Πάρκο αθλητικών δραστηριοτήτων αποκτά η Φήκη με χρηματοδότηση από το Leader 2014 -2020

Νέο πάρκο αθλητικών δραστηριοτήτων αποκτά το επόμενο διάστημα η Φήκη Τρικάλων. Ο Περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός έδωσε την έγκριση για την υπογραφή της σύμβασης του έργου προϋπολογισμού ένταξης 300.000 ευρώ που χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Leader της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Δικαιούχος του έργου είναι ο Δήμος Πύλης.

«Σε συνεργασία με τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Τρικάλων Χρήστο Μιχαλάκη, τον Δήμαρχο Πύλης Κώστα Μαράβα, την Αναπτυξιακή Τρικάλων ΚΕΝΑΚΑΠ ΑΕ που διαχειρίζεται το πρόγραμμα Leader στην περιοχή και την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020, χρηματοδοτούμε την κατασκευή μιας νέας σύγχρονης υποδομής που δημιουργεί συνθήκες ασφαλούς άθλησης και αναψυχής για τους ανθρώπους» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. « Θέλουμε ο αθλητισμός να μπει στην καθημερινότητα των ανθρώπων κάθε ηλικίας. Αλλάζουμε την αισθητική εικόνα στην περιοχή, και βελτιώνουμε την ποιότητα ζωής των κατοίκων» προσθέτει ο Περιφερειάρχης.

Το νέο αθλητικό πάρκο
Το έργο αφορά στη δημιουργία πάρκου αθλητικών δραστηριοτήτων σε δημοτική έκταση και βρίσκεται μεταξύ των οικισμών Φήκης και Ελευθεροχωρίου της Δημοτικής Ενότητας Πιαλείων.
Το συνολικό εμβαδό του πάρκου θα είναι 9.948,28 τ.μ.
Το πάρκο περιλαμβάνει:
•ένα (1) περιφραγμένο γηπέδου ποδοσφαίρου 8Χ8 διαστάσεων 60x30.
•ένα (1) γηπέδου μπάσκετ διαστάσεων 32x19 μ. και με αγωνιστικό χώρο 28x15μ.
•διάδρομο πεζοπορίας μήκους 400μ και πλάτους 3μ. κατασκευασμένο από κοκκώδες συμπυκνωμένο υλικό πάχους 0,30μ.
•ξύλινο περίπτερο με εσωτερικό WC, διαστάσεων 3χ6μ. και εμβαδόν 18μ2. και πλακόστρωτο περιβάλλον χώρο με πλάκες Άρτας εμβαδού περίπου 40μ2., που θα χρησιμοποιηθεί ως αναψυκτήριο.
 

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 06.41
Δύση: 20.22
Σελήνη
21 ημερών
1452
Ανεπιτυχής επίθεση του Μωάμεθ Β΄ κατά της Κωνσταντινουπόλεως.
1822
Η Πελοποννησιακή Γερουσία ανακηρύσσει Αρχιστράτηγο τον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη.
1904
Ανταρτικό σώμα 14 ανδρών υπό τον Ευθύμιο Καούδη, εισέρχεται από την ελεύθερη Ελλάδα στη Δυτ. Μακεδονία.
1916
Οι Γερμανο-Βούλγαροι κυριεύουν την Ηράκλεια.
1920
Απελευθερώνεται ο Συνάος (Σιμάβ), νοτίως της Προύσας.
1921
Ο Ελληνικός στρατός περνά τον Σαγγάριο και την στενωπό του Πολατλί.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Το παιδί και ο κουρέας

Ένα νεαρό αγόρι μπαίνει σε ένα κουρείο και ο κουρέας ψιθυρίζει στον πελάτη: «Αυτό είναι το πιο χαζό παιδί στον κόσμο. Δες». Ο κουρέας τότε βάζει ένα δολάριο στο ένα χέρι και κάτι ψιλά στο άλλο. «Διάλεξε όποιο θες», λέει στο παιδί. Το παιδί παίρνει τα ψιλά και φεύγει. «Τι σου είπα;», λέει ο κουρέας, «το παιδί δεν θα μάθει ποτέ». Αργότερα, ο πελάτης συναντά το παιδί στον δρόμο, να τρώει παγωτό. «Να σε ρωτήσω, νεαρέ, γιατί δεν πήρες το δολάριο;», ρώτησε ο πελάτης. «Τη μέρα που θα πάρω το δολάριο, το παιχνίδι θα τελειώσει», λέει το παιδί.