Τεχνικός Σύμβουλος για τη Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων Δυτικής Θεσσαλίας

με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020

Τεχνική υποστήριξη για την απρόσκοπτη υλοποίηση του έργου  της Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων  (ΜΕΑ) Δυτικής Θεσσαλίας παρέχει  η Περιφέρεια Θεσσαλίας  σε Δήμο Τρικκαίων και ΠΑΔΥΘ Α.Ε., με χρηματοδότηση  414.957,38 ευρώ από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020.

Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός έδωσε την έγκριση για την υπογραφή της σύμβασης «Τεχνικού Συμβούλου» για  το έργο της  ΜΕΑ Δυτικής Θεσσαλίας,  που χρηματοδοτεί το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας με προϋπολογισμό 33 εκατ. ευρώ. Το έργο έχει δημοπρατηθεί, και προχωρά το επόμενο διάστημα σε συμβασιοποίηση και υλοποίηση.

«Σε συνεργασία με τον Δήμαρχο Τρικκαίων Δημήτρη Παπαστεργίου, την  ΠΑΔΥΘ Α.Ε. και την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020,   δίνουμε τα απαραίτητα εργαλεία, δίνουμε  τη δυνατότητα να λειτουργήσει σωστά το μεγαλύτερο περιβαλλοντικό  έργο  για τους νομούς Τρικάλων και Καρδίτσας, προς όφελος των ανθρώπων» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. «Η τεχνική υποστήριξη είναι αναγκαία για ένα τόσο σημαντικό,  πολυσύνθετο και  υψηλών απαιτήσεων έργο με  πολλαπλά οφέλη για το περιβάλλον, τη δημόσια υγεία, την απασχόληση και με το μικρότερο κόστος επιβάρυνσης στους ανθρώπους. Μετά την υπογραφή της σύμβασης του Τεχνικού Συμβούλου, το επόμενο διάστημα προχωρά σε υπογραφή σύμβασης το έργο της ΜΕΑ που οδηγεί σε μείωση του, προς υγειονομική ταφή, ρεύματος απορριμμάτων και κατ’ επέκταση στην αύξηση της διάρκειας ζωής του χώρου διάθεσης που λειτουργεί ήδη στην περιοχή, την ανάκτηση υλικών που μπορούν επαναχρησιμοποιηθούν ή να ανακυκλωθούν, τη μείωση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων και γενικά την ορθολογική διαχείριση των απορριμμάτων της Δυτικής Θεσσαλίας» προσθέτει ο Περιφερειάρχης.

Το έργο
Με την κατασκευή της Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων (ΜΕΑ) Δυτικής Θεσσαλίας επιτυγχάνεται  εναρμόνιση της διαχείρισης των απορριμμάτων με τον αναθεωρημένο ΠΕΣΔΑ της Περιφέρειας Θεσσαλίας και τον εγκεκριμένο ΕΣΔΑ (ΚΥΑ 51373/4684/25-11-2015) καθώς και η εφαρμογή των στόχων της Οδηγίας 2008/98 και του Νόμου 4042/2012.
Ειδικότερα, επιτυγχάνονται:
1.Η εναρμόνιση της διαχείρισης των απορριμμάτων με όσα προβλέπονται στον αναθεωρημένο ΠΕΣΔΑ της Περιφέρειας Θεσσαλίας και τον εγκεκριμένο ΕΣΔΑ (ΚΥΑ 51373/4684/25-11-2015) καθώς και η εφαρμογή των στόχων της Οδηγίας 2008/98 και του Νόμου 4042/2012.
2.Η μείωση του προς υγειονομική ταφή ρεύματος απορριμμάτων και κατ’ επέκταση η αύξηση της διάρκειας ζωής του χώρου διάθεσης που λειτουργεί ήδη στην περιοχή, η ανάκτηση υλικών ή/και ενέργειας που μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν ή να ανακυκλωθούν, η μείωση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων και γενικά η ορθολογική διαχείριση των απορριμμάτων της Διαχειριστικής Ενότητας Δυτικής Θεσσαλίας, σύμφωνα με την κείμενη Ελληνική και Ευρωπαϊκή νομοθεσία.
3.Η Ευαισθητοποίηση της κοινωνίας για περιβαλλοντικά θέματα.
4.Η Δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.
5.Η αξιοποίηση του βιοαερίου, με την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας.
Δικαιούχος και Φορέας υλοποίησης του έργου, είναι ο Δήμος Τρικκαίων και κύριος και Φορέας Λειτουργίας η Περιβαλλοντική Αναπτυξιακή Δυτικής Θεσσαλίας (Π.Α.ΔΥ.Θ. Α.Ε.).  

