκτρα και νίκη των Θηβαίων του Επαμεινώνδου επί των Σπαρτιατών.
332 π.Χ.
Επιτυγχάνεται η άλωση της Τύρου από τον Μέγα Αλέξανδρο.
1097
Οι Σταυροφόροι νικούν τους Σελτζούκους Τούρκους στο Δορύλαιο.
1821
Στα Τρίκορφα Αρκαδίας 22 οπλαρχηγοί αναγνωρίζουν τον Δ. Υψηλάντη ως Αρχιστράτηγο.
1828
Αρχίζει η λειτουργία της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων.
1913
Απελευθέρωση της Δράμας από τον Ελληνικό Στρατό.
1914
Διωγμός των Ποντίων από τους Τούρκους.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Το αεροδρόμιο

Μια ξανθιά πάει με τον αρραβωνιαστικό της να δουν ένα σπίτι που θέλουν να αγοράσουν.
Καθώς μελετούν το σπίτι ο αρραβωνιαστικός λέει στον μεσίτη:
– Ωραίο το σπίτι και σε καλή τιμή. Αλλά παρατηρώ ότι βρίσκεται κοντά σε αεροδρόμιο. Δε θα’ χει πολύ θόρυβο;
– Θα έχει, αλλά ύστερα από μια βδομάδα θα τον συνηθίσετε και δεν θα έχετε πρόβλημα, του απαντάει ο μεσίτης.
Και η ξανθιά λέει αποκρινόμενη και στους δύο:
– Αχ να το πάρουμε αγάπη μου και δεν πειράζει, την πρώτη βδομάδα, μένουμε σε ξενοδοχείο!