Ειδήσεις

Η Περιφέρεια βράβευσε τον Π.Ο. Ελασσόνας και τον Γ.Σ. Αμπελώνα για την άνοδό τους σε κατηγορία

Σε ειδική εκδήλωση, η Περιφέρεια Θεσσαλίας τίμησε δύο ερασιτεχνικά αθλητικά σωματεία για την άνοδό τους σε ανώτερες κατηγορίες: τον Ποδοσφαιρικό Όμιλο Ελασσόνας και την ομάδα μπάσκετ του Γυμναστικού Συλλόγου Αμπελώνα.

Παρόντες ήταν ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Δημήτρης Κουρέτας, η Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Χρύσα Τσαγανού, η Αντιπεριφερειάρχης Μαρία Γαλλιού, ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Αθλητισμού Σωτήρης Σουλούκος, ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικού Τομέα Δημήτρης Τσέτσιλας, ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Υγείας Βαγγέλης Αποστόλου, ο Αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΛ Κώστας Αργυρόπουλος και ο Αντιδήμαρχος του Δήμου Ελασσόνας Αστέριος Δημουλάς.

Κατά την έναρξη της εκδήλωσης, ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Κουρέτας δήλωσε:
«Τιμούμε σήμερα τις ομάδες που κατάφεραν να ανέβουν κατηγορία, καθώς και όλους τους ανθρώπους που στήριξαν αυτή την προσπάθεια. Ο ερασιτεχνικός αθλητισμός βασίζεται στο μεράκι και την ανιδιοτέλεια. Εκφράζω τα θερμά μου συγχαρητήρια στους παράγοντες, στους προπονητές, στους φιλάθλους και, φυσικά, στους αθλητές. Είμαστε υπερήφανοι για εσάς».
Ο Περιφερειάρχης παρουσίασε, επίσης, από το προσωπικό του αρχείο, δημοσιεύματα από τη δεκαετία του 1980, όταν η ποδοσφαιρική ομάδα της Ελασσόνας αγωνιζόταν στη Β’ Εθνική. Οι ποδοσφαιριστές εντυπωσιάστηκαν, καθώς πολλοί δεν γνώριζαν αυτή τη σημαντική σελίδα της ιστορίας της ομάδας.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Αθλητισμού Σωτήρης Σουλούκος επισήμανε:
«Η Περιφέρεια Θεσσαλίας βρίσκεται σταθερά στο πλευρό κάθε αθλητικού σωματείου. Συγχαίρω θερμά τις διοικήσεις, τους προπονητές και τους φιλάθλους για τη στήριξη που παρέχουν στις ομάδες. Να είστε σίγουροι ότι θα συνεχίσουμε να είμαστε δίπλα σας σε κάθε βήμα».
Η Αντιπεριφερειάρχης Μαρία Γαλλιού, απευθυνόμενη στους αθλητές, ανέφερε:
«Να βλέπετε την Περιφέρεια σαν το σπίτι σας. Είναι πολύ σημαντικό να βλέπουμε νέους ανθρώπους να θέτουν στόχους και να δουλεύουν με προσήλωση για να τους πετύχουν. Αυτό είναι παράδειγμα προς μίμηση για όλους μας».
Η Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Χρύσα Τσαγανού υπογράμμισε: «Συγχαρητήρια σε όλους για την άνοδο στην κατηγορία. Είναι πολύ σημαντικό να υπάρχουν νέα παιδιά που αποτελούν πρότυπα για τη νέα γενιά και δείχνουν τον δρόμο με το ήθος και την αγωνιστικότητά τους».
Ακολούθησαν οι βραβεύσεις, αρχικά του Προέδρου του Π.Ο. Ελασσόνας, Θωμά Ράπτη, καθώς και του Προέδρου της ομάδας μπάσκετ του Αμπελώνα, ΕυθύμηΦυτιλή. Στη συνέχεια, απονεμήθηκαν τιμητικές πλακέτες στους αθλητές των δύο ομάδων για την εξαιρετική τους προσπάθεια και τη σημαντική αθλητική τους επιτυχία.






 

Γνώμη

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 05.10
Δύση: 19.57
Σελήνη
19 ημερών
1821
Ο Αλέξανδρος Υψηλάντης φυλακίζεται στην Αυστρία.
1824
Δύναμη 12.000 Τουρκαλβανών επιτίθενται εναντίον της Άμπλιανης Φωκίδος.
1907
Οι οπλαρχηγοί Δ. Γιουγκολάκης (Μητρούσης) και Θ. Τουρλεντές εγκλωβίζονται από τους Τούρκους στην Κάτω Κεμενικιά Σερρών.
Ενδεκαμελές σώμα υπό τον Ανθυπολοχαγό Ανδρέα Μακούλη (Στενημαχίτη) κυκλώνεται από τους Τούρκους στη Δόβιστα.
1913
Ο Ελληνικός Στρατός εισέρχεται στην Κομοτηνή.
1920
Ο Ελληνικός Στρατός απελευθερώνει τις Σαράντα Εκκλησίες στην Ανατολική Θράκη.
1942
Εκτέλεση Ελλήνων από τους Γερμανούς στο Ηράκλειο της Κρήτης.
1944
Ισχυρή δύναμη Ιερολοχιτών και Βρετανών προσβάλλει την γερμανο-ιταλική φρουρά της Σύμης και της προκαλεί σοβαρές απώλειες.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Το αεροδρόμιο

Μια ξανθιά πάει με τον αρραβωνιαστικό της να δουν ένα σπίτι που θέλουν να αγοράσουν.
Καθώς μελετούν το σπίτι ο αρραβωνιαστικός λέει στον μεσίτη:
– Ωραίο το σπίτι και σε καλή τιμή. Αλλά παρατηρώ ότι βρίσκεται κοντά σε αεροδρόμιο. Δε θα’ χει πολύ θόρυβο;
– Θα έχει, αλλά ύστερα από μια βδομάδα θα τον συνηθίσετε και δεν θα έχετε πρόβλημα, του απαντάει ο μεσίτης.
Και η ξανθιά λέει αποκρινόμενη και στους δύο:
– Αχ να το πάρουμε αγάπη μου και δεν πειράζει, την πρώτη βδομάδα, μένουμε σε ξενοδοχείο!