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 04.59
Δύση: 20.00
Πανσέληνος
1767
Οι Τούρκοι αποκεφαλίζουν στην Κωνσταντινούπολη τον νεομάρτυρα Παναγιώτη από την Καισαρεία.
1821
Οι Τούρκοι σφάζουν περίπου 100 προκρίτους στην Κω.
Σφαγές Ελλήνων από Τούρκους στο Ηράκλειο της Κρήτης.
1827
Δύναμη 6.000 Τουρκοαιγυπτίων υπό τον Ιμπραήμ επιτίθεται στην Μονή Μεγάλου Σπηλαίου των Καλαβρύτων.
1914
Η φάλαγγα του καπετάν Παύλου Γύπαρη απελευθερώνει την Κορυτσά.
Ο στρατός της αυτόνομης Βορείου Ηπείρου απελευθερώνει τη Μοσχόπολη.
1941
Εισέρχονται στην Αθήνα τα πρώτα τμήματα των ιταλικών στρατευμάτων Κατοχής υπό τις αποδοκιμασίες των κατοίκων.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Κυριακάτικο πρωινό

Κυριακάτικο πρωινό στην κουζίνα και η σύζυγος τηγανίζει αυγά.
Σύζυγος, αγουροξυπνημένος, ετοιμάζει τον καφέ, πίνει μια γουλιά και μετά πάει και στέκεται ακριβώς δίπλα από την σύζυγο, παρατηρώντας προσεκτικά τα αυγά. Πίνει άλλη μια γουλιά καφέ... Και αρχίζει να φωνάζει πανικόβλητος:
- Πρόσεχε...ΠΡΟΣΕΧΕ! Βάλε κι άλλο βούτυρο! Θεούλη μου! Έχεις βάλει μαζί στο τηγάνι! ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ Γύρνα τα. Γύρνα τα ΤΩΡΑ! Χρειάζονται κι άλλο βούτυρο. Μα που θα βρούμε κι άλλο ΒΟΥΤΥΡΟ; Ωραία... ΠΡΟΣΕΧΕ, θα σου ΚΟΛΛΗΣΟΥΝ! Προσεχτικά... ΠΡΟΣΕΧΤΙΚΑ! Σου είπα ΠΡΟΣΕΧΕ! Ποτέ δεν με ακούς εμένα... ΠΟΤΕ! Γρήγορα! Γύρνα τα ΓΡΗΓΟΡΑ! Είσαι τρελή; Τα έχεις παίξει; ξεχάσεις να τα αλατίσεις, όλο το ξεχνάς το αλάτι. Βάλε αλάτι. ΑΛΑΤΙ! ΒΑΛΕ ΑΛΑΤΙ ΣΟΥ ΕΙΠΑ!  
Η γυναίκα έχει μείνει αποσβολωμένη.
- Τι έπαθες άνθρωπε μου; Τι φωνάζεις μέσα στο αυτί μου;
Ο σύζυγος ξαφνικά ηρεμεί τελείως και απαντάει...
- Ήθελα να σου δείξω πως είναι να σε έχω συνοδηγό όταν οδηγάω